ماهان شبکه ایرانیان

پارک کم مصرف

چه جوری می شود در عین حال که آب زیادی مصرف نمی کنیم یک باغچه تر و تازه داشته باشیم؟ داشتن یک باغچه کوچک و حتی یک گیاه ظریف و کوچولو توی فضاهای شهری و بین دود و دم، خیلی وقت ها می تواند برای آدم نشانه این باشد که زندگی هنوز هم جریان دارد و موجودات زنده ای به این زیبایی کنار ما دارند نفس می کشند

پارک کم مصرف
چه جوری می شود در عین حال که آب زیادی مصرف نمی کنیم یک باغچه تر و تازه داشته باشیم؟
داشتن یک باغچه کوچک و حتی یک گیاه ظریف و کوچولو توی فضاهای شهری و بین دود و دم، خیلی وقت ها می تواند برای آدم نشانه این باشد که زندگی هنوز هم جریان دارد و موجودات زنده ای به این زیبایی کنار ما دارند نفس می کشند. وجود گیاه توی خانه یا داشتن باغچه هوای خانه یا محیطی که تویش هستیم را تصفیه می کند و خیلی از آلودگی های محیط زندگی مان را رفع می کند.
اگر توی خانه مان فضایی برای باغچه کاری یا داشتن گیاه نداریم می توانیم از فضای پشت بام منزل مان برای داشتن یک باغ کوچک استفاده کنیم. قبل از اقدام به هر کاری باید از مناسب بودن عایق پشت بام مطمئن شویم تا همه آب هایی که به باغچه می دهیم توی سرمان نشت نکند. خلاصه که هر چقدر هم فضای مان محدود باشد می شود با کمی ذوق و ابتکار فضای سبز و مفرحی برای گذراندن لحظاتی همراه با طبیعت فراهم کرد. فقط چیزی که خیلی مهم است این است که باید حتما یادمان باشد که بحران آب دارد همه جا خصوصا توی کشور ما بیداد می کند. پس قبل از همه چیز این خیلی مهم است که آب را طوری خرج طبیعت کوچک مان بکنیم که چیزی برای خوردن خودمان و بقیه بماند واز آن مهم تر این که رقم های قبض آب سرسام آور نشود. این جاچند تا نکته کوچک و جمع و جور آمده برای این که با صرف آب کمتری باغچه مان را سر پا نگه داریم یا یک طبیعت کوچولو برای خودمان دست و پا کنیم.
1.حتما سعی کنید موقع کاشتن گیاه ها توی باغچه را اواخر فصل زمستان یا اوایل بهار قرار بدهید. طوری برنامه ریزی کنید که حتما توی این دو تا موقع باغچه کاری کنید. این طوری مصرف آب برای رشد گیاهی که کاشته اید به شدت پایین می آید. این موقع های سال متعادل و تا حدی خنک بودن هوا باعث می شوند که گیاه ها آب کمتری احتیاج داشته باشند و با یک آبیاری جزئی خوب رشد کنند. ولی اگر کاشت گیاه های باغچه تان را بگذارید تابستان باید چندین برابر آب برای رشد و روی پا نگه داشتن گیاه جوان تان صرف کنید. احتمال رشد نکردن و به اصطلاح نگرفتن گیاه توی فصل گرم سال بیشتر هم هست. گیاه های تازه کاشته شده به آب خیلی زیادی احتیاج دارند و آبیاری زیاد فصل گرما هم به خاطر تبخیر زیاد دردی ازشان دوا نمی کند.
2.سعی کنید گیاه هایی بکارید که با شرایط آب و هوایی محل زندگی تان سازگار باشد. یعنی شرایط رشد خود به خودی اش بیشتر فراهم باشد. این طوری گیاه تان هم رسیدگی کمتری می خواهد و هم این که بهتر می ماند و رشد می کند.
3.بهتر است گیاه هایی کویری بکارید. گلدان های کاکتوس یا گیاه های ظریف نخل و درخت های میوه ای که مخصوص مناطق کویری و خشک هستند خیلی عادت به آب فراوان ندارند. با داشتن این جور گیاه ها می توانید بدون صرف آب خیلی زیاد و با یک آبیاری مختصر مدت زیادی از طول سال سبزی داشته باشید.
4.دور چمن را خط بکشید. چمن به اندازه چند برابر قد و قواره و هیکلش احتیاج به آب دارد. چمن خیلی محیط باغچه را سبز می کند اما برای این سبزی باید هزینه زیادی کنید و کلی آب خرجش کنید. همه اینها یعنی این که چمن اصلا گیاه خوبی برای کم آب مصرف کردن نیست. خیلی هم احتیاج به رسیدگی دارد. سراغ سبزی های دیگری بروید. مقلا دسته های نزدیک به هم شمشاد که نسبت به چمن آب کمتری احتیاج دارند سبزی بیشتر و کم مصرف تری به باغچه شما می دهند.
5.از مالچ استفاده کنید. مالچ هم به صورت طبیعی هست و هم مصنوعی. چیزی شبیه به ماسه های ریز است که پوششی روی سطح خاک ایجاد می کند که در عین حال که استقامت گیاه را حفظ می کند باعث عدم تبخیر آب هم می شود. محل هایی که وسایل باغبانی می فروشند حتما این نوع پوشش را دارند. داشتن یک پوشش مالچ روی سطح باغچه باعث می شود که تبخیر آب به شدت پایین بیاید و این مسئله تعداد دفعات آبیاری را خیلی کم می کند.
6.اگر باغچه تان قابل توجه است سعی کنید از آبیاری قطره ای استفاده کنید. این روش مصرف آب را چندین برابر پایین می آورد. صرف هزینه ی نه چندان زیاد این نوع آبیاری هزینه آب مصرفی تان را جبران می کند.
7.خنک ترین ساعت های روز را برای آبیاری استفاده کنید. آبیاری در زیر نور خورشید یعنی هدر دادن مسلم آب. گرما همه آبی که به باغچه تان داده اید را تبخیر می کند. دم غروب و یا حتی شب که آبیاری کنید شادابی گیاه های تان هم بیشتر می شود و هم آفتاب سوخته نمی شوند.
منبع: هفته نامه فرهنگی -اجتماعی همشهری مثبت 162
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان