به گزارش ایسنا، حجتالاسلام سیدمحمدعلی شهیدی در آئین تودیع و معارفه مدیرکل پیشین و جدید بنیاد شهید و امور ایثارگران استان مرکزی که در محل استانداری برگزار شد، افزود: استان مرکزی حدود 6200 شهید، 14 هزار جانباز و 800 آزاده از مجموع 42 هزار آزاده در کشور را تقدیم انقلاب و دفاع از کشور اسلامی کرده است.
وی با بیان اینکه همه در برابر جامعه ایثارگران وظایفی را بر دوش داریم، تصریح کرد: از شروع انقلاب اسلامی در سال 41 تا به پیروزی رسیدن آن در سال 57، شهدا و جانبازان بسیاری تقدیم انقلاب اسلامی شدند. نزدیک به پیروزی انقلاب نیز شاهد این اتفاقات از جمله ترور انقلابیون بودیم.
شهیدی با بیان اینکه در 22 اسفندماه 58 امام راحل موضوع تشکیل بنیاد شهید را مطرح کردند و با دستور ایشان این بنیاد آغاز به کار کرد، گفت: آمارهای پیش از انقلاب در حوزه شهدا از 12 هزار تا 60 هزار شهید مطرح شده است، اما آمار موجود در بنیاد شهید در قبل از پیروزی انقلاب حدود 12 هزار نفر است. برخی از شهدا توسط رژیم پهلوی به طور مخفیانه دفن شده بودند.
وی اظهار کرد: با آغاز جنگ تحمیلی، پرونده حدود 225 هزار شهید در بنیاد شهید تشکیل شد. علاوه بر این،در حال حاضر 570 هزار جانباز و 42 هزار و 500 آزاده در بنیاد شهید سطح کشور ثبت شده است و جامعه ایثارگری طبق اساسنامه والدین، فرزندان و همسران این سه گروه را تحت پوشش خود دارد و امروز این مجموعه افتخار خدمتگذاری به بیش از سه میلیون و 300 هزار نفر از جامعه ایثارگری را به دوش میکشد که این تعداد، رقم سنگینی است.
شهیدی گفت: امروز جانبازانی را میبینیم که زمانی که از مسائل خود سخن میگویند، خجالت زده و متاثر میشویم؛ اگر آنها انقلابی هستند پس ما چه میگوییم. طبق فرمایشات مقام معظم رهبری اولین رسالت ما در قبال شهدا این است که با دیدار از خانوادههای شهدا نسبت به آنها دین خود را ادا کنیم. افرادی در خانهها و آسایشگاهها هستند که حدود 30 سال زندگی خود را بر روی تخت یا ویلچر سپری کردهاند پس وظیفه ما در قبال این ایثارگران بسیار سنگین است.
وی افزود: دیدار با خانوادههای شهدا و گرامیداشت یاد آنها در هر جا و مکان و پستی اعم از فرمانداری؛ بخشداری و استانداری وظیفه ماست و حتما باید با آنها دیدار شود و فرزندان آنها را از خود بدانیم چراکه پدران آنها گوش به فرمان رهبری داده و جان خود را فدای میهن کردند.
شهیدی با اشاره به رشادتهای شهدای مدافع حرم نیز گفت: آنها با دل و جان در مقابل دشمنان ایستادگی میکنند. فرزند دو ساله شهید حججی که از شهدای مدافع حرم است، فرزند ماست و فراموش کردن او دور از انسانیت است.
شهیدی رسالت دوم همگان در قبال شهدا را نهادینه کردن فرهنگ ایثار، شهادت و مقاومت در کشور عنوان و بیان کرد: در این راستا دبیرخانه توسعه فرهنگ ایثار و شهادت در تهران تشکیل شده که گامهای مطلوبی در این زمینه برداشته است. استانها نیز واحد مربوطه را تشکیل دادهاند و استاندار رئیس شورای توسعه فرهنگ ایثار و شهادت است.
این مقام مسئول در ادامه گفت: اگر امروز مقامات کشور در محافل گوناگون با قدرت سخن میگویند به سبب این است که فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه ایران نهادینه شده است.
شهیدی تاکید کرد: باید برای اجرای دستور مقام معظم رهبری در خصوص هرچه بیشتر نهادینه کردن و ارج نهادن فرهنگ ایثار و شهادت تلاش شود. در این راه باید به بنیاد شهید کمک کنید چراکه این بنیاد متولی توسعه این مهم است.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: اگر امروز شاهد پیروزیها در عرصههای مختلف هستیم همه در بعد ایثارگری شکل گرفته و ریشه در فرهنگ عاشورا دارد پس انتظار بر این است که همه نسبت به ادای وظیفه خود در قبال شهدا تلاش کنیم. در این خصوص باید فرهنگ ایثار را در مساجد و محلات رشد دهیم، چراکه انقلاب با این روش به پیش رفته است.
وی افزود: انقلاب اسلامی ایران یک انقلاب نمونه در دنیاست و امانتی است که شهدا، جابنازان و آزادگان به دست ما سپردهاند. باید بتوانیم این امانت را به دست صاحب اصلی آن حضرت ولیعصر(عج) برسانیم.
در این مراسم از زحمات حجتالاسلام "حسن هنرمند"، مدیرکل سابق بنیاد شهید و امور ایثارگران تقدیر شد و "صادق دوخایی" به عنوان مدیرکل جدید این اداره معرفی شد.