ظهر پنجشنبه هفته گذشته سه کارگر در حادثه ریزش دیواره متروی میدان ولیعصر قم کشته و ٦ کارگر مصدوم شدند.
به گزارش ، روزنامه اعتماد نوشت: معاون مرکز فوریتهای پزشکی استان قم در گفتوگو با مهر گفت: یک نفر از این افراد که تاحدودی زیر آوار مانده بود به بیمارستان نکویی منتقل و پنج نفر دیگر که چهار نفر آنها از کارگران مترو بودند و یک نفر هم از عوامل امدادی هستند به سایر مراکز درمانی منتقل شدند. هنوز نیم ساعت از حضور تیمهای امداد و نجات در محل حادثه نگذشته بود که پیکر نخستین کارگر مصدوم حادثه که جوانی ایرانی بود از زیرآوار بیرون آمد و در نخستین ساعتهای بامداد دیروز پیکر بیجان دومین کارگر مدفون در زیر آوار توسط ماموران آتشنشانی خارج شد. مدتی بعد از اعلام خبر پیدا شدن دومین کارگرکشته شده حادثه، معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر قم از یافتن پیکر سومین کارگر از زیر آوار مترو قم خبر داد. بنابراین با یافتن پیکر یک کارگر دیگر تعداد جان باختگان این حادثه به سه نفر رسید.
مهدی فراهانی، معاون مرکز فوریتهای پزشکی استان قم به ایلنا گفت: طبق احتمالات قبلی دو نفر از کشته شدههای این حادثه به نامهای حسین حکمآبادی متخصص برق و سید احمد صبوری کارگر کارگاه حفر تونل مترو قم بودند. فراهانی افزود: این حادثه ساعت ساعت ١١:١٠ دقیقه صبح پنجشنبه به اورژانس قم اعلام شد و در ظرف کمتر از سه دقیقه عوامل اورژانس خود را به محل حادثه رساندند. آتشنشانان یکی از گروههای فعالی بودند که در قسمت پایین تونل در حال آواربرداری هستند و دیگر نیروها نیز هر کدام به نوعی در حال فعالیت در جهت بیرون آوردن فرد سوم از زیر آوار بودند. به گزارش ایسنا این حادثه در متروی میدان ولیعصر و محل خروج دستگاه تی بیاف اتفاق افتاد که بخشی از دیواره مترو ریزش کرد و بلافاصله نیروهای آتشنشانی مستقر و مشغول برداشت خاک و ایمنسازی محیط شدند.
شاهین فتحی، معاون عملیات سازمان امداد و نجات کشور نیز درباره حادثه به ایلنا گفت: دو تیم از سگهای زندهیاب نیز از تهران و قم برای بیرون آوردن مصدومان و کشته شدههای احتمالی حادثه در محل حاضر شدند.
علت حادثه معلوم نیست
سیدرضا طباطبایی، مدیرکل روابط عمومی استانداری استان قم نیز به ایلنا گفت: معاونت عمرانی و مدیریت بحران استانداری قم مسوول بررسی حادثه هستند، اما هنوز علت قطعی حادثه مشخص نیست که احتمالا در روزهای آینده معلوم خواهد شد. در ادامه سخنگوی شورای اسلامی شهر قم در ساعتهای ابتدایی حادثه با اشاره به اینکه بخشی از دیواره محل خروج دستگاه «تی پی اف» ریزش کرده که ربطی به تونل مترو ندارد، افزود: این بخش اصلا ربطی به دیوار اصلی و تونل ندارد. وقتی دستگاه تی پی اف خارج شده و بیرون از تونل در حال دمونتاژ بوده که به محل دیگری برود، دیوارهای که بین دستگاه بوده فروریخته است. عباس ذاکریان افزود: آنچه که به عنوان ریزش تونل مطرح شده است، تکذیب میشود. در میدان ولیعصر و محل خروج دستگاه تیبیاف بخشی از دیواره ریزش داشته که بلافاصله نیروهای آتشنشانی در محل مستقر و مشغول برداشت خاک و ایمنسازی محیط شدند. در پایان مهدی فراهانی، معاون اورژانس قم در ساعتهای نزدیک به ظهر روز جمعه از پایان عملیات امداد و نجات خبر داد و افزود: با وجود بارش باران و سرمای هوا، عملیات آواربرداری همچنان
ادامه دارد.
حمایت از حادثهدیدگان ریزش مترو
در این بین مدیرکل تامین اجتماعی قم اعلام کرد این سازمان طبق وظیفه قانونی خود از تمام حادثهدیدگان ریزش مترو در قم حمایت میکند. سید مجتبی موسوی افزود: حمایت سازمان تامین اجتماعی از حادثه دیدگان ناشی از کار مشروط به سابقه حق بیمه نیست و مزایای قانونی بدون توجه به این سوابق ارایه میشود. در حوادث ناشی از کار، تعهدات سازمان تامین اجتماعی شامل درمان، غرامت دستمزد و برقراری مستمریهای بازماندگان، ازکارافتادگی کلی و جزیی و غرامت مقطوع نقص عضو مشروط به داشتن سابقه پرداخت حق بیمه نیست.
به استناد ماده ٦٠ قانون تامین اجتماعی، حوادث ناشی از کار، حوادثی است که در حین انجام وظیفه و به سبب آن برای بیمه شده اتفاق میافتد. کارفرمای متروی قم موظف است ضمن اقدام برای جلوگیری از تشدید وضع حادثهدیده، گزارش کامل حادثه را نیز حداکثر ظرف سه روز اداری به اطلاع شعبه تامین اجتماعی محل و اداره کار و نیروی انتظامی برساند. به خانواده فوتشدگان ریزش مترو قم در کمترین زمان ممکن مستمری فوت ناشی از حادثه کار پرداخت میشود.
موسوی گفت: اگر جراحت حادثهدیدگان سطحی باشد، غرامت دستمزد ایام بیماری و اگر حادثه منجر به نقص عضو کارگر شده باشد غرامت نقص عضو از سوی تامین اجتماعی قم پرداخت میشود. اگر درصد از کارافتادگی کارگران حادثه دیده طبق نظر کمیسیون پزشکی تامین اجتماعی قم از ٣٣ تا ٦٦ درصد باشد از کارافتاده جزیی شناخته میشوند و اگر بالاتر از 66 درصد باشد ازکارافتاده کلی محسوب شده و مستمری قانونی را دریافت میکنند. وی افزود: با بررسیهای بازرسان اداره کار و تامین اجتماعی قم اگر در این حادثه کارفرما مقصر باشد طبق ماده 66 قانون تامین اجتماعی رفتار خواهد شد.
حال یک کارگر دیگر در بیمارستان وخیم است
در انفجار گاز در روستای کولغان پنج کارگر کشته شدند
در انفجار ناشی از گازهای زیرزمینی به هنگام حفاری حوالی روستای کولغان، پنج کارگر کشته و یک نفر زخمی شد. به گزارش ایسنا، حسن امینیزاده، معاون عملیات سازمان آتشنشانی بندرعباس گفت: ساعت ١٣:٤١ خبر وقوع انفجار اطراف روستای کولغان در مسیر جاده میناب به ستاد فرماندهی آتشنشانی بندرعباس اعلام شد. این حادثه در یک پروژه چشمه آب گرم اتفاق افتاد و در زمان وقوع سانحه کارگران در تونل مشغول به کار بودند. وی با بیان اینکه گاز اشباع شده در محیط بر اثر جرقهای منفجر شده است، اظهار کرد: بر اثر این انفجار پنج نفر از کارگران جان خود را از دست دادند و یک کارگر دیگر نیز روانه بیمارستان شد که حال وی وخیم است. امینیزاده گفت: نجاتگران آتشنشانی بندرعباس پس از ساعتها تلاش موفق شدند همه کارگران حادثه دیده را به سطح زمین منتقل کنند.