ماهان شبکه ایرانیان

بدرود رویای مور؛ اینتل از نسل هشتم پردازنده های Core می گوید

پیشرفت در دنیای پردازش کامپیوتری مدت هاست که سرعتی آرام تر به خود گرفته و چرخه تیک تاک اینتل هم یکی دو سالی هست که تبدیل به خاطره شده. اینتل در نسل ششم و هفتم از پردازنده هایش، از فناوری ۱۴ نانومتری استفاده کرده و حالا خبر می دهد که نسل هشتم از پردازنده های Core باز هم با فرایند ۱۴ نانومتری تولید می شود.

بدرود رویای مور؛ اینتل از نسل هشتم پردازنده های Core می گوید

پیشرفت در دنیای پردازش کامپیوتری مدت هاست که سرعتی آرام تر به خود گرفته و چرخه تیک تاک اینتل هم یکی دو سالی هست که تبدیل به خاطره شده. اینتل در نسل ششم و هفتم از پردازنده هایش، از فناوری 14 نانومتری استفاده کرده و حالا خبر می دهد که نسل هشتم از پردازنده های Core باز هم با فرایند 14 نانومتری تولید می شود.

در واقع این بار چهارمی است که به شکل پیاپی، اینتل پردازنده هایش را با فرایند 14 نانومتری تولید می کند. با این حال شرکت مورد بحث خبر می دهد که یک بار دیگر موفق شده تا کارایی چیپ های «کافی لیک» (Coffee Lake) را تا 15 درصد افزایش دهد. این دقیقاً همان میزان از افزایش کاراییست که اینتل با چیپ های نسل هفتم هم به دست آورده بود. شرکت اینتل همچنین می گوید که در نیمه دو سال 2017 باید انتظار این چیپ ها را کشید.

تا پیش از سال 2015، اینتل روند تیک تاک را در پیش گرفته بود. تیک به کوچکتر شدن نانومترها اشاره داشت و تاک معماری را در سال بعد روی همان نانومترها تغییر می داد. امروز ولی گویا این روند چهار ساله شده و پس از دو چرخه ی مورد بحث، دو بار هم بهینه سازی روی آن انجام می شود.

این احتمال وجود دارد که اینتل در چیپ های نسل هشتم، تمرکز ویژه ای بر پردازنده های کم مصرف سری U و Y داشته باشد تا لپ تاپ های باریک و زیبای آینده بتوانند عمر باتری بیشتری را در اختیار کاربران خود قرار دهند.

این روند البته تا حد زیادی، همان استراتژی است که اینتل برای نسل هفتم از پردازنده های خود نیز در پیش گرفته بود، هر چند که هنوز این مورد به شکل رسمی از سوی شرکت مذکور تایید نشده است.

از طرفی اینتل اشاره می کند که در آینده و زمان ارائه چیپ های 10 نانومتری، این سازمان ها هستند که ابتدا هدف قرار گرفته اند. در نتیجه کاربران کامپیوترهای شخصی به این زودی ها نباید انتظار حضور چیپ های 10 نانومتری اینتل را داشته باشند و بعید نیست اولین سری این محصولات، مرتبط به خانواده Xeon باشد و پس از آن هم چند عدد از چیپ های پرطرفدارتر، با فرایند 10 نانومتری تولید شده و سپس راهی کامپیوترهای شخصی شوند.

در سال های اخیر اینتل با مشکلات زیادی نانومترها را کاهش داده و حالا به نقطه ای رسیده که همین سختی بیش از هر زمان دیگری نمود یافته است. این در حالیست که غول های دیگر این صنعت، مانند کوالکام، امسال قرار است چیپ هایی 10 نانومتری روانه بازار کنند، هر چند که دنیای تبلت و موبایل با کامپیوترهای شخصی فاصله دارد، اما به نظر می رسد که این فاصله رفته رفته در حال کمتر شدن باشد و قانون مور هم کم کم تبدیل به یک رویا شده باشد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان