عملکردهای حیاتی غده ی تیموس

غده ی تیموس یک غده ی درون ریز بوده که در ناحیه ی گردن قرار دارد عملکرد اصلی غده ی تیموس تولید سلول های T بوده که به عنوان لنفوسیت های T شناخته می شوند

عملکردهای حیاتی غده ی تیموس

غده ی تیموس یک غده ی درون ریز بوده که در ناحیه ی گردن قرار دارد عملکرد اصلی غده ی تیموس تولید سلول های T بوده که به عنوان لنفوسیت های T شناخته می شوند. در این مقاله اطلاعات بیشتری را در رابطه با نحوه ی عملکرد غده ی تیموس و محل آن به دست خواهیم آورد.
غده ی تیموس که هرمی شکل می باشد، یک اندام تخصص یافته از سیستم ایمنی بدن انسان می باشد. این غده یکی از غده های مهم در بدن انسان می باشد. یک اندام خاکستری مایل به صورتی بوده که در قسمت بالای قفسه ی سینه، زیر جناغ سینه و یا استخوان سینه قرار دارد. تیموس از دو لوب تشکیل شده که به توسط یک تیغه یا دیواره به دو لوبول تقسیم می شود. این لوبول ها به عنوان لوبول های تیموس نامیده می شوند و در یک کپسول احاطه شده اند. تیموس دارای دو بخش می باشد، قشر مرکزی و قشر محیطی. در نوزادان تازه متولد شده، این غدد لنفاوی در مقایسه با بزرگسالان بزرگتر است. غده ی تیموس تا سن بلوغ همچنان به رشد خود ادامه می دهد و سپس به اندازه ی اولیه بر می گردد که در این فرایند تیموس شروع به کوچک شدن می کند. این غده در یک فرد مسن تنها از مقدار چربی و بافت های همبند تشکیل شده است.
عملکرد مهم غده ی تیموس
غده ی تیموس در طول سال های کودکی بسیار فعال می باشد. این غده نقش حیاتی را در توسعه و بهبود سیستم ایمنی کودکان ایفاء می کند. عملکرد اصلی این غده تولید و فراوری لنفوسیت ها یا سلول های T می باشد (که T مخفف تیموس می باشد). لنفوسیت ها سلول های سفید خون هستند که به عنوان لکوسیت نیز شناخته می شوند. بعد از اینکه سلول های سفید خون بالغ شدند، آن ها غده ی لنفوسیت را ترک کرده و در طحال و غدد لنفاوی مستقر شده که دسته ی تازه ای از سلول های T تولید می شوند. این سلول های سفید خون، سیستم ایمنی بدن هستند و توسط تولید آنتی بادی ها باعث جلوگیری از حمله ی عواملی خارجی، باکتری ها و ویروس ها می شوند و بدین ترتیب از بدن محافظت می کنند. این سلول ها باعث اطمینان از عملکرد مناسب سیستم بدن بعد از ساییدگی و پارگی اندام ها می گردند. عملکرد دیگر آن ها، جلوگیری از رشد غیر طبیعی سلول ها بوده که ممکن است منجر به سرطان گردند. لنفوسیت ها از مغز استخوان به سمت تیموس حرکت کرده و در آن جا فعال می شوند. بعد از بلوغ، لنفوسیت ها به جریان خون وارد شده و مکانیزم دفاعی را بر علیه بیماری ها ارائه می دهند. غده ی تیموس هورمون هایی به نام تیموزین را نیز تولید می کند که باعث بلوغ سلول های T در اندام های لنفاوی دیگر می گردند. این غده هورمون های دیگری مانند تیموپوئتین را تولید می کند که پروتئین موجود در mRNA (RNA پیام رسان) بوده و توسط ژن TMPO کد گذاری می شود.
در برخی موارد، غده ی تیموس تمایل به فعالیت کم دارد و افراد ممکن است سیستم ایمنی ضعیفی داشته و مستعد ابتلا به بسیاری از عفونت ها وآلرژی ها باشند. این عفونت ها می تواند مزمن بوده و ممکن است برای مدت زمانی طولانی باقی بماند. در صورت عدم وجود سلول های T در بدن، ممکن است بیماری های نقص ایمنی در بدن ایجاد گردد. افرادی که از بیماری های نقص ایمنی رنج می برند ممکن است علائمی مانند عرق کردن شدید، پف کردن یا درد گلو، تورم در غدد و افسردگی را نشان دهند. سوء تغذیه و کمبود پروتئین از سنین پایین در رژیم غذایی می تواند منجر به آهسته شدن و یا محدود شدن رشد تیموس گردد و بنابراین باعث اختلال در عملکرد طبیعی لنفوسیت ها می گردد. بنابراین مطمئن شوید که کودک شما غداهای با مقادیر ویتامین ها و عناصر غذایی مناسبی مصرف می کند و همچنین مواد غذایی ضروری در قالب مکمل ها نیز باید مصرف کنند.
در طول دوران نوزادی و کودکی، تیموس بزرگ بوده و یکی از غدد فعال بدن انسان می باشد. اما همچنان که فرد مسن تر می شود، غده ی تیموس کاهش یافته و توسط بافت چربی جایگزین می گردد. به منظور اطمینان از عملکرد سالم این غده ی حیاتی و پیشگیری از هر نوع اختلال، یک آزمایش روتین بدن ضروری می باشد.
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان