به گزارش ایسنا، در سیصدوبیستونهمین جلسه علنی شورای شهر تهران، علیرضا دبیر رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران، بودجه سال 1396 شهرداری تهران را قرائت کرد.
وی در این گزارش با اشاره به پیشنهاد بودجه 18 هزار و 490 میلیاردتومانی شهرداری تهران برای سال 96 گفت: با عنایت به محدودیتهای موجود و وضعیت تحقق منابع و درآمدهای بودجهای سال جاری، شورای اسلامی شهر تهران به کاهش بودجه پیشنهادی شهرداری تهران از 18 هزار و 490 میلیارد تومان به 17 هزار و 900 میلیارد تومان اقدام کرده است.
رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران افزود: طبق برنامه 5 ساله شهرداری تهران باید بودجه به 22 هزار و 850 میلیارد تومان میرسید که با توجه به عقبماندگی در درآمدها برای سال 96 نیز با 20 میلیارد تومان افزایش در سال جاری، رقم 17 هزار و 900 میلیارد تومان در سقف بودجه تعیین شده است.
دبیر بودجه سال 1396 را در 6 حوزه ماموریتهای خدمات شهری، اجتماعی و فرهنگی، شهرسازی و معماری، مدیریت بحران، فنی و عمرانی و حمل و نقل و ترافیک خواند و افزود: در حوزه ماموریتهای خدمات شهری تفکیک حقوق پرسنل سازمان مدیریت پسماند از ماموریتهای تحت عنوان پردازش، دفع پسماند و کرایه ماشینآلات جدا شده و ایجاد ردیف اعتباری مستقل به منظور پرداخت حقوق سازمان پسماند برای شفافسازی انجام شده است. در حقیقت این سازمان 799 نفر پرسنل دارد که با جدا شدن ردیف هزینهای برای حقوق پرسنل هزینه سایر بخشها به تفکیک مشخص شده است. همچنین ایجاد ردیفی به منظور بازخرید و بازنشستگی انگیزشی کارکنان به مبلغ 25 میلیارد تومان انجام شده است.
واریز عوارض ایمنی ساختمان و پروانههای صادره به حساب آتشنشانی
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود به بودجه سازمان آتشنشانی اشاره کرد و افزود: 464 میلیارد تومان مربوط به حقوق و مزایا و هزینههای جاری و 36 میلیارد تومان به منظور ترمیم و جبران حقوق ماموران عملیاتی آتشنشانی از مرتبه 4 الی 14 که جمعا 500 میلیارد تومان است، در بودجه سال 1396 اختصاص پیدا خواهد کرد. همچنین عوارض ایمنی ساختمان و پروانههای صادره مستقیم به حساب آتشنشانی برای خرید امکانات و تجهیزات و ماشینآلات به مبلغ 135 میلیارد تومان واریز خواهد شد.
رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران با اشاره به اینکه درآمد تمام سازمانهای شهرداری تهران باید به خزانه دولت واریز شود ولی برای سازمان آتشنشانی استثنایی قائل شدیم تا این درآمد از محل عوارض به صورت مستقیم به حساب سازمان آتشنشانی واریز شود اظهار کرد: همچنین 65 میلیارد تومان به منظور تامین تجهیزات و بروزسانی امکانات آتشنشانی در بودجه سال 96 اختصاص پیدا خواهد کرد که جمعا 200 میلیارد تومان به منظور خرید امکانات و بروزسانی تجهیزات و ماشینآلات به این سازمان اختصاص داده شده است. کلیه اعتبارات درنظر گرفته شده به جز املاک واگذار شده جهت احداث ایستگاههای آتش نشانی خواهد بود.
دبیر در خصوص انرژیهای نو و پاک و بودجه اختصاص یافته به این بخش تصریح کرد: ایجاد تبصرهای به منظور اختصاص 10 درصد از اعتبارات تملک دارایی سرمایهای به عنوان بازسازی و تعمیرات اساسی ساختمانهای اداری جهت توسعه انرژیهای نو در ساختمانهای شهرداری باید هزینه شود.
اختصاص 33 میلیارد تومان به منظور بازسازی و نوسازی مدارس فرسوده دولتی
رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران در تشریح بودجه حوزههای ماموریتهای اجتماعی و فرهنگی نیز گفت: برای کمک به مدارس با همکاری سازمان آموزش و پرورش شهر تهران، مدارس دولتی این شهر، سرانه کمک به مدارس دولتی را در چارچوب توافقنامهای با سازمان نوسازی مدارس شهر تهران به مبلغ 33 میلیارد تومان با توجه به محرومیتها و فرسودگی مدارس به آنها تخصیص خواهیم داد. همچنین مبلغ 46 میلیارد تومان به منظور بهسازی معابر، دسترسپذیری شهر برای معلولان و ارائه سرویسهای رایگان جهت عبور و مرور معلولان و جانبازان در بودجه سال 1396 تخصیص داده شده است.
حمایت از بافتهای فرسوده برای نوسازی و تجمیع پلاکها
دبیر در تشریح بودجه اختصاص یافته برای حمایت نوسازی از بافتهای فرسوده نیز به پرداخت مابهالتفاوت تا سقف 300 میلیارد ریال تسهیلات اعطایی مسکن به ساکنان بافت فرسوده بابت نوسازی با اولویت تجمیع پلاکهای ریزدانه و بازگشایی معابر تا سقف 9 درصد از سود تسهیلات اخذ شده اشاره کرد و افزود: مبلغ 200 میلیارد تومان برای تشویق و ترغیب مالکان پلاکهای فرسوده به نوسازی بابت هزینههای سازمان نظام مهندسی و خرید انشعابات اختصاص پیدا کرده است. همچنین مبلغ 500 میلیارد تومان به منظور تملک املاک و اراضی در بافتهای فرسوده اختصاص پیدا کرده که سرجمع مبلغ 1000 میلیارد ریال جهت بافتهای فرسوده بودجه سال آینده لحاظ شده است.
وی در بخش دیگری از گزارش خود، به بودجه حوزه ماموریتهای مدیریت بحران اشاره کرد و افزود: علیرغم اینکه در جدول منابع و مصارف 5 ساله دوم شهرداری تهران سهم ماموریت ایمنی و مدیریت بحران معادل 2.9 درصد از کل بودجه سال 1396 تعیین شده بود، اما با عنایت به اهمیت موضوع و علیرغم کاهش مبلغ 49 هزار و 600 میلیارد ریال از سقف بودجه سال 1396 در مقایسه با برنامه مذکور سهم ماموریتهای ایمنی و مدیریت بحران به میزان 4.76 درصد از کل بودجه سال 96 افزایش یافته است.
رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران افزود: 15 سوله ورزشی تحت عنوان سوله ورزشی الزهرا (س) به مبلغ 200 میلیارد ریال جهت تخلیه سولههای مدیریت بحران و تحویل آن به سازمان مذکور در مناطق 1، 2، 3، 5، 6، 7، 8، 9، 11، 12، 13، 16، 17، 21 و 22 ساخته شده است. پیش از این سولههای مدیریت بحران به صورت دو منظوره جهت نگهداری تجهیزات مدیریت بحران و ورزش بانوان مورد استفاده قرار میگرفت.
دبیر در ادامه به بودجه حوزه ماموریتهای فنی و عمرانی اشاره کرد و افزود: ردیفهای اعتباری نگهداشتی از جمله نگهداشت جداول و سنگدال، روکش، بازپیرایی، پیادهراهسازی و نگهداری سازمانهای اداری که عموما به دلیل عدم برآورد صحیح و مبنای محاسباتی قیمت تمام شده صحیح نمیباشد و در لایحه بودجه پیشنهادی سال 1396 کمیسیون برنامه و بودجه براساس سامانه مدیریت روسازی معابر اقدام به واقعی نمودن این هزینهها کرده که در نتیجه آن کاهش حدود 30 درصد از سرجمع این هزینهها را شاهد بودهایم.
بودجه مترو
وی در تشریح بودجه ماموریتهای حمل و نقل و ترافیک شهر تهران به بودجه شرکت مترو اشاره کرد و افزود: پیشنهاد شهرداری در لایحه بودجه سال 1396 بابت خطوط 3، 6 و 7، مبلغ 2100 میلیارد تومان بود که در کمیسیون تلفیق این مبلغ به 2190 میلیارد تومان افزایش پیدا کرد. همچنین اختصاص مبلغ 480 میلیارد تومان به منظور بازپرداخت سود اوراق مشارکت و وامهای مربوط به مترو با در نظر گرفتن بازپرداخت وامها و سود اوراق مشارکت بودجه شرکت مترو به مبلغ 2670 میلیارد تومان انجام شد.
رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران در تشریح بودجه شرکت بهرهبرداری مترو تهران که از سال 1396 نیز گفت: مبلغ 700 میلیارد تومان به منظور هزینه های جاری حقوق و دستمزد این شرکت که نسبت به سال گذشته مبلغ 100 میلیارد تومان افزایش یافته است، اختصاص داده شده است. همچنین 32 میلیارد تومان به منظور نگهداری خطوط مترو و مبلغ 200 میلیارد تومان جهت خرید قطعات یدکی و اورهال و همچنین مبلغ 10 میلیارد تومان برای تعمیر و نگهداری و تجهیزات ثابت، ایستگاهها و مراکز فرمان که جمعا مبلغ 942 میلیارد تومان است به این شرکت اختصاص یافته است. سرجمع مبلغ اختصاص یافته به این شرکت در حالی به 942 میلیارد تومان میرسد که سرجمع بودجه اختصاص یافته به این شرکت در سال گذشته 700 میلیارد تومان بوده است.
رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران در ادامه به بودجه اتوبوسرانی و تخصیص مبلغ 615 میلیارد تومانی به منظور مابهالتفاوت بلیت اتوبوسها اشاره کرد و افزود: در بخش اتوبوسرانی مبلغ 300 میلیارد تومان به منظور هرکیلومتر (خرید خدمت از بخش خصوصی) اختصاص یافته است. برای کمک به بازخرید انگیزشی کارکنان شرکت واحد اتوبوسرانی نیز مبلغ 40 میلیارد تومان اختصاص پیدا کرده است. همچنین مبلغ 2 میلیارد تومان جهت جابهجایی کودکان استثنایی از طریق شرکت اتوبوسرانی و مبلغ 5 میلیارد تومان جهت خرید اتوبوسهای برقی، مبلغ 5 میلیارد تومان جهت نوسازی ناوگان مینیبوسرانی و مبلغ 7 میلیارد تومان جهت تهیه و نصب فیلتر جذب دودههای اتوبوسهای دیزلی که جمعا رقم 974 میلیارد تومان میشود را به شرکت واحد اتوبوسرانی در بودجه سال 96 اختصاص دادهایم.
دبیر در تشریح بودجه سازمان تاکسیرانی شهر تهران نیز گفت: مبلغ 24 میلیارد تومان برای هزینههای راهبری سازمان تاکسیرانی اختصاص یافته است، همچنین مبلغ 18 میلیارد تومان برای کمک به نوسازی ناوگان تاکسیرانی، خدمات بیمهای رانندگان تاکسی و ... اختصاص پیدا کرده است.
وی افزود: 17 هزار تاکسی فرسوده در شهر تهران وجود داشت که طی سال جاری 11 هزار تاکسی نوسازی شده و 6000 تاکسی دیگر نیز تاپایان سال نوسازی خواهد شد که در این امر دولت کمک بسیار موثری انجام داده است.
رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران تاکید کرد: مبلغ حدود 7 میلیارد تومان جهت جابهجایی کودکان استثنایی توسط سازمان تاکسیرانی اختصاص پیدا کرده است، همچنین مبلغ 22 میلیارد تومان به منظور جایگزینی ناوگان تاکسیرانی با استفاده از خودروهای استاندارد که جمعا مبلغ 71 میلیارد تومان میشود را در بودجه سال آینده به سازمان تاکسیرانی اختصاص داده خواهد شد.
دبیر در تشریح بودجه پلیس راهنمایی و رانندگی شهر تهران گفت: مبلغ 130 میلیارد تومان جهت کمک به راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ که 100 میلیارد از آن مربوط به هزینههای جاری و 30 میلیارد تومان به هزینههای عمرانی است، در بودجه سال 96 به پلیس راهنمایی و رانندگی اختصاص پیدا خواهد کرد. در سال جاری نیز با کمک شورای اسلامی شهر تهران و شهرداری 200 دستگاه خودروی جدید برای استفاده در اتوبانها برای پلیس راهنمایی و رانندگی خریداری شد.
وی در بخش دیگری از گزارش خود، به بودجه حوزه منابع انسانی شهرداری تهران اشاره کرد و افزود: تجمیع 4580 نفر از نیروهای پیمانی شهرداری تهران که در 11 شرکت تامین نیروی انسانی مشغول به فعالیت بودند، به دو شرکت خدمات اداری شهر و هادیان شهر و اختصاص بودجه مناسب نسبت به تغییر وضعیت نیروهای اعلام شده، از اقدامات انجام شده در این بخش است.
رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران تاکید کرد: با کمک شورا و شهرداری تهران، امنیت شغلی این نیروها در بودجه سال آینده پیشبینی شده لذا نگرانی درخصوص تغییر وضعیت نباید داشته باشند. همچنین به منظور تغییر وضعیت 5000 نفر از نیروهای قراردادی به رسمی، بودجهای در سال آینده برای این منظور اختصاص پیدا کرده است.
دبیر در تشریح پرداخت دیون به پیمانکاران، بانکها و موسسات مالی و اعتباری گفت: 1600 میلیارد تومان پرداخت بدهی به بانکها، بیمه، مالیات، املاک تصرفی و... اختصاص تبصرهای مجزا به مبلغ 5000 تومان دیگر جهت بازپرداخت وامهای سنوات گذشته در بودجه سال آینده در نظر گرفته شده است. همچنین پرداخت دیون به پیمانکاران به مبلغ 963 میلیارد تومان به همراه تبصرهای به مبلغ 7000 میلیارد تومان برای پرداخت بدهی پیمانکاران در نظر گرفته شده است.
وی در ادامه به حذف پروژههای جدید و فاقد اولویت برای بودجه سال 1396 شهرداری تهران اشاره کرد و افزود: در سال 1395 تعداد کد پروژه بودجه مصوب 2420 مورد بوده است که براساس تبصره 27 اصلاحیه بودجه سال 1395 که شهرداری را موظف نموده بود به حذف برخی کد پروژهها اقدام نماید، در لایحه بودجه پیشنهادی سال 1396 توسط شهرداری تهران تعداد کدپروژهها به 2338 عدد کاهش یافت و کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران نیز با توجه به بررسیهای کارشناسی برخی کدپروژههای جدید و فاقد اولویت را حذف کرد که نهایتا 79 پروژه حذف شد و تعداد آنها پس از تصویب به 2259 ردیف رسید.
رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران در تشریح سازماندهی ماهیت اعتبارات ردیفهای بودجه گفت: نظر به اینکه در سنوات گذشته پرداخت حقوق و مزایای برخی از پرسنل شهرداری که ماهیت هزینهای داشتهاند در سر فصل تملک دارایی حدود 5 تا 15 کد تملک دارایی سرمایهای ثبت میگردیدند و باعث عدم شفافیت بودجه هزینهای نسبت به بودجه تملک دارایی سرمایهای و مالی میگردید، لذا به همین منظور در بودجه سال 96 مبلغ 348 میلیارد تومان از اعتبارات تملک دارایی سرمایهای به اعتبارات هزینه ای انتقال یافته است.
دبیر درخصوص تبصرههای 22، 23 و 26 نیز گفت: بار مالی تبصره 22 در لایحه پیشنهادی شهر تهران مبلغ 2030 میلیارد تومان بوده که در بودجه مصوب با توجه به عملکرد 9 ماهه سال 1395 به کمتر از نصف تقلیل یافته است. اجرای تبصره مذکور، به صورت غیرنقدی و در قالب تهاتر بوده که مشروط به تحقق منابع میباشد.
رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران ادامه داد: بار مالی تبصره 23 در لایحه پیشنهادی شهرداری تهران مبلغ 2650 میلیارد تومان بوده که با حذف دو ردیف (بندهای 9 و 10) و کاهش در سایر ردیفها در بودجه مصوب به کمتر از نصف کاهش یافته است. همچنین در تبصره 6 لایحه پیشنهادی شهرداری تهران نیز در بند الف، مبلغ 300 میلیارد تومان مربوط به وصول مطالبات سازمان نوسازی میباشد و بندهای ب و د، دارای ردیف اعتباری هستند.