ماهان شبکه ایرانیان

خرمالو، مولتی‌ویتامین طبیعی

خرمالو، سرشار از ویتامین‌های A، B۱، B۲ B۳ و C تا به حال چند بار خرمالو خورده‌اید و طعم گس آن دهان شما را جمع کرده است؟ اصلا خرمالو را دوست دارید؟ می‌دانید در این میوه چه مواد غذایی وجود دارد؟ این مقاله را بخوانید تا جواب این سوال‌ها را بگیرید

خرمالو، مولتی‌ویتامین طبیعی
خرمالو، سرشار از ویتامین‌های A، B1، B2 B3 و C
تا به حال چند بار خرمالو خورده‌اید و طعم گس آن دهان شما را جمع کرده است؟ اصلا خرمالو را دوست دارید؟ می‌دانید در این میوه چه مواد غذایی وجود دارد؟ این مقاله را بخوانید تا جواب این سوال‌ها را بگیرید.
درخت خرمالو که در ایران درخت مشهوری است، در اصل بومی‌ چین و ژاپن است. این درخت از گذشته‌ای نسبتا دور وارد ایران شده و امروزه در بیشتر نقاط کاشته و تکثیر می‌شود. خرمالو در ایران دارای انواع گوناگون است. برخی از انواع خرمالو، کاملا کروی و برخی دیگر نسبتا کشیده است. بخش گوشت‌دار میوه محتوی مقدار زیادیمواد قندی، تانن و ویتامین است. در برخی از واریته‌های پرورش یافته، میوه فاقد تانن است. نام خرمالو ترکیبی از دو واژه خرما و آلو است.
خرمالو در ایران دو گونه دارد. یکی از گونه‌ها در تمام جنگل‌های‌مرطوب شمالی مانند مازندران، آستارا، طالش، نور، گرگان و بالاخره در تمام جنگل‌های ساحلی تا ارتفاع 1100 متر می‌روید.
بسیاری از گونه‌های خرمالو خوراکی است؛ رنگ آنها از نارنجی و زرد روشن تا نارنجی و قرمز تیره متفاوت و قطر آنها بنابر گونه بین 2تا 8 سانتی‌متر است. اغلب پس از چیدن کاسه گل همراه با میوه باقی می‌ماند. آنها دو گونه گس و غیرگس دارند: میوه‌های گس تا قبل از زمان پخته شدن گس بوده و هنگامی‌که می‌رسند شیرین و نرم می‌شوند. گونه‌های غیر گس زمانی که کال هستند کمتر گس بوده و حالت گسی خود را خیلی زودتر از دست می‌دهند؛ آنها در حالت رسیده سفت هستند.
حالت گسی این میوه را می‌توان طی چند روز با قرار دادن آن در معرض نورخورشید در سرما از بین برد؛ به این فرآیند رسیدن میوه می‌گویند. خرمالو را می‌توان به شکل خام یا در غذا استفاده کرد. نوع غیر گس آن برای خوردن به شکل خام بهتر است. میوه خرمالو شبیه گوجه فرنگی و دارای پوست نازک است.

ارزش غذایی
 

خرمالو سرشار از ویتامینA و بتاکاروتن است. همچنین دارای مقدار قابل توجهی ویتامین‌های B1، B2، B3 وC می‌باشد. در ضمن این میوه خوش‌رنگ و خوش طعم دارای مواد معدنی ضروری برای بدن مانند کلسیم، گوگرد، آهن، فسفر، منیزیم و پتاسیم است. هر یک از این مواد معدنی نقش موثری در سلامت و تندرستی بدن ما دارند.
خرمالو و سلامت
اگر خرمالو به خوبی رسیده باشد، برای کودکان میوه‌ای مفید محسوب می‌شود و در رشد و نمو آنها مؤثر است. در ضمن خرمالو میوه اشتهاآوری نیز می‌باشد.
مواد قندی خرمالو شامل لوولز و گلوکز برای مبتلایان به بیماری قند، زیان‌آور نیست. اگر چربی و فشارخون بالا دارید از خوردن خرمالو غافل نشوید. مصرف میوه پاییزی خرمالو به دلیل داشتن دو عنصر پتاسیم و منیزیم موجب کاهش چربی خون (کلسترول بد یا LDL) و فشارخون بالا در افراد است.
خرمالو حاوی مقدار زیادی پکتین است. پکتین یکی از انواع فیبرهای محلول در آب است که موجب کاهش چربی‌های خون می‌شود. اسیدهای موجود در خرمالو عبارتند از: اسید مالیک، اسید سیتریک و اسید تارتاریک. سلولز موجود در خرمالو به طور نسبی کم است و از این نظر هضم آن آسان‌تر می‌باشد. خرمالو دارای مقدار کمی‌تانن است که گاهی ممکن است موجب یبوست شود.
همان طور که ذکر شد، خرمالو سرشار از ویتامین A است. چنانچه این ویتامین به مقدار کافی به بدن نرسد، نه تنها قدرت بینایی را کم می‌کند بلکه موجب شکننده شدن پوست، ناخن و موها می‌شود. همچنین در میزان هوش و سلامت بدن نیز اختلال ایجاد می‌شود.
این میوه برای آفت دهان و گلودرد بسیار مفید است ولی باید آن را موقعی خورد که کاملا روی درخت رسیده باشد. مصرف خرمالو معده را تقویت می‌کند. این میوه کم‌خونی را برطرف می‌سازد.

نگهداری
 

بهتر است میوه را در جای خنک مانند یخچال نگهداری کنید. به این ترتیب می‌توانید آن را به مدت چند روز نگهداری کنید. اگر میوه را به صورت کال چیده‌اید برای تسریع رسیدن میوه می‌توانید آن را در کنار یک یا دو عدد سیب درختی قرار دهید.
میوه خرمالو خاصیت ضد سرطانی داشته و این خاصیت به علت وجود مقدار زیاد فیبر و مواد آنتی اکسیدانی همچون تانن، فنول، ویتامین C و لیکوپنولوتئین می‌باشد.

ماسکی از خرمالو
 

در اینجا طرز تهیه یک ماسک را برای پوست‌های خشک بیان می‌کنیم که در تهیه آن از خرمالو استفاده شده است. در ضمن این ماسک خاصیت آب‌رسانی و ضد چروک داشته و به پوست شادابی خاصی می‌بخشد.
موادلازم
کته بدون روغن و نمک یک قاشق غذاخوری
روغن بادام شیرین یک چهارم
خرمالوی رسیده و له شده یک تکه کوچک
خیار با پوست یک عدد

طرز تهیه
 

تمام مواد را با هم در مخلوط‌کن بریزید و خوب مخلوط کنید.
مواد را به مدت 10 دقیقه روی پوست خود بمالید، سپس با آب ملایم بشویید.
منبع:www.salamat.com
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان