ماهان شبکه ایرانیان

بالون معده

جدیدترین ، بی خطرترین و ساده ترین روش کاهش حجم داخل معده و کم کردن اشتها چاقی معضل قرن   چاقی در سراسر جهان به یک اپیدمی تبدیل شده است

بالون معده
جدیدترین ، بی خطرترین و ساده ترین
روش کاهش حجم داخل معده و کم کردن اشتها

چاقی معضل قرن
 

چاقی در سراسر جهان به یک اپیدمی تبدیل شده است . بیش از یک میلیارد فرد بزرگسال داری اضافه وزن می باشند و دست کم 300 میلیون نفر آنان از نظر بالینی چاق هستند .
چاقی و اضافه وزن یکی از علل اصلی معلولیتها و بیماریهای مزمن نظیر دیابت نوع 2 ، بیماریهای قلبی - عروقی ، پرفشاری خون ، سکته مغزی ، برخی انواع سرطان ، مشکلات تنفسی ، بیماریهای پوستی ، ناباروری و بیماریهای کبدی و کیسه صفرا می باشد . در کشورهای توسعه یافته 7 تا 10 درصد از کل هزینه های مراقبت های بهداشتی به عوارض ناشی از چاقی اختصاص می یابد . علل عمده ابتلاء به اضافه وزن و چاقی عبارتند از :
1-افزایش مصرف مواد غذایی پرانرژی که حاوی مقادیر زیاد چربیهای اشباع و قندها می باشد .
2- کاهش فعالیت بدنی

بالون معده چیست ؟
 

بالون معده یک روش کاملاً سرپایی و غیر جراحی بوسیله آندوسکوپی برای کمک به کاهش وزن کسانی که به چاقی دچارند و نمی خواهند یا نمی توانند از روشهای دیگر کنترل وزن استفاده نمایند کاربرد دارد در این سیستم پزشک فوق تخصص گوارش و آندوسکپی با استفاده از آندوسکوپ پس از بررسی معده ، چنانچه هیچ گونه شرایط غیر عادی وجود نداشته باشد ،از طریق دهان بالون را در معده قرار می دهد . جنس بالون از سیلیکون نرم ساخته شده و ازطریق یک لوله با مایع یا هوا (بسته به نوع بالون ) پرشده و آزادانه شناور می گردد و با پر کردن بخشی از فضای داخل معده ، باعث سیری کاذب و در نتیجه باعث کاهش وزن می گردد. قراردادن بالون در معده ، معمولاً بین 20 تا 30 دقیقه طول کشیده و بیمار پس از یک مراقبت پزشکی کوتاه مدت ، می تواند به منزل بازگردد .

عوارض احتمالی بالون چیست ؟
 

بیمار ممکن است تا چند روز پس از گذاشتن بالون ، احساس تهوع و استفراغ ، سنگینی در شکم ، گاهی درد دوره ای در پشت و شکم را داشته باشد . در این صورت بیمار بهتر است با پزشک خویش مشورت نموده و از داروهای احتمالی مورد تجویز استفاده نماید . ممکن است در بعضی از بیماران عوارض دیگری مثل ریفلاکس ، ترش کردن و نفخ شکم ظاهر گردد .مهارت پزشک در بالون گذاری بیشتر باشد احتمال این عوارض کمتر خواهد بود .

موارد منع بالون گذاری چیست ؟
 

بالون گذاری در خانم های باردار ، شیرده و کودکان دوران رشد ممنوع بوده و همچنین در کسانی که سابقه جراحی معده ، بیماریهای مادرزادی معده ، فتق معده و اختلالات روانی دارند ، نیز منع دارد .
در زخمهای معده ، عفونت هلیکو باکترپیلوری ریفلاکس و التهاب های معده پس از درمان کامل و انجام آندوسکپی و در صورت صلاحدید پزشک گوارش بلامانع است .

خارج کردن بالون چگونه است ؟
 

مدت زمان استفاده از بالون حداکثر 6 ماه بوده و پس از آن می بایست خارج گردد . خارج کردن بالون نیز مانند قرار دادن آن از طریق دهان و مری صورت می گیرد . پزشک به کمک آندوسکپی وضع بالون را بررسی و با استفاده از یک لوله که از راه دهان وارد معده می نماید ، بالون را سوراخ و حجم آن را خالی می کند ، پس از آن بالون خالی با یک پنس مخصوص از راه دهان خارج می شود .

کاهش وزن این سیستم چقدر می باشد ؟
 

درک این نکته که این سیستم وسیله ای جهت کمک به کاهش اشتها و وزن بوده و باید همراه با یک رژیم غذایی نظارت شده بکار گرفته شود ، اهمیت زیادی دارد . مقدار وزنی که یک بیمار از دست می دهد بستگی به رعایت دقیق رژیم غذایی او دارد .
دراین مدت ارجح است زیر نظر یک تیم پزشکی متشکل از متخصص تغذیه ، روانشناس و مشاور ورزش به اصطلاح شیوه زندگی ، ایجاد انگیزه ، و کنترل در خوردن ، تصحیح عادات غذایی و فعالیت های بیشتر ورزشی اهتمام ورزیده تا لاغری ناشی از این کاهش وزن را حفظ نماید .
منبع:نشره بانو،شماره 9
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان