به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، محققان دریافتهاند که اتانول میتواند سلولهای سرطانی را از بین ببرد اما محدودیتهایی در استفاده وسیع از آن وجود دارد.
استفاده از اتانول یک روش برای درمان سرطان بوده که در آن اتانول مستقیما به تومور تزریق میشود.
تزریق اتانول در حال حاضر تنها برای درمان برخی از انواع سرطان کبد و تیروئید استفاده میشود و به علت نیاز به استفاده از حجم زیاد اتانول که میتواند به بافت اطراف بافت آسیب بزند، استفاده از آن با محدودیتهایی همراه است.
این به بدان معنی است که در درجه اول تنها برای تومورهای احاطه شده توسط کپسول فیبری که میتواند اتانول را در خود جای دهد، موثر است.
اما محققان در دانشگاه دوک با تولید یک محلول که تلفیقی از اتانول و اتیل سلولز است بر این محدودیتها فائق آمدهاند.
این محلول جدید پس از تزریق به تومور به صورت یک ژل در میآید که این کار به محلول اجازه میدهد تا به صورت متراکم در محل تزریق باقی بماند.
این تیم تحقیقاتی تاثیرات محلول اتانول جدید را بر روی همسترهایی که دچار سرطان القایی گونه شده بودند آزمایش کردند.
در این آزمایش به یک گروه کنترل شده از موشها اتانول خالص تزریق شد و نتیجه این شد که تنها در صورت استفاده از حجم زیاد اتانول نتایج مثبتی قابل مشاهده بود.ضمن اینکه پس از گذشت 8 روز،تنها 4 مورد از 12 مورد به طور کامل از بین رفتند.
از طرفی دیگر گروهی از موشها که با محلول جدید محققان دانشگاه دوک تحت درمان قرار گرفتند،پس از گذشت 8 روز تمام تومورهای آنها ناپدید شد.
محققان دانشگاه دوک اظهار کردند که این کار تنها یک آزمایش در مقیاس کوچک بوده که نتایج چشمگیر و قابل توجهی را ارائه داده است.
یکی از نتایجی که پس از انجام این پژوهش به دست آمد این بود که با این کار میتوان درمان سرطان را در کشورهای در حال توسعه بهبود بخشید. همچنین اینکه مشخص شد این روش درمانی جدید تاثیری همانند عملهای جراحی برای حذف تومور دارد ضمن اینکه آسانتر و ارزانتر است.
با استفاده از این روش میتوان بدون نیاز به عمل جراحی در مناطقی که از کمبود امکانات پزشکی رنج میبرند، تومورهای سرطانی را درمان کرد.
این روش درمانی همچنین میتواند برای درمان انواع دیگری از تومورها مانند سرطان پستان و ضایعات پیش سرطانی دهانه رحم استفاده کرد.
این پژوهش در مجله Scientific Reports منتشر شده است.