ماهان شبکه ایرانیان

رونق صنعت گردشگری در گرو نیازسنجی مخاطبان

تاریخ خبر: ۱۳۹۳/۰۵/۱۱ – شهرکرد &#۸۲۱۱; ایرنا- شناخت نیاز گردشگران از عوامل موثر در رونق این صنعت است که این مهم در برخی موارد از دید مدیران و برنامه ریزان و رسانه ها مغفول می ماند.

تاریخ خبر: 1393/05/11 – شهرکرد – ایرنا- شناخت نیاز گردشگران از عوامل موثر در رونق این صنعت است که این مهم در برخی موارد از دید مدیران و برنامه ریزان و رسانه ها مغفول می ماند.

به گزارش ایرنا، مزایای رونق گردشگری در برنامه ریزی مسوولان و برنامه ریزان کلان دیگر بر هیچکس پوشیده نیست و کشورهای دنیا نیز در رقابتی سخت در تلاشند تا سهم خود را از درآمد سرشار صنعت گردشگری بیشتر کنند.

بر اساس آمار در سال 1950 میلادی 25 میلیون گردشگر در دنیا جابجا شد و با نرخ رشد 5.6 درصدی این تعداد در سال 2005 به 800 میلیون نفر رسید.

براساس آمار رسمی در سال 2013، یک میلیارد و 187 میلیون گردشگر در دنیا جابجا شد که با این نرخ رشد، متخصصان این حوزه پیش بینی می کنند در سال 2020 بیش از یک میلیارد و 600 میلیون گردشگر و در سال 2050، دو میلیارد و 600 میلیون گردشگر از جاذبه های کشورهای مختلف دنیا بازدید کنند.

آمارهای سازمان جهانی جهانگردی نشان می دهد درآمد کشورها از جابجایی یک میلیارد و 187 میلیون گردشگر در دنیا بیش از یکهزارو250 میلیارد دلار است.

10 مقصد اصلی گردشگران دنیا در سال 2013 به ترتیب شهرهای استانبول، رم، لندن، پکن، پراگ، مراکش، پاریس، هانوی، کامبوج و شانگهای بوده است.

سهم ایران بااینکه در ردیف 10 کشور برتر حوزه جاذبه های تاریخی و فرهنگی قرار دارد و هفدهمین کشور امن دنیا محسوب می شود، از رقم یکهزار و 250 میلیارد دلاری گردشگری دنیا، بسیار ناچیز است.

رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان تعداد گردشگران در سال 1392 گفت: بر اساس آمار، حدود هفت میلیون گردشگر خروجی و 5.4 میلیون نفر گردشگر ورودی داشته ایم.

ˈمسعود سلطانی فرˈ افزود: از هفت میلیون گردشگر خروجی 2.2 میلیون نفر به عتبات عالیات و 600 هزار نفر به عربستان سفر کردند و از چهار میلیون گردشگر ورودی 1.6میلیون نفر از عراق، یک میلیون نفر از آذربایجان و بقیه از دیگر کشورها از جمله ترکمنستان، ترکیه، افغانستان و کشورهای اروپایی وارد کشور شده اند.

وی ادامه داد: اگرهر کدام از این هفت میلیون گردشگر خروجی یکهزارو 500 دلار از کشور خارج کرده باشند، مبلغی معادل 10 میلیون دلار به کشورهای مقصد برده اند و در مقابل اگر هر گردشگر ورودی یکهزارو 200 دلار وارد کرده باشند حدود پنج میلیون دلار ارز وارد کشور شده است.

در این میان، رسانه ها اعم از تصویری، مکتوب، شنیداری یا دیجیتال نقش موثری در معرفی جاذبه های گردشگری یک کشور و جذب گردشگر بیشتر به آن منطقه ایفا می کنند.

به باور کارشناسان این عرصه، کارکرد صحیح رسانه ها بر جذب گردشگر بیشتر و نهادینه شدن فرهنگ گردشگر پذیری نقش مهمی ایفا می کند و اگر رسانه ها مخاطب خود را شناخته و در راستای پیگیری نیاز مخاطب در عرصه گردشگری گام بردارند،گردشگری که امروزه از آن بعنوان صنعت پاک یاد می شود نیز بیش از پیش رونق می گیرد.

در بسیاری از موارد مشاهده شده که رسانه ها و متولیان صنعت گردشگری به نیازسنجی مخاطب نپرداخته اند و به باور کارشناسان، این مشکل از عواملی است که توسعه و رونق این صنعت را در ایران با مشکلاتی مواجه کرده است.

یک مدرس صنعت گردشگری در مراکز آموزش عالی چهارمحال و بختیاری در گفت و گو با ایرنا بر این باور است که متولیان و برنامه ریزان این صنعت برای آنکه بتوانند رونق این صنعت را افزایش دهند باید نیاز و سلیقه مخاطب را در مجموعه های پیشنهادی خود بگنجانند.

ˈقدرت الله داوودیˈ افزود: بعنوان مثال، همه افرادی که منطقه یا استانی را بعنوان مقصد سفر خود انتخاب می کنند، علاقه مند به دیدن جاذبه های تاریخی یا فرهنگی آن منطقه نیستند یا حداقل دوست دارند در کنار دیدار از جاذبه های فرهنگی، بخشی از سفر خود را به دیدار از دیگر جاذبه ها بگذرانند.

وی ادامه داد: اگر می خواهیم گردشگری یک منطقه را در همه جوانب رونق دهیم، لازم است برای بازدیدکنندگان از جاذبه ها یا مسافران ورودی، ظرفیت سازی کنیم که مسافر یا گردشگر در وهله نخست از همه جاذبه های یک منطقه اطلاع داشته باشد و زمینه دیدار وی از این جاذبه ها نظیر جاذبه های طبیعی، شهری و اجتماعی فراهم شود.

این مدرس صنعت گردشگری تصریح کرد: هنر صاحبان رسانه و متولیان و برنامه ریزان صنعت گردشگری آن است که در درجه نخست مخاطب خود را بخوبی بشناسند، فرهنگ گردشگری را به وی و بومیان آن منطقه آموزش داده و برای سفر گردشگر مسیر سازی و برنامه ریزی کنند.

کارشناس ارشد برنامه ریزی گردشگری و مدرس دروس گردشگری در مراکز آموزش عالی تهران نیز به ایرنا گفت:سنتی ترین شیوه تبلیغ آن است که به صورت تکراری و یکنواخت نسبت به معرفی جاذبه گردشگری اقدام کرد.

ˈعلیرضا نظری اسفنگرهˈ با تاکید بر لزوم تغییر شیوه های تبلیغ در رسانه ها افزود: کشورهای پیشرو در صنعت گردشگری جهان از فرصت تبلیغ بخوبی بهره برداری می کنند و لازم است در شیوه های تبلیغ گردشگری به مخاطبان داخلی و خارجی بازنگری شود.

وی تصریح کرد: در جهانگردی امروز، معرفی مقاصد از سوی منابع تبلیغاتی جای چندانی ندارد، زیرا گردشگر خود از رسانه جلوتر است و خودش مقاصد را پیدا می کند.

نظری اسفنگره از آموزش و فرهنگ سازی برای گردشگر و میزبان بعنوان رسالت و وظیفه رسانه ای که می خواهد در رونق گردشگری گام بردارد، یاد کرد و گفت:رسانه باید نگاه تبلغاتی خود رااز ˈبه کجا رفتنˈ به ˈچگونه رفتنˈ تغییر دهد.

این فعال صنعت گردشگری بر لزوم جذب مخاطب جدی خارج از ایران تاکید کرد و افزود: در این زمینه نیز لازم است با فعال شدن بازاریابان بین المللی و گسترش تبلیغات فراتر از مرزهای داخلی، این بخش از صنعت گردشگری نیز رونق بگیرد.

از: سیدبهادر حسینی تشنیزی

رونق صنعت گردشگری در گرو نیازسنجی مخاطبان

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان