ماهان شبکه ایرانیان

چیپ های تشخیص گفتار جدید می توانند در هر گجتی استفاده شوند

محققان دانشگاه MIT اخیراً چیپ کم مصرفی توسعه داده اند که قادر است به صورت خودکار گفتار را بازشناسی کرده و در نتیجه سبب صرفه جویی ۹۹ درصدی در مصرف انرژی شود.

چیپ های تشخیص گفتار جدید می توانند در هر گجتی استفاده شوند

محققان دانشگاه MIT اخیراً چیپ کم مصرفی توسعه داده اند که قادر است به صورت خودکار گفتار را بازشناسی کرده و در نتیجه سبب صرفه جویی 99 درصدی در مصرف انرژی شود.

با وجود آنکه دستیار صوتی سیری اپل تا بی نقص شدن فرسنگ ها فاصله دارد اما درک کاربران از هوش مصنوعی در موبایل را به کلی دگرگون ساخته است و از آن زمان کمپانی های دیگر نیز سرویس هایی مانند S Voice و یا دستیار گوگل را معرفی کرده اند و به نظر می رسد سال 2017 نقطه عطفی در تاریخ هوش مصنوعی باشد.

اما از آنجایی که دستیارهای مجازی پیشرفته با اتکا به قابلیت تشخیص گفتار توسعه یافته اند، نکته ناامید کننده این است که برای دریافت فرامین کاربران می بایست همیشه فعال باشند. این بدین معناست که سرویس های مذکور حتی باتری پربازده ترین گجت ها را نیز به سرعت خالی خواهند کرد.

گفتنی است موبایل های معمول برای استفاده از سرویس های مورد اشاره 1 وات انرژی را صرف بازشناسی گفتار می کنند و حالا محققان دانشگاه MIT با در نظر گرفتن این مشکل توانسته اند چیپی تولید کنند که این مقدار را به 0.2 الی 10 میلی وات خواهد رساند.

طرز کارایی چیپ جدید بدین صورت است که به جای اجرای دائم شبکه های عصبی در مقیاس کامل و به هنگام شنیدن هر صدا و نویزی، از مدار ساده تری برای «تشخیص آغاز صحبت» استفاده می کند که می تواند سریعاً گفتار انسان را شناسایی کند.

بر اساس اعلام محققان زمانی که چیپ مورد بحث صدای انسان را تشخیص داد، «مدار بزرگتر و پیچیده تری را برای تشخیص گفتگو فعال می کند» و همین عامل سبب صرفه جویی 90 الی 99 درصدی در مصرف انرژی می شود.

لازم به ذکر است از آنجایی که ابزارهای پوشیدنی، ساعت های هوشمند، عینک ها و غیره در حال رشد هستند، گفتار به یکی از اساسی ترین پل های ارتباطی میان انسان و گجت تبدیل خواهد شد و با توجه به سایز کوچک آنها، استفاده از چیپ جدید MIT می تواند راه حلی برای تولید محصولات اینچنینی با طول عمر باتری بیشتر باشد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی