ماهان شبکه ایرانیان

وقتی دندان‌ها خوب چفت نمی‌شوند

آشنایی با انواع ناهنجاری‌های دندانی ـ فکی   گاهی اوقات روابط بین دندان‌ها، استخوان نگهدارنده آنها و فکین ایده‌آل نیست و مشکلاتی ایجاد می‌شود که به آنها ناهنجاری‌های روابط دندانی فکی و یا به‌طور مختصر، «اختلالات بایت» می‌گویند

وقتی دندان‌ها خوب چفت نمی‌شوند

آشنایی با انواع ناهنجاری‌های دندانی ـ فکی
 

گاهی اوقات روابط بین دندان‌ها، استخوان نگهدارنده آنها و فکین ایده‌آل نیست و مشکلاتی ایجاد می‌شود که به آنها ناهنجاری‌های روابط دندانی فکی و یا به‌طور مختصر، «اختلالات بایت» می‌گویند. «بایت» یعنی جویدن، گاز گرفتن و برهم آمدن دندان‌ها.
این مشکلات علاوه بر مخدوش‌کردن ظاهر دندان‌ها، موجب ناراحتی فک، سایش دندان‌ها و سر درد می‌شوند. امروزه دندانپزشکی جدید به کمک روش‌های مختلف می‌تواند این عارضه را معالجه کرده و سلامتی را به دهان بیمار بازگرداند. از جمله علل چنین عارضه‌ای می‌توان به عوامل ارثی، کشیدن زود هنگام دندان‌ها و عادات بد دهانی مانند مکیدن انگشتان، جویدن ناخن، پیپ، مداد و دیگر اجسام سخت و شکننده اشاره کرد. یکی از عواقب مشکلات بایت، دندان قروچه است که موجب ساییده شدن لبه دندان‌ها، ناراحتی فک و سردرد می‌شود. در این موارد باید به درمان ناهنجاری و عوامل ایجاد کننده دندان قروچه پرداخت تا از سایش و شکستگی دندان‌ها جلوگیری شود.

درمان سایش و شکستگی لبه دندان‌ها
 

برای بازسازی لبه‌های ساییده و شکسته می‌توان بر حسب مورد از کامپازیت، لامینیت چینی و یا حتی در موارد شدید از روکش استفاده کرد.

وقتی دندان‌ها خوب چفت نمی‌شوند

دندا نها
 

برای بازسازی لبه های ساییده و شکسته م یتوان بر حسب مورد از کامپازیت، لامینیت چینی و یا حتی در موارد شدید از روکش استفاده کرد.

وقتی دندان‌ها خوب چفت نمی‌شوند

باز بودن بایت
 

در این مورد با وجودی که دندان‌های عقب روی هم قرار دارند، بین دندان‌های جلوی فک بالا و پایین فاصله‌ای ایجاد می‌شود. از علل به وجود آورنده این ضایعه می‌توان به مکیدن انگشت در دوران طفولیت و عوامل ارثی اشاره کرد. برای درمان این بایت می‌توان از جراحی فک و صورت، ارتودنسی و روش‌های ترمیمی‌ مانند کامپازیت و لامینیت چینی استفاده کرد.

عمیق بودن بایت
 

در مواردی که دندان‌های جلوی فک بالا کاملا روی دندان‌های پایین را بگیرند، فک بیمار حالت بسته پیدا می‌کند و صورت او کوتاه تر به نظر می‌رسد. در این موارد بهتر است ابتدا با ارتودنسی بایت بیمار باز شده و در صورتی که دندان‌های جلو دچار سایش یا شکستگی لبه باشد، توسط روش‌های ترمیمی‌بازسازی گردند. در مواردی که بایت بیمار به علت سایش دندان‌های عقب بسته شده باشد، بهتر است سطح جونده دندان‌های عقب با روکش یا با پرکردگی‌های لابراتواری ( آنلی) بازسازی شود تا ارتفاع صورت و دندان‌ها به وضع طبیعی خود باز گردد.

کراس‌بایت
 

دندان‌های فک بالا در حالت عادی کمی‌ جلوتر از فک پایین بوده و لبه آنها حدود 5/0 تا 1 میلی‌متر روی لبه دندان‌های جلوی فک پایین را می‌پوشاند. چنان چه این وضعیت در یک یا تمام دندان‌ها معکوس شود، به آن بایت معکوس یا کراس بایت می‌گویند. در این صورت، یک یا تمام دندان‌های فک بالا عقب‌تر از دندان‌های فک پایین قرار می‌گیرند که در این حالت فک پایین بیمار بیش از حد جلو به نظر می‌رسد. بهترین درمان کراس بایت، ارتودنسی است؛ البته در موارد شدید، نیاز به جراحی فک و صورت و عقب کشیدن فک پایین پیدا می‌شود. گاهی اوقات کراس بایت‌های تک دندانی را می‌توان با روش‌های ترمیمی ‌درمان کرد.

وقتی دندان‌ها خوب چفت نمی‌شوند

بیرون‌زدگی دندان‌ها
 

در این موارد، دندان‌ها حالت گرازی یا خرگوشی پیدا می‌کنند و در موارد شدید حتی مانع از بسته شدن لب‌ها خواهند شد. همانند مورد قبل، درمان ایده‌آل ارتودنسی و در موارد شدید، جراحی فک و صورت به همراه ارتودنسی است. در صورتی که دندان‌ها دچار صدمه شدید شده باشند یا از قبل روکش داشته باشند و بیمار تمایلی به جراحی فک و ارتودنسی نداشته باشد، می‌توان جهت تاج دندان را توسط روکش کردن تغییر داد و حالت تو رفته‌تری به آنها بخشید.

پی نوشت ها :
 

متخصص ترمیمی و زیبایی
 

منبع: http://www.salamat.com
ae
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان