ماهان شبکه ایرانیان

پایان کابوس پایش طاقت فرسای وضعیت انعقادی خون

مراسم روز جهانی فیبریلاسیون دهلیزی با حضور بیماران و پزشکان در بیمارستان قلب شهید رجایی برگزار شد.

پایان کابوس پایش طاقت فرسای وضعیت انعقادی خون

مراسم روز جهانی فیبریلاسیون دهلیزی با حضور بیماران و پزشکان در بیمارستان قلب شهید رجایی برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری فارس، صبح امروز مراسم روز جهانی فیبریلاسیون دهلیزی با حضور بیماران و پزشکان در بیمارستان قلب شهید رجایی برگزار شد.
زهرا امکان‌جو، رئیس انجمن الکتروفیزیولوژی قلب ایران در گفت‌وگو با خبرنگار فارس اظهار داشت: امروزه روش‌های نوینی برای تشخیص و درمان بیماری شایع فیبریلاسیون دهلیزی وجود دارد که به گفته برخی متخصصان الکتروفیزیولوژی قلب از 2 تا 10 درصد بسته به سن بیمار متغییر است.
وی افزود: نوعی بیماری نامنظمی قلب موسوم به فیبریلاسیون دهلیزی، شایع‌ترین آریتمی قلبی محسوب میشود که در جوامع بالای 65 سال از میزان شیوع بالایی برخوردار است و اگر در کنار برخی عوامل خطر همانند دیگر مشکلات قلبی، فشار خون بالا، دیابت و مشکلات تیرویید باشد می‌تواند خطر احتمالی سکته‌ها بویژه سکته مغزی را تا چند برابر افزایش دهد.
امکان‌جو تصریح کرد: خاموش بودن بیماری AF (فیبریلاسیون دهلیزی) موجب میشود که بویژه در موارد گذرا و بی علامت آن تشخیص داده نشود و زمانی که بیمار دچار سکته مغزی شود، علل و عوامل قلبی این عارضه شایع برای بیمار و پزشک مشخص گردد.
رئیس انجمن الکتروفیزیولوژی قلب ایران تصریح کرد: علاوه بر تشخیص ندادن به موقع و خطرات ناشی، میتوان گفت در برخی موارد بیماران مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی از مقدار دوز مناسب یا کافی داروی ضدانعقاد در خون خود برای پیشگیری از سکته بهره‌مند نمی‌شوند. سن بالا، نگرانی از احتمال خونریزی و در بسیاری از موارد محدودیت‌های مصرف داروی قدیمی وارفارین به عنوان داروی سنتی ضدانعقاد از نگرانی‌های پزشکان است که آنان را در تجویز میزان دقیق دارو محتاط‌ تر می‌کند.
وی تأکید کرد: برخی مطالعات صورت گرفته حاکی است که در درمان با داروهای ضدانعقاد، این میزان در مورد وارفارین حدود نیمی از بیماران را شامل می‌شود و بدان معنی است که حدود نیمی از بیمارانی که در معرض خطر سکته‌های مغزی ناشی از مشکلات قلبی هستند، دارو با دوز و میزان کافی برای پیشگیری از این بیماری ناتوان‌کننده دریافت نمی‌کنند.امکان‌جو ادامه داد: مصرف وارفارین علاوه بر دغدغه‌ و محدودیت‌هایی که در رژیم غذا و مصرف تداخلی سایر داروهای بیمار ایجاد می‌کند، نیاز به بررسی دائم و پیگیرانه فاکتورهای انعقادی برای اطمینان از اثربخشی و ایمنی دارو دارد. گاهی اوقات حتی در بهترین حالات کنترل مداوم تست‌های انعقادی نیز نمی‌توان از غلظت‌های مناسب وارفارین در خون مطمئن بود و این مسائل زندگی بیماران قلبی را تحت‌الشعاع خود قرار می‌دهد به گونه‌ای که تعادل در میزان دوز داروی وارفارین و رژیم غذایی برقرار نخواهد بود. در مطالعات دو دهه اخیر، میزان قرارگیری وارفارین در طیف موثر درمانی طی بهترین شرایط حدود 60-70 درصد گزارش شده است.
وی افزود: به علاوه بسیاری از بیماران به دلیل مشکلات و محدودیت‌ها در درمان خودسرانه، آن را قطع می‌کنند که در برخی بررسی ها میزان قطع دارو تا پنجاه درصد از بیماران طی دو سال مصرف وارفارین گزارش شده است.
مشکلات ذکر شده در مجموع منجر به حجم گسترده‌ای از بیماران در معرض خطر می‌شود که حتی از قرار داشتن در محدوده خطر نیز بی اطلاع اند.
رئیس انجمن الکتروفیزیولوژی قلب ایران خاطرنشان کرد: درمان نشدن یا درمان نامناسب با داروهای ضدانعقاد تنها محدود به این بیماری نیست و درمان پیشگیرانه لخته شدن خون در عروق با داروهای ضدانعقادی نیز از قاعده عدم درمان مکفی، مستثنی نیست. بسیاری از افراد در معرض خطر آمبولی عروق یا از خطرات احتمالی این واقعه ناتوان کننده آگاه نیستند یا در صورت آگاهی و دریافت دوز پیشگیری، آن را به میزان کافی و در مدت زمان مناسب مصرف نمی‌کنند.
وی اظهار داشت: این در شرایطی است که نسل جدید داروهای ضدانعقادی خوراکی که با مهار مستقیم فاکتورهای انعقاد، پایداری و ماندگاری بیشتری دارد و در نتیجه نیازی به پایش مداوم و انجام تست‌های انعقادی و نگرانی همیشگی از قرار نگرفتن در محدوده درمانی ندارد، طی چند سال اخیر که در اختیار بیماران قرار گرفته است، نقش اثر گذاری در پیشگیری و درمان امراض و بیمارانی پیدا کرده‌اند که پیش از این درمان کافی و مناسب دریافت نمی‌کردند.
امکان‌جو گفت: داروهای خوراکی نسل جدید ضد انعقاد خون به صورت روزانه مصرف میشوند از سوی دیگر نیاز به رژیم های دشوار و دقیق غذایی نیز ندارند. رژیم‌هایی که بیمار را مجبور به حذف بسیاری از میوه‌ها و سبزیجات سبزینه‌دار میکند.
وی تصریح کد: با معرفی این نسل از داروها در دنیا تعداد فراوانی از بیمارانی که پیشتر درمان نمی‌شدند، اکنون دارو و درمان و پیشگیری کافی و مناسب ضدانعقادی را دریافت کرده و خطراتی همچون سکته مغزی و لخته در عروق عمقی و آمبولی‌های ریوی، چشمی و سایر اندام‌ها را تا حد قابل توجهی پشت سر گذاشته‌اند.
وی ادامه داد: باید اذعان کرد که تولید این دارو و داروهای مشابه آن در ایران اتفاق ارزشمندی است که چندی پیش به همت متخصصان و صنعتگران داروسازی دکتر عبیدی رخ داده و پیامدهای افتخار آفرینی برای نظام بهداشت و درمان کشور به همراه داشته است.
رئیس انجمن الکتروفیزیولوژی قلب ایران گفت: بی شک این رخداد از صرف هزینه‌های بیشتر برای کنترل و یا بروز عوارض ناشی از درمان ناکافی‌، هزینه‌های بالای بستری در بیمارستان و مواجهه با عوارض جسمی و روانی متعاقب آن جلوگیری کرده است.
امکان‌جو در ادامه اذعان داشت: تپش قلب شایع‌ترین علامت این بیماری محسوب می‌شود، گر چه در حالت استراحت نیز این تپش ناگهانی محسوس است و احساس دلشوره، تنگی نفس، سرگیجه و حتی بیهوش شدن سایر علائمی است که در هر فرد با دیگری تفاوت دارد.
وی افزود: متأسفانه گاهی اوقات اولین علامت این بیماری سکته مغزی و یا پرتاب لخته به سایر نقاط بدن و حتی نارسایی قلبی است. با توجه به اهمیت فراوان این بیماری در دنیا، روزی را تحت عنوان روز جهانی فیبریلاسیون دهلیزی قرار داده اند چون صدمه اقتصادی و انسانی جبران‌ناپذیری وارد می‌کند.
رئیس انجمن الکتروفیزیولوژی قلب ایران گفت: امسال برای نخستین بار است که روز جهانی فیبریلاسیون دهلیزی با حضور بیماران، افراد بالای 60 سال، خانواده ها و پزشکان در بیمارستان قلب شهید رجایی، صبح امروز شنبه 18 شهریور 96 به همت انجمن قلب ایران و داروسازی دکتر عبیدی در محل سالن همایش هتل قلب بیمارستان رجایی تهران برگزار شد.میزگرد پرسش و پاسخ بیماران از پزشکان و راهپیمایی بیماران در فضای آزاد از برنامه های حاشیه ای این همایش بود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان