ماهان شبکه ایرانیان

انواع خال ها

همه روزه تعدادی از مراجعین به مطب متخصصین پوست را کسانی تشکیل می دهند که از ایجاد یا افزایش خال ها به خصوص در روی صورت شاکی هستند

انواع خال ها
همه روزه تعدادی از مراجعین به مطب متخصصین پوست را کسانی تشکیل می دهند که از ایجاد یا افزایش خال ها به خصوص در روی صورت شاکی هستند.
خال های بدن به دو دسته اصلی تقسیم می شوند:

1- خال های مادرزادی
 

حدود یک درصد نوزادان در بدو تولد یک یا چند خال مادرزادی دارند. متناسب با رشد بدن در سنین بالاتر، این خال ها هم بزرگتر و پررنگ تر می شوند و به خصوص اگر قطر آنها بیش از چند سانتیمتر باشد اغلب موهای ضخیمی روی آنها رشد می کند. کمتر از یک درصد این خال ها ممکن است در سنین بالاتر تبدیل به سرطان پوست شوند.

2- خال های اکتسابی
 

ابعاد این خال ها معمولا یک یا چند میلیمتر بوده و از کودکی ایجاد و به مرور زمان به خصوص در دهه دوم زندگی بیشتر می شوند هر فردی به طور طبیعی حدود 20-10 خال در قسمت های مختلف بدن به خصوص روی صورت می تواند داشته باشد و احتمال بدخیمی در این خال ها که بیشترین مراجعه کنندگان را تشکیل می دهد به حدی ناچیز است که برداشتن آنها صرفا برای زیبایی خواهد بود.

روش های رفع خال
 

خال های مادرزادی تنها با روش های جراحی و گاهی چندین بار جراحی قابل رفع هستند. اما خال های اکتسابی اغلب مسطح بوده که توسط لیزر، کوتر، رادیوفرکوئنسی و... قابل برداشت شدن هستند. تعدادی از خال ها از سطح پوست برجسته تر هستند. به خاطر داشته باشید که خال ها معمولا به همان اندازه که برجسته هستند عمیق نیز می باشند لذا بهتر است در رفع خال ها به روش جراحی متوسل شویم چون اگر تا عمق خال سوزانده شود اسکار بدی شبیه جای آبله مرغان بر جای می گذارد.

چه خال هایی را می توان برداشت؟
 

خال لب و خال هندو که اشعار فراوانی در وصف آنها سروده شده است حیف است برداشته شوند!! اما به هر حال هر خالی که بیمار متمایل باشد با نظر پزشک متخصص قابل رفع خواهد بود. بدیهی است گاهی محل خال به صورتی است که احتمال اسکاری بدتر از خال می رود در این موارد لطفا به پزشک خود اعتماد کرده و اگر توصیه به عدم برداشتن می کند به آن عمل نمایید.

رعایت نکات پس از لیزر یا جراحی خال
 

معمولا خال های بزرگتر که با جراحی و بخیه زدن برداشته می شوند 7-4 روز بعد در روی صورت و 2-1 هفته بعد در دیگر نقاط بدن بایستی بخیه ها را کشید. مسلما پزشک شما در این خصوص با شما صحبت خواهد کرد. حداقل تا 1 هفته پس از جراحی نیز از وارد شدن تروما در مسیر خلاف بخیه ها مثل تراشیدن، برداشتن لقمه های بزرگ، کشیده شدن پوست در هنگام خواب و... پرهیز شود. حتی گاهی توصیه می شود حداقل تا یک هفته پس از کشیدن بخیه ها از چسب جهت نگهداری لبه های زخم و جلوگیری از باز شدن آن استفاده گردد و یا غذا خوردن با طرف مقابل صورت انجام شود. شستشو معمولا از فردای آنروز مشکلی نداشته و ضمن استفاده مرتب از پمادهای آنتی بوتیک و کرم های ترمیم کننده از دستکاری کردن و کندن سطح نکروزه ضایعه اجتناب کرده و از ضد آفتاب یا ماسک جهت جلوگیری از ایجاد لکه های بعد از التهاب استفاده شود.

سن برداشت خال ها
 

معمولا بعد از 18 سال به علت احتمال کمتر کلوئید (گوشت اضافی) و نیز تقریبا رشد کامل پوست در بهترین زمان برای رفع خال ها می باشد. اما چنانچه در سنین پائین تر از نظر روحی برای فرد مشکل ایجاد کرده است نیز با تمهیدات خاصی حداقل تعدادی از خال ها را می توان چه با جراحی و چه با لیزر و... برطرف نمود. نکته نهایی اینکه گاهی اسکارهای باقیمانده از دستکاری خال ها، بدشکل تر از خود خال ها هستند لذا حتما به پزشک متخصص پوست مراجعه نمایید تا این احتمال را به حداقل ممکن برسانید.
منبع: نشریه زندگی سالم شماره8
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان