ماهان شبکه ایرانیان

عصای دست یک دندانپزشک

احتمالا شما هم وقتی روی صندلی دندانپزشکی می‌نشینید، کلی سوال در ذهن‌تان قطار می‌شود: این جاروبرقی چیست که در دهان‌ام می‌‌گذارند؟ این آب‌پاش چیست که دندان ها را می‌شوید؟ یعنی این نور لیزر است که دندان‌ها را پر می‌کند؟ و

عصای دست یک دندانپزشک
احتمالا شما هم وقتی روی صندلی دندانپزشکی می‌نشینید، کلی سوال در ذهن‌تان قطار می‌شود: این جاروبرقی چیست که در دهان‌ام می‌‌گذارند؟ این آب‌پاش چیست که دندان ها را می‌شوید؟ یعنی این نور لیزر است که دندان‌ها را پر می‌کند؟ و... اگر دوست دارید با مهم‌ترین این وسایل آشنا شوید، این مطلب را بخوانید.

سرنگ آب و هوا
 

اولین صدایی که از مطب دندانپزشکی به گوش همه آشنا است، صدای سرنگ هوا و آب است. سرنگ آب و هوا مانند یک تفنگ است که روی همه صندلی‌های دندانپزشکی وجود دارد. این وسیله معمولا 3 دکمه و یک سر دارد. هنگام فشار دادن یک دکمه از آن آب و از دیگری هوا خارج می‌شود. اگر هر دو دکمه را هم‌زمان فشار دهید، آب و هوا هم‌زمان خارج خواهد شد. شاید بپرسید این وسیله به چه درد می‌خورد؟ وقتی دندانپزشک دندان‌های شما را تراش می‌دهد، لازم است بقایای دندان‌های تراشیده شده را از روی دندان بزداید و بشوید. به همین دلیل پوآر آب را به‌کار می‌برد تا این مواد تراشیده شده را از روی دندان و داخل دهان پاک کند. پوآر هوا نیز وسیله‌ای است که هوا را با فشار روی دندان می‌پاشد. گاهی لازم است محیط دهان خشک شود و یا دندان مورد نظر برای ترمیم با مواد هم‌رنگ دندان خشک شود. در این صورت لازم است با پاشیدن هوا با فشار زیاد روی دندان، محیط دندان و دهان خشک شود که این وسیله به کار می‌آید. فراموش نکنید که چون سر این وسیله در دهان همه بیماران وارد می‌شود، باید حتما سر آن به وسیله پوشش‌های یکبار مصرف کاملا پوشانده شده باشد و بعد از هر بیمار این پوشش‌های یکبار مصرف کاملا عوض شود.

ساکشن
 

ساکشن همان وسیله‌ای است که مانند جاروبرقی کار می‌کند ولی آب دهان شما را از داخل دهان‌تان به بیرون می‌مکد. این وسیله هنگام هر عمل دندانپزشکی در دهان شما گذاشته می‌شود. ساکشن با ایجاد یک محیط خلأ در درون خود باعث می‌شود که آب دهان شما به درون لوله آن کشیده شود. ساکشن‌ها معمولا یا با آب کار می‌کنند یا با هوا. ساکشن‌های هوایی مطمئن‌تر و بهداشتی‌ترند. البته برای جراحی‌های دهان مانند جراحی دندان عقل و یا جراحی‌های لثه نیاز است که دندانپزشک شما از ساکشن‌ قوی‌تری استفاده کند چون در این صورت مقدار زیادی خون و مایعات وارد دهان شما می‌شود که لازم است بیرون کشیده شود تا محیط عمل برای کار دندانپزشک پاک و تمیز باشد. در این صورت ساکشن‌های جراحی استفاده می‌شوند. ساکشن‌های جراحی، قدرت مکش بسیار بالایی دارند و قادرند محتویات دهان را با قدرت بالا بیرون بکشند.

لایت کیور
 

شما این وسیله تفنگی‌شکل را وقتی می‌خواهید دندان‌تان را با مواد هم‌رنگ پر کنید، دیده‌اید. این وسیله نور بنفش یا آبی رنگی دارد که باعث می‌شود ماده ترمیمی پلیمریزه شده و محکم شود. این نور به هیچ وجه لیزر به شمار نمی‌آید چون نور لیزر نوری بسیار متمرکز و قوی است که برای برش بافت و یا تراش دندان در دندانپزشکی استفاده می‌شود. دستگاه لایت‌کیور دارای لامپ هالوژن یا LED است. لامپ‌های LED تازه‌تر از نوع هالوژن هستند ولی به نظر می‌رسد دندانپزشکان با دستگاه لایت‌کیوری که لامپ هالوژن دارد بهتر کار می‌کنند و نتایج ترمیم دندان با آن را مفیدتر و بهتر می‌دانند. این دستگاه نورآبی از خودش منتشر می‌کند که باعث می‌شود مواد ترمیمی هم رنگ دندان روی دندان شما از حالت خمیری شکل به‌صورت جامد و محکم شوند.

مته‌های دندانپزشکی
 

مته‌های دندانپزشکی را توربین و انگل وایرموتور می‌نامند. این دو وسیله برای تراش دندان و برداشتن پوسیدگی به کار می‌روند. توربین مته دندانپزشکی است که در سر آن فرزهایی الماس نشان قرار داده می‌شود که می‌تواند مینای دندان را به راحتی تراش دهد. انگل مته دندانپزشکی است که سروصدای بیشتری دارد و دلیل‌اش هم این است که موتور قوی‌تری نسبت به توربین دارد. بهتر است دندانپزشک برای هر بیمار یک انگل و توربین جداگانه استفاده کند. این دستگاه‌ها با سرعت زیاد می‌چرخند و به وسیله سرهای برنده‌ای که دارند مینا و عاج دندان را برش می‌دهند.

دوربین داخل دهانی
 

حتما شما هم دوست دارید بدانید دندانپزشک‌تان در حین درمان چه کاری روی دندان‌های شما انجام می‌دهد و قبل و بعد از درمان دندان شما به چه شکلی درخواهد آمد. در این صورت باید از دندانپزشک‌تان بخواهید که دستگاه دوربین داخل دهانی‌اش را به کار گیرد. این دستگاه از یک دوربین فیلم‌برداری و عکس‌برداری کوچک تشکیل شده که به‌صورت بدون سیم و یا با یک سیم به یک مانیتور در روبه‌روی شما وصل است. این وسیله از محیط داخل دهان شما فیلم‌برداری کرده و تصویر را روی مانیتور روبه‌روی شما می‌اندازد. با این وسیله می‌بینید که دندان شما قبل ار ترمیم چه وضعیتی دارد و پس از درمان نیز می‌توانید دندان ترمیم شده خود را ببینید. دوربین داخل دهانی وسیله خوبی است که شما را در جریان روند درمان‌تان قرار می‌دهد و می‌توانید نقاطی از دهان‌تان را که در حالت عادی نمی‌توانید ببینید، رویت کنید.
منبع: www.salamat.com
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان