سرطان پروستات از بیماری های شایع مردان است که در میانسالی تهدیدی جدی برایشان محسوب می شود. اما با اتخاذ یک برنامه غذایی صحیح، می توان خطر آن را تا حد زیادی کاهش داد.
قبل از شروع، بهتر است بدانید که ابتلا به سرطان پروستات از سلول های داخل غده پروستات آغاز می شود و نسبتاً کند گسترش می یابد؛ یعنی ممکن است علایم آن قبل از رسیدن به مرحله پیش رفته بیماری، ظهور نکند؛ علایمی مثل نیاز مکرر به ادرار، دشواری شروع ادرار، وقفه در جریان ادرار و ...
اصول چهارده گانه
اگر می خواهید بدن خود را برای مقابله با سرطان پروستات واکسینه کنید، دستی در رژیم غذایی خود برده و این اصول را در نظر بگیرید:
1- کالری مصرفی خود را محدود کنید: کالری اضافی در بدن، به رشد سرطان کمک میکند. سعی کنید تا وعده بعدی غذا چیزی نخورید. فرصت خوردن ازشما سلب نخواهد شد!
2- مصرف روغن های حیوانی را کاهش دهید. چربیزیاد، به خصوص چربی گوشت قرمز و لبنیات پرچرب، سبب تحریک رشد سرطان پروستات خواهد شد.
3- از اسیدهای چرب ترانس پرهیز کنید. این نوع اسیدهای چرب، سبب گسترش سرطان شده و در مارگارین و غذاهای سرخ شده و سوخاری بیش از هر غذای دیگری وجود دارد.
4- مصرف ماهی تازه را افزایش دهید: ماهی تازه، سرشار از اسیدهای چرب مفید آلفا و امگا 3 است. حداقل هفته ای 2-3 بار ماهی میل کنید. توجه داشته باشید که ماهی را پخته، آب پز یا گریل کرده و هرگز سرخ اش نکنید.
5- مصرف روزانه میوه و سبزیجات را افزایش دهید. مواد مغذی ضد سرطان، در میوه های رنگی وسبزیجات تازه، انواع توت ها، آجیل و دانه ها یافت می شود.
6- از خوردن غذاهای پرکلسیم اجتناب کنید.
7- روزانه مولتی ویتامین، ب کمپلکس و فولیک اسید مصرف کنید.
8- از مصرف مکمل های حاوی مقدار زیاد روی (زینک)
پرهیز کنید.
9- ویتامین C طبیعی بیشتری مصرف کنید. ویتامین C طبیعی به وفور در مرکبات، انواع توت، اسفناج، گرمک، طالبی، فلفل شیرین و انبه یافت می شود.
10- درهفته چند مرتبه چای سبزبنوشید: نوشیدن چند فنجان چای سبز در روز، به پیشگیری از گسترش سرطان پروستات کمک می کند. در تحقیقات، کسانی که روزی 5 فنجان یا بیشتر چای سبز نوشیده اند، 50 درصد کمتر ازافرادی که روزی یک فنجان یا کمتر چای سبز نوشیده اند، در خطر ابتلا به سرطان پروستات قرار گرفته اند.
11- غذاهای مانده، ترش نمک سود شده را نخورید.
12- از گوجه فرنگی و محصولات آن استفاده کنید.
گوجه فرنگی منبع غنی لیکوین، ماده قوی ضد سرطان است. کچاب، رب گوش فرنگی و دیگر سس های گوجه فرنگی را (البته از نوع خانگی آن) توصیه می کنیم.
13- روغن زیتون مصرف کنید. روغن زیتون روغنی سالم و غنی ازآنتی اکسیدان ها و ویتامین E است. از روغن های دارای حلقه های اشباع نشده از جمله روغن کانولا، ذرت و سویا اجتناب کنید.
14- سلنیوم فراموش نشود.
سلنیوم هسته مرکزی در مولکول های سیستم ایمنی بدن شما است. ماهی تازه، نان های سبوس دار و جو از منابع آن به حساب می آیند.
منبع:زندگی ایده آل، شماره 44.
/ج