ماهان شبکه ایرانیان

رفع بدغذایی در ۱۸ حرکت

۹ + ۹ توصیه برای اصلاح عادات غذایی   اغلب خانم‌ها‌ از بدغذا بودن فرزندان و همسرشان شکایت دارند و از این که آنها علاقه چندانی به برخی غذاها و خوراکی‌ها (مخصوصا سبزیجات) نشان نمی‌دهند و با خوردن غذاهای چرب و مصرف بالای گوشت، سلامت‌شان به مخاطره می‌افتد نگران هستند

رفع بدغذایی در 18 حرکت

9 + 9 توصیه برای اصلاح عادات غذایی
 

اغلب خانم‌ها‌ از بدغذا بودن فرزندان و همسرشان شکایت دارند و از این که آنها علاقه چندانی به برخی غذاها و خوراکی‌ها (مخصوصا سبزیجات) نشان نمی‌دهند و با خوردن غذاهای چرب و مصرف بالای گوشت، سلامت‌شان به مخاطره می‌افتد نگران هستند. از آنجایی که بدغذایی و مخصوصا نخوردن سبزیجات می‌تواند کمبود ویتامین‌ها و املاح را به بار آورد، تغییر عادت می‌تواند کارساز باشد. برای از بین بردن این دغدغه‌تان 18 راهکار ساده برای شما در نظر گرفته‌ایم.

9 توصیه برای مقابله با بدغذایی
 

* به هیچ‌ عنوان برای نخوردن غذا به فرزندتان غر نزنید یا او را تنبیه نکنید. برعکس تنبیه، تشویق یکی از راه‌های سرعقل آوردن کودکان است. مثلا به او بگویید اگر این غذا را تا آخر بخوری، اجازه دیدن برنامه مورد علاقه‌ات را به تو می‌دهم یا یک ساعت تو را به پارک می‌برم یا می‌گذارم بعدازظهر یک ساعت دوستانت را به خانه دعوت کنی. اما مراقب باشید که تشویق‌‌هایتان به باج دادن به کودک تبدیل نشود.
* اگر فرزندتان از خوردن غذای جدیدی که درست کرده‌اید امتناع کرد، از خیر تهیه آن غذا برای دفعات بعدی نگذرید. محققان می‌گویند به‌طور طبیعی 15 تا 20 مرتبه طول می‌کشد که کودکی بخواهد خودش را با طعم‌های جدید وفق دهد.
* خودتان، همسرتان و بچه‌های بزرگ‌تر خانه‌تان باید مراقب رفتار خود هنگام غذا خوردن باشید. بچه‌ها خیلی زود از بزرگ‌ترها الگوبرداری می‌کنند و مثلا اگر هنگام صرف غذا ببینند که پدرشان مشغول جدا کردن پیازهای غذاست و خواهرشان گوشت نمی‌خورد، آنها هم به سرعت این رفتار را تکرار می‌کنند.
* از کودکی از خوراندن غذاهای چرب و شور و حاوی افزودنی زیاد به بچه‌ها خودداری کنید تا ذایقه‌شان به سمت غذاهای سالم متمایل شود.
* کتاب‌های مختلفی که خواص مواد غذایی متفاوت اعم از میوه‌ها، سبزیجات، غلات، لبنیات و مواد پروتئینی در آنها ذکر شده است را بخرید و دلیل خوردن انواع خوراکی‌ها را برای فرزندتان به زبان ساده بیان کنید، البته اگر کمی هم در باب مضرات نخوردن هریک از گروه‌های غذایی برایش اغراق هم کردید، اشکالی ندارد!
* غذاها را زیبا و تزیین شده سرسفره بیاورید تا میل به خوردن را در کودک‌تان بیشتر کنید.
* هر شب قبل از خواب داستان‌هایی در مورد کوتاه قد ماندن، بی‌سواد ماندن یا تنهایی بچه‌هایی که خوب غذا نمی‌خوردند و به حرف اطرافیانشان در مورد خوردن غذاهای مناسب توجه نداشتند برایشان تعریف کنید.
* لازم نیست که فرزندتان را از کلیه اجزای موجود در غذا آگاه کنید. مثلا اگر او پیاز و یا شلغم دوست ندارد، شما می‌توانید آن را رنده کرده و به غذا اضافه کنید و به او چیزی در این مورد نگویید.
* از او بخواهید که لیست غذاهای مورد علاقه‌اش را بنویسد و مطمئن باشد که در صورت احترام به آشپزی شما و خوردن غذاهایی که برایش می‌پزید، شما هم هرچند وقت یک بار غذاهای مورد علاقه او را تهیه خواهید کرد.

9 توصیه برای علاقه‌مند شدن به سبزی‌ها
 

* وقتی در حال پختن ماکارونی که غذای مورد علاقه بسیاری از بچه‌ها است، هستید، مقداری آویشن به ماکارونی در حال جوش و سس آن اضافه کنید. مطمئن باشید که رنگ قرمز و بوی ادویه‌های مختلف، باعث پوشیده شدن رنگ و بوی آویشن در ماکارونی می‌شود.
* وقتی که در حال رنده کردن خیار برای تهیه ماست و خیار هستید، یواشکی یک عدد کدوی سبز را هم در بین خیارها رنده کنید.
* غذاهایتان را با سبزیجات مورد علاقه افراد خانواده تزیین کنید. گوجه‌فرنگی، زیتون، تربچه، کاهو یا کلم‌بنفش از آن دسته سبزیجات دوست‌داشتنی و خوش‌مزه هستند که شما می‌توانید برای تزیین غذاهایتان و تشویق اعضای خانواده از آنها استفاده کنید.
* قارچ هم از جمله خوراکی‌های محبوب در بین تمام افراد است، بنابراین اضافه کردن آن را به انواع سالادها، ساندویچ‌ها، سوپ، مرغ، ماهی یا حتی به عنوان تزیین بشقاب غذا به شما پیشنهاد می‌کنیم.
* مقداری هویج و کدو حلوایی را به صورت پوره درآورید (آنها را بپزید و سپس کاملا له کنید) و آن را به غذاهای قرمز و نارنجی رنگی مثل ماکارونی، لوبیاپلو و سوپ بیفزایید.
* لا‌به‌لای سالاد کاهو یا کلم‌تان مقداری کلم‌بروکلی خرد کنید و سریع آن را با سسی مرکب از ماست و پنیر بپوشانید.
* سالادهای مختلف را همراه با غذایتان امتحان کنید تا تغییر مزه باعث جلب رضایت افراد خانواده شود. سالاد متشکل از گوجه فرنگی‌، خیار، کاهو و بروکلی، کلم‌ سفید و بنفش و... می‌توانند همراهان خوبی برای غذایتان باشند.
* در غذاهایی که نیاز به افزودن رب‌گوجه‌فرنگی دارند، میزان رب را به نصف کاهش دهید و به جای نصف دیگرش مقداری گوجه‌فرنگی در غذا رنده کنید.
* میان‌وعده‌های حاوی سبزیجات مثل ذرت و قارچ یا نخودفرنگی و هویج همراه با ماست یا آب‌لیمو را برای فرزندان تان ترتیب دهید.
منبع: http://www.salamat.com
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان