ماهان شبکه ایرانیان

دو خبر جدید پزشکی

باکتریهای سیگار مشکل سازند   سیگارها حاوی صدها نوع مختلف از باکتریها می باشند، از جمله آنهایی که سبب بیماری در انسانها می گردند

دو خبر جدید پزشکی

باکتریهای سیگار مشکل سازند
 

سیگارها حاوی صدها نوع مختلف از باکتریها می باشند، از جمله آنهایی که سبب بیماری در انسانها می گردند. این باکتریها می توانند در ابتلا به عفونتهای تنفسی وریوی نقش داشته باشند. اغلب پژوهشگران بر روی اثر مواد شیمیایی موجود در سیگارها و بخصوص آنهایی که در زمان سوختن تنباکو تولید می شوند، تمرکز نموده اند. اما یک بررسی جدید که به تازگی در مجله Enviromental Health Perspectives چاپ شده است، یک تصویر کامل از باکتریهای موجود در تنباکو ترسیم کرده و خاطر نشان نموده است این باکتریها نیز می توانند یکی از منابع بالقوه در ایجاد عفونت و بیماری باشند.
سیگار کشیدن به تمام اندامهای بدن آسیب می رساند. مواد شیمیایی و فلزات سنگین موجود در سیگارها مسئول ایجاد بیماریهایی مانند سرطان ریه و انسداد مزمن مجاری تنفسی (COPD) می باشند. در این بررسی نیز مشخص شد که سیگار کشیدن می تواند یک عامل خطربرای بیماریهای تنفسی مانندسرماخوردگی، آنفلونزا، آسم، پنومونی باکتریایی و بیماری بینابینی ریوی باشى و از آنجا که 1/2 میلیارد نفرسیگاری بالای 15 سال در دنیا وجود دارد، بررسی تنوع باکتریهای موجود در تنباکوها حیاتی است. برای تولید سیگار برگهای سبز تنباکو که حاوی باکتریهای کمی هستند، تحت شرایطی تخمیر می گردند که برای رشد باکتریها مناسب می باشد. در نتیجه به جای حذف باکتریها در طول روند تخمیر، سبب افزایش تعداد آنها به حدود یک میلیون باکتری در هر سیگار می گردد. این باکتریها زنده و قادر به تولید مثل می باشند. مطلب مشخص شده، این است که افراد سیگاری باکتریهای زنده را وارد ریه های خود می کنند، محیطی که در افراد سالم عاری از هرگونه باکتری می باشد و این می تواند سبب بروز بیماریهایی مانند COPD و یا التهاب گردد که با ایجاد تومورهای ریوی مرتبط هستند. حتی باکتریهای مرده نیز به دلیل توانایی ایجاد اندوتوکسین می توانند سلولها را تحریک نمایند و سبب التهاب گردند. نگرانی موجود این است که شاید مواد شیمیایی و باکتریها در کنار بکدیگر بدخیم شدن سلولهای سرطانی را سرعت بخشند. البته اظهارنظر در مورد نقش باکتریها در مبتلا نمودن انسانها به بیماریهای ریوی هنوز زود است و نیاز به بررسی های بیشتری دارد.
منبع: www.Scientific American.com/Nov.2009
ترجمه: دکتر بردیا جمالی

واکسن سرطان پوست
 

دانشمندان، به تازگی اعلام کرده اند روش درمانی جدیدی را برای درمان سرطان پوست ابداع کرده اند. در این روش درمانی که به تازگی در انگلستان مورد آزمایش قرار گرفته است، از یک واکسن برای درمان سرطان کمک گرفته شده است. نشان داده شده است که در برخی از بیماران، بعد از تزریق واکسن سرطان پوست به طور کامل درمان می شود، حتی اگر در مراحل پیشرفته بیماری باشد. این واکسن به سلولهای توموری حمله می کند. سلولهای سالم دست نخورده باقی می مانند و در آنها موادی تولید می شود که پاسخ بدن به سرطان پوست را افزایش می دهد.
«دکتر هووارد کوفمن» از اعضاء گروه تحقیقاتی و استاد دانشگاه راش در شیکاگو، می گوید:« این روش جان هزاران نفر را در سال نجات خواهد داد. مطالعات، نشان داد روش ما می تواند درمانی برای برخی مبتلایان به ملانومای پیشرفته و یک داروی مناسب برای سایر افراد مبتلا باشد.»
در طی 25 سال گذشته، موارد سرطان پوست (ملانوما) با سرعتی بیشتر از سایر سرطانها، افزایش یافته و تخمین زده می شود در هر سال 2000 نفر در انگلیس جان خود را بر اثر این بیماری از دست بدهند.
در این مطالعه به 50 نفر که مبتلا به سرطان پیشرفته پوست بودند واکسن جدید تزریق شد و مشخص شد که در 16 درصد آنها بیماری به طور کامل درمان شد و تا 4 سال بعد نیز عود بیماری مشاهده نشد. در 28 درصد افراد نیز اندازه تومورها کاهش یافت.
محققان امیدوارند طی پنج سال آینده این واکسن وارد بازار شود.
منبع: www.Telegaph.co.uk,11Apr2010
منبع: نشریه اطلاعات علمی شماره8
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان