به گزارش ایسنا، سردار سید جواد هاشمی روز چهارشنبه با اعلام این خبر افزود: گلزار وادی السلام با سه مزار و 94 درصد پیشرفت،گلزار بقیع با 59 مزار و 94 درصد پیشرفت، گلزار بهشت معصومه (س) با 25 مزار و 76درصد پیشرفت ،گلزار روستایی خاوه با یک مزار و 95 درصد و گلزار روستای انجیله با هشت مزار و 85 درصد پیشرفت فیزیکی روبرو است.
وی اضافه کرد: با ساماندهی 45 گلزار شهری و روستایی قم گلزارهای منطقه یک به استثنای گلزار روستای سیرو، به اتمام رسیده و گلزارهای شهدای منطقه دو بنیاد استان به تعداد 26 گلزار باقی مانده است. اغلب این گلزارها تک مزاری بوده که با تامین اعتبار وبا توجه به آماده بودن طرح ساماندهی آن میتوان در راستای اتمام آن اقدام کرد. گلزار علی بن جعفر (ع) به عنوان گلزار محوری استان نیز با بیش از 3500 شهید درحال ساماندهی است.
وی بیان کرد: ایجاد رمپ، نرده کشی، فضای سبز و ایجاد نورپردازی مناسب، ایجاد سقف، نصب نیمکت، تابلوهای قطعات شهدا، تعویض عکسها، ایجاد بخش فرهنگی و پاسخ به سوالات، ایجاد یادمان 6000 شهید استان قم، کف سازی مناسب و سنگ فرش، نصب تصاویر شهدا در نمای بیرونی گلزار، ایجاد تلویزیون شهری برای انتشار تصاویر شهدای استان قم در ورودی گلزار ، آبخوریهای مناسب و نصب پرچم بر ستون 60 متری از اقدامات صورت گرفته در این گلزار به شمار میرود. قطعه 22 گلزار شهدای علی بن جعفر (ع)، محل دفن شهدای مدافع حرم و منا است بنابراین بیتوجهی به این قطعه و ورود به حریم قبور شهدا و دفن اموات خلاف طرح ملی ساماندهی گلزارهای شهدا محسوب میشود.
وی تاکید کرد: متاسفانه این روند در گلزار شیخان نیز وجود دارد و ارایه مجوز دفن از یک سو و عدم امکان ساماندهی قبور شهدا که باعث شکستگی قبور شده و ارایه چهره نامناسبی شده است موجبات نارضایتی خانوادههای شهدای انقلاب از جمله شهدای هفتم تیرماه که قبور هفت شهید را در خود دارد را فراهم کرده است.این قبیل اقدامات دور از شان و منزلت و جایگاه شهدا است و موجبات نارضایتی و ناراحتی خانوادههای معظم شهدا و ایثارگران و اعتراضات گسترده ایشان را بدنبال داشته است. این دو گلزار از گلزارهای مهم و اولین گلزارهای استان بوده و به عنوان نمادهای ایثار و شهادت و مورد تردد مسئولان نظام در بدو ورود به استان و مورد استقبال زایران و مجاوران بدلیل حضور در هسته مرکزی شهر و همجواری با حرم مطهر بوده و ضروری است .