ماهان شبکه ایرانیان

نکات ایمنی در مورد استفاده از شوینده‌ها

حساسیت‌ دست در تمام جوامع دیده می‌شود و میزان آن را بین دو تا سه درصد و حتی در برخی جوامع صنعتی بین ۵ تا ۲۰ درصد هم گزارش کرده‌اند

نکات ایمنی در مورد استفاده از شوینده‌ها
حساسیت‌ دست در تمام جوامع دیده می‌شود و میزان آن را بین دو تا سه درصد و حتی در برخی جوامع صنعتی بین 5 تا 20 درصد هم گزارش کرده‌اند.
در اکثر مطالعات کارگران ساختمان بیشترین میزان حساسیت دست را داشته‌اند اما این موضوع در جوامع مختلف یکسان نیست. بسته به سن، جنس، شغل و فرهنگ و آداب مردم هر جامعه این آمار کاملا فرق می‌کند. در جامعه ما ممکن است این آمار در خانم‌های خانه‌دار بیشتر باشد. وقتی فردی با اگزامای دست مواجه می‌شود بعد از معاینه تمامی نواحی بدن لازم است پزشک یک تاریخچه کامل از نحوه زندگی، شغل و فعالیت‌های جانبی فرد را مدنظر داشته باشد. در خانم‌های خانه‌دار تماس مداوم با مواد شوینده یکی از شایع‌ترین عوامل ایجاد حساسیت است. این حساسیت می‌تواند به شکل حساسیت تماسی یا آلرژیک باشد. از طرف دیگر در مواد شوینده جدید، انواع مواد لک‌بر به مواد شوینده اضافه شده است. در اثر رقابتی که بین کارخانه‌های سازنده وجود دارد هر روز هم به تعداد و نوع این مواد شوینده افزوده شده و قدرت شویندگی این مواد نیز افزایش پیدا می‌کند. خانم‌های خانه‌دار توجه داشته باشند که تمامی این مواد اعم از خود ماده شوینده یا آنزیم‌های استفاده شده در آن که به عنوان چربی‌بر و لکه بر استفاده می‌شوند می‌توانند منشأ حساسیت‌های مختلف باشند. آنچه که ما در اکثر بیماران مشاهده می‌کنیم، معمولا این حساسیت‌ها از نوع شدید است. از طرف دیگر چون بسیاری از این نوع حساسیت‌ها از نوع آلرژیک است مصرف کم مواد شوینده نمی‌تواند عامل محافظت دست خانم‌ها محسوب شود، یعنی اینکه حتی با مصرف مقدار کمی ماده شوینده، احتمال بروز حساسیت‌های شدید وجود دارد. به ویژه اگر این مواد شوینده قوی و دارای آنزیم‌های مختلف را همراه با آب داغ به کار ببریم یا این عمل در فضایی بسته مانند داخل دست‌شویی یا حمام انجام پذیرد و فرد در معرض بخارات استنشاقی حاصل از این ماده هم قرار بگیرد که در این صورت مشکل بیمار پیچیده‌تر خواهد شد.

نکات ایمنی در مورد استفاده از شوینده‌ها

اگر لباس‌تان لک افتاد:
 

باقی ماندن لک مواد غذایی روی لباس تاثیر چندانی بر پوست نمی‌گذارد، مگر اینکه این کل ناشی از ماده شیمیایی تحریک‌زایی باشد که در این صورت باید به هر نحو ممکن آن را از لابه‌لای الیاف درآورد یا لباس را کنار گذاشت. در غیر این صورت بروز لک‌های غذایی و باقی ماندن آن در الیاف لباس سبب بروز حساسیت نخواهد شد. اگر خواستید لک را پاک کنید یا از مواد شوینده استفاده کنید، این توصیه‌ها را جدی بگیرید:
1- آب داغ استفاده نکنید!
2- در فضای بسته لباس نشویید. حتما دستگاه تهویه را روشن یا پنجره را باز کنید!
3- کم یا زود بودن ماده شوینده در صورتی که به آن ماده آلرژی داشته باشید در بروز آلرژی فرقی نمی‌کند، پس حتما دستکش به دست کنید و از ماسک استفاده کنید.
4- در صورت بروز حساسیت، مصرف ماده شوینده را کنار گذاشته و فورا به پزشک مراجعه کنید.

خوب آبکشی کنید!
 

در مورد استفاده از مواد لک بر نحوه آبکشی با آبکشی معمولی فرق چندانی ندارد اما باید توجه داشته باشیم که آبکشی به مقدار لازم انجام شود، به طوری که تمامی مواد لک‌بر و کف حاصل از آن از لابه‌لای الیاف خارج شود. اگر مواد در میان الیاف باقی بماند می‌تواند هم حساسیت تماسی و هم حساسیت‌های آلرژیک در بدن فردی ایجاد کند که لباس را می‌پوشد. اگر به طور کامل آبکشی انجام شود، می‌توان برای خشک کردن لباس هم از خشک‌کن‌های معمولی و هم داخل آپارتمان یا جلوی آفتاب لباس‌ها را خشک کرد اما اگر آبکشی کامل صورت نگیرد پهن کردن لباس در آفتاب هم فایده‌ای نداشته و اثر حساسیت‌زای مواد را از بین نخواهد برد.
منبع:www.salamat.com
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان