از 2500 سال پیش هلو در کشور چین کشت و به عنوان سمبل طول عمر و جاودانگی محسوب میشده است. تولید اولیهاین میوه درایران بوده است و به علت لذیذ و آبدار بودن ازایران به بیشتر نقاط جهان برده شده است به همین دلیل به آن در زبان لاتین سیبایرانی گفته میشود. جهانگردان اسپانیاییاین میوه را به قاره آمریکا بردندو از آن به بعد بهطور گسترده در آن قاره کشت داده شد اما امروزه بیشترین مقدار هلوی جهان در کشور آمریکا کشت میشود.
هلو میوهای گرد است که نوک آن کمی به داخل فرو رفته است و به خاطر هسته سفت و سختی که دارد به آن میوه سنگی گفته میشود. هلو به رنگهای مختلفی مثل صورتی، پرتقالی و قرمز است. سختی و آبداری هلو به نوع و درجه رسیدن آن بستگی دارد. هلو به دلیل داشتن ترکیباتی مانند: آلفا و بتاکاروتن و بتاکریپتو گزانتین به رنگهای مختلفی دیده میشود.
انواع هلو
هلوها دونوع هستند: یکی هسته جدا و دیگری هسته چسبیده. در هلوهای هسته جدا، هسته و گوشت میوه از هم جدا هستند در حالی که در نوع دیگر به هم پیوسته هستند. نوع اول برای استفاده عادی و نوع دوم بیشتر در تهیه کمپوت به کار میرود. درختان هلو در مناطق معتدل کشت میشود و جزو درختان میوهای گل دار برگ ریز مثل گیلاس و آلو هستند. از نظر اندازه این درختان به دو صورت بلند و کوتاه هستند و گلهای بسیار زیبای این درختان در بهار شکوفه میکنند و میوه آنها در اواسط تابستان میرسد.
ارزش تغذیهای 1 عدد هلو
85 گرم هلوی تازه = 36 کالری، 14 گرم هلوی خشک = 31کالری
هلو دارای 2 گرم فیبر خوراکی و 64/0 گرم فیبر خام میباشد به همین دلیل یک ملین نیز محسوب میشود. هلو دارای 5 میلیگرم کلسیم و 196 میلی گرم پتاسیم میباشد و سدیم و چربی ندارد. هلو همچنین حاوی مقدار اندکی ویتامین A و C است.
هلوهای تازه بخرید
هلو در فرآیند کمپوت سازی مقدار زیادی از فیبر خود را از دست میدهد ولی با این وجود کمپوت هلو مفید است مخصوصا اگر از نوع بدون شیره آن باشد. هلوهای خشک شده خوراکی انتقال دهنده سریع انرژی است. بهتر است از نوع خوابانده شده در سولفور مصرف کنید.
هلودرمانی
هلو به صورت پخته در درمان التهاب حاد معده مفید میباشد. هلو با هرمعدهای است و زود هضم است و از معده و روده سریع عبور میکند. هلو از میوههای خنک و مرطوب کننده بوده، سودا را درمان میکند، تشنگی و بوی بد دهان را از بین میبرد. همانطور که گفته شد هلو غنی از ویتامین A بوده بنابراین میتواند در پیشگیری و درمان عوارض ناشی از کمبود ویتامین A نقش موثری داشته باشد و همچنین به دلیل غنی بودن از ویتامین C میتواند در بسیاری از بیماریهایی که دلیل آنها کمبود این ویتامین هستند تاثیرگذار باشد. به دلیل فعالیت آنتی اکسیدانی ویتامین C موجود در هلو، این میوه میتواند در درمان انواع سرطانها و التهاب مجاری تنفسی موثر میباشد. استفاده از هلو در افرادی که دچار بیماریهای لثه هستند نیز میتواند مفید باشد زیرا که نرمی لثه از عوارض کمبود ویتامین C میباشد. هلو یکی از میوههای پر پتاسیم محسوب میشود و میوهای مناسب برای بیماران مبتلا به فشار خون بالا به شمار میآید. همچنین به دلیل داشتن فیبر باعث کاهش کلسترول و قند خون میشود. پوست درخت هلو و ریشه آن حاوی فلورتین میباشد که نوعی آنتی بیوتیک است و روی باکتریهای گرم مثبت و منفی اثر دارد. آب هلو را با شکر صبح ناشتا میل کنید که جهت از بین بردن صفرا مفید است. گل و برگ هلو ملین بوده و ادرار را زیاد میکند، جوشانده گل هلو پوست را نرم و بوی بد آن را از بین میبرد. زنان باردار اگر میخواهند بچه زیبایی داشته باشند باید هلو میل کنند، اما خوردن شکوفههای آن برای خانمهای باردار مفید نیست. بهترین ماسک زیبایی را میتوانید از هلو تهیه کنید، برای طراوت و جوان کردن پوست، هلو را له کنید و روی پوست به مدت 20 دقیقه قرار دهید و پس از آن صورتتان را با آب معدنی بشویید. خوردن هلو سموم را از بدن دفع میکند. برای وزن کم کردن بهتر است هلو بخورید.
/ج