ماهان شبکه ایرانیان

مقابله با پرخوری عصبی

چگونه پرخوری خود را در هنگام استرس کنترل کنیم؟   بعضی‌ها تا عصبانی یا هیجان ‌زده و ناراحت می‌شوند، بی‌اختیار و بی‌مهار شروع می‌کنند به پرخوری

مقابله با پرخوری عصبی

چگونه پرخوری خود را در هنگام استرس کنترل کنیم؟
 

بعضی‌ها تا عصبانی یا هیجان ‌زده و ناراحت می‌شوند، بی‌اختیار و بی‌مهار شروع می‌کنند به پرخوری.
گاهی بیشترین میل به خوردن غذا در شما هنگامی به وجود می‌آید که از نظر عاطفی در فشار هستید و یا در پایین‌ترین حد حساسیت خود قرار دارید. بسیاری از مردم برای دست یافتن به آرامش در چنین شرایطی غذا می‌خورند. ممکن است این کار در مقابله با یک مشکل یا مشغول بودن به یک مشغله فکری به طور خودآگاه یا ناخودآگاه انجام شود.
با این حال، خوردن به عنوان راهی برای مقابله با احساسات منفی مانند احساس فشار، عصبانیت، هیجان، کسالت، اندوه و تنهایی ممکن است تمام تلاش‌های شما را برای حفظ تناسب اندام از بین ببرد. در بیشتر موارد، خوردن در شرایط احساسی شما را به خوردن مقادیر زیاد غذا، به خصوص غذاهای پرانرژی، شیرین، شور یا چرب سوق می‌دهد.
خبر خوب این است که اگر شما گرفتار خوردن به هنگام ناراحتی هستید، با رعایت مراحل کوچکی خواهید توانست بر شیوه خوردنتان کنترل لازم را به وجود آورید و به مسیری که برای حفظ تناسب اندام انتخاب کرده‌اید و البته به سلامت، برگردید.

رابطه میان غذا و شرایط روحی
 

بخش عمده‌ای از اتفاقات زندگی مانند بیکار شدن، مشکلات سلامت یا طلاق یا روز‌مره‌گی‌های ناخوشایند مانند شغل‌های پراسترس، آب و هوای بد یا به هم خوردن نظم روزانه زندگی ممکن است موجب تمایل شما به پرخوری شود. اما چرا احساسات ناخوشایند سبب پرخوری می‌شوند؟ به نظر می‌رسد که بعضی از غذاها کیفیتی اعتیادآور دارند. برای مثال، وقتی شما یک غذای لذید مانند شکلات را می‌خورید، در بدنتان تغییرات خلقی ایجاد می‌شود که موجب احساس رضایت و تسکین شما می‌شود. چنین ارتباطی پایه‌های تمایل به آن غذا را در شما تقویت می‌کند.
در این رابطه، این ساده‌ترین حقیقت است که لذت حاصل از خوردن موادغذایی، احساسات منفی را کم می‌کند.
همچنین ممکن است خوردن غذا حواس شما را از مشکلی که به وجود آمده پرت کند. اگر شما نگران موردی باشید که قرار است اتفاق بیفتد یا یاد درگیری که درگذشته داشته‌اید بیفتید، خوردن غذاهای آرامش بخش ممکن است حواس شما را از این نگرانی‌ها به جای دیگری معطوف کند. اما این پرت شدن حواس مقطعی است. زمانی که شما در حال خوردن هستید، افکار شما بر طعم خوش‌مزه غذایی که می‌خورید متمرکز خواهد بود. متاسفانه زمانی که شما پرخوریتان را انجام دادید، دوباره نگرانی‌ها و اضطراب‌ها به ذهن شما برمی‌گردند. به علاوه ممکن است این بار حتی احساس گناه از پرخوری هم به این نگرانی افزوده شود.

چگونه رفتار پرخوری خود را کنترل کنیم؟
 

با این که حالت‌های احساسی قدرتمند می‌تواند شما را به پرخوری بکشاند اما شما طی چند مرحله و با به کارگرفتن بعضی نکته‌های کوچک می‌توانید خود را در این مورد کنترل کنید:
1) گرسنگی واقعی خودتان را بشناسید. دقت کنید که میل به غذا ناشی از گرسنگی فیزیولوژیک است یا در اثر وضعیت روحی. اگر شما چند ساعت پیش چیزی خورده‌اید و هنوز شکمتان به اصطلاح قار و قور نمی‌کند، احتمالا گرسنه واقعی نیستید. چند دقیقه از هوس خوردن چشم بپوشید تا بگذرد.
2) محرک‌های خود را بشناسید، طی چند روز آینده این موارد را در یک دفترچه یادداشت کنید: چه چیزهایی خورده‌اید؟ چقدر خورده‌اید؟ کی خورده‌اید؟ وضعیت روحی شما در هنگام خوردن چه بوده؟ در آن زمان چقدر گرسنه بوده‌اید؟
با گذشت زمان ممکن است الگویی که براساس آن دست به غذا خوردن می‌زنید، پدیدار شود که از آن میان، موارد خوردن نامناسب تشخیص داده می‌شود. همچنین محرک‌های شما برای شروع خوردن شناسایی می‌شوند.
3) برای ایجاد آرامش در خود دنبال جایگزین‌های دیگر باشید، به جای اینکه یک جا بایستید و به قفسه شکلات‌ها آویزان شوید، برای پیاده‌روی اقدام کنید، خودتان را با یک فیلم سرگرم کنید، به موسیقی گوش بدهید، مطالعه کنید یا به یکی از دوستانتان تلفن بزنید. اگر فکر می‌کنید استرس مربوط به یک واقعه شما را به سمت یخچال می‌کشاند، سعی کنید در این باره با کسی حرف بزنید تا تمایل به رفتن سراغ یخچال در شما از بین برود. در ذهن خود نقشه یک فعالیت لذت‌بخش را بکشید.
4) غذاهای ناسالم را در اطراف خود نگهداری نکنید. از نگه‌داشتن مقادیر زیاد غذاهای پرانرژی آرام‌بخش در خانه خودداری کنید. اگر افسرده یا گرسنه هستید، خرید کردن خود را به تعویق بیندازید. به این ترتیب، احساسات شما بر تصمیم‌تان درباره اقلامی که باید خریده شوند، تاثیر نمی‌گذارد.
5) از میان وعده‌های سالم استفاده کنید. اگر مجبورید که میان وعده‌ای بخورید، از غذاهای کم چربی و کم انرژی استفاده کنید. میان وعده‌هایی مانند میوه‌های تازه، سبزی‌ها و پاپ کورن بدون روغن و همچنین مغزها انتخاب‌های خوبی هستند.
6) یک رژیم غذایی متعادل داشته باشید. اگر دریافت انرژی شما در غذای روزانه کافی نباشد احتمالا تمایل بیشتری به مصرف غذا در شرایط روحی نامناسب پیدا می‌کنید. سعی کنید که در زمان‌های مناسب و با فاصله متناسب غذا بخورید. از تمام گروه‌های غذایی در وعده‌های غذایی خود استفاده کنید. روی مصرف غلات کامل، سبزی‌ها و میوه‌ها تاکید بیشتری داشته باشید. لبنیات و منابع پروتئینی کم‌چرب را انتخاب کنید. زمانی که انتخاب شما از گروه‌های غذایی مناسب باشد، زودتر احساس سیری می‌کنید و این احساس به مدت طولانی‌تری برقرار خواهد ماند. به طور منظم ورزش کنید و به اندازه کافی استراحت داشته باشید. زمانی که بدن شما متناسب باشد و استراحت کافی کرده باشید، توانایی فکری و جسمی شما برای مقابله با استرس‌ها افزایش می‌یابد.
7) اگر روزی به پرخوری ناشی از استرس دست زدید، خودتان را ببخشید. آن روز را فراموش کنید و دوباره از فردا تلاش خود را از سر بگیرید.
سعی کنید از تجارب خود درس بگیرید و با استفاده از این تجارب برای پیشگیری از مواردی که ممکن است در آینده اتفاق بیفتد برنامه‌ریزی کنید. روی جنبه‌های مثبت تغییراتی که شما در رفتارهای تغذیه‌ای خود ایجاد کرده‌اید، متمرکز شوید و به خود اطمینان دهید که این تغییرات بر سلامت شما موثر خواهند بود.
منبع: http://www.salamat.com
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان