«مایک زیمرمن» استاد دانشگاه تافتس در ایالت ماساچوست امریکا نوعی باتری ابداع کرده که حتی اگر آن را بریده یا سوراخ نمایید، آتش نمی گیرد و منفجر نمی شود. او به تازگی دستاورد تحقیقات خود را در قالب ویدیویی مستند به نمایش گذاشته است.
برخلاف باتری های لیتیوم-یونی به کار رفته در اسمارت فون های کنونی، اختراع زیمرمن بسیار ایمن است. این باتری در صورت آسیب دیدن آتش نمی گیرد و حتی اگر آن را به دو نیمه تقسیم کنید، باز هم به کار خود ادامه می دهد. در ویدیوی زیر می توانید نحوه کارکرد این باتری را مشاهده کنید:
مایک برای ایمن سازی باتری، الکترولیت مایع اشتعال پذیر داخل آن را را تغییر داده و لایه جداکننده مورد استفاده در محصولات لیتیوم یونی را با نوعی پلیمر پلاستیکی خاص جایگزین نموده که مانع از آتش سوزی می شوند. جالب اینکه دستاورد زیمرمن نه تنها کاملاً ایمن است، بلکه هزینه ساخت کمتری در مقایسه با باتری های کنونی دارد.
این نکته بسیار حائز اهمیت است، چون فناوری های متعددی برای باتری های ضد انفجار معرفی شده اند، اما اکثر آنها به خاطر هزینه بالا و فقدان قابلیت تجاری سازی نمی توانند در محصولات نهایی به کار روند.
این نوآوری پتانسیل فوق العاده ای دارد، اما استاد دانشگاه تافتس به چالش های پیش رو برای عرضه آن در بازار نیز اشاره می کند. او می گوید یکی از مشکلات موجود، تست قابلیت اطمینان (پایایی) و مقیاس پذیری باتری است. زیمرمن معتقد است بهترین راه برای به نتیجه رساندن این فناوری، همکاری با کمپانی های بزرگ و متعهد در زمینه توسعه باتری خواهد بود.
گفتنیست زیمرمن نخستین محقق در حوزه باتری های ضد اشتعال به شمار نمی رود، و چندی پیش مطلع شدید پژوهشگران دانشگاه استنفورد نیز نوعی باتری لیتیوم-یونی با سیستم اطفای حریق داخلی ساخته اند.