روستای لاطران

روستای لاطران یکی از روستاهای دامنه سرسبز سبلان نزدیک شهر توریستی و بسیار زیبای سرعین که با چشمه های آبگرم معروف ۳ کیلو متر فاصله دارد که هرساله در ایام نوروز و تابستان هزاران عاشق دلباخته طبیعت را به تماشای خود فرا می خواند.

روستای لاطران یکی از روستاهای دامنه سرسبز سبلان نزدیک شهر توریستی و بسیار زیبای سرعین که با چشمه های آبگرم معروف 3 کیلو متر فاصله دارد که هرساله در ایام نوروز و تابستان هزاران عاشق دلباخته طبیعت را به تماشای خود فرا می خواند.

موقعیت جغرافیایی روستا

روستا لاطران از غرب به کوه سبلان از شرق همسایه روستاهای سئین – ویلادره( بیلا درق) – از جنوب شرقی روستای کردده – واز جنوب غربی همسایه روستان اسدمرز( اسب مرز) و جنوب غربی با روستای ورگه سران همسایه اند و از شمال غربی روستای ایران درسی( آیران درسی) همسایه است به علت نزدیک بودن این روستا به شهر توریستی سرعین و هم چنین سرسبز بودن این روستا آن را با سایر روستاهای استان اردبیل متمایز کرده است برخی از تحصیل کردگان روستا معانی گوناگونی به کلمه لاطران ارانهنمودند که در آینده نزدیک بامشورت بزرگان این روستا معانی دقیق آن در این وبلاگ قرار می گیرد این روستا از شرق به استان اردبیل 34 کیلو متر فاصله دارد طوری که قدیمی ها پیاده به مرکز استان رفت و آمد می کردند

مشاهیر بزرگ روستای لاطران

نادر الطافی لاطران فرزند مرحوم جاج کریم الطافی لاطران و از نوادگان مرحوم جاج خانار الطافی است

نادر الطافی بیشتر عمر خود را در این روستا سپری کرده و اکنون که در باغمشه اردبیل زندگی می

کند . نادر الطافی به دلیل خصوصیات خاص و ظرافت کلامی از دوران نوجوانی بنا به گفته نزدیکان

به شعر و شاعری علاقمند بوده است و هم اکنون به عنوان یک شاعر در سطح استان اردبیل معروف

است .

اسامی طوایف لاطران عبارت است از :

بطور کلی ده به دو طوایف عمده تقسیم میشود

الف) شاغزیلی ب) بالیجالی

که توضیح کامل آن در جایی از این مقاله آورده میشود

برخی از طایفه زیر گروهها عبارتند است از

1- عباس خان ( آباس خانی) 2- تزه خانی 3- رسولی 4- قره لر 5- کردلر 6- چوخور

حیط 7- هزلی دسته سی 8- موبلی لر

آثار باستانی روستا

روستای لاطران با نامهای متفاوت در کتب تاریخی یاد شده است نامهای مانند پاطران – پاتران-پطیران در کتب معجم البلدان و در تاریخ جهانگشای نادری از آن یاد شده است آثار تاریخی روستای لاطران و دیگر روستاهای اطراف مانند گازیر یا آلداشن اسمب مرز ورگه سران سئین ویلادره آیران درسی و… کردده و سنگ تاریخی گوناگون یافت شده که هر چشم بیننده را در حیرت می گذارد. موید قدمت این روستا را نشان می دهد .

گذشتة روستا و مناطق حوالی آن به سبب موقعیت جغرافیایی و ویژگیهای طبیعی و اقلیمی آن همواره مورد توجه انسانها و حکام ادوار گذشته بوده است. تاریخ این منطقه جدا از تاریخ آذربایجان بخصوص اردبیل نمی‌باشد. با توجه به نامیده شدن قسمتی از آذربایجان بخصوص شرق آن به نام زیکرتو (سنگ‌کن) و ساگارتی (ساکنان سرزمین غارهای سنگی) در دورة مادها و هخامنشی در هزاره اول قبل از میلاد با توجه به انبوه دهکده‌ها و معابد و منازل زیرزمینی کنده شده در دل صخره‌ها و تپه‌های باقیمانده از آن دوران بیانگر این است که این منطقه بخش وسیعی از سرزمین زیکرتو یا ساگارتی اشاره شده در سنگ نوشته ‌و کتیبه‌های دوران هخامنشی و آثار مورخین می‌باشد.

از اعتقادات مردم این روستا می توان پی برد که روستای لاطران و روستاهای اطراف لاطران بیشتر

از مناطق مورد توجه خاندان صفوی بوده است

در اواخر سلسله صفوی و در اوایل سلسله افشاریه روستای لاطران به یک روستای کم نظیر تبدیل میشود .شناسنامه ها و اسناد ملکی و مدارک رسمی و دولتی ایران که با نام لاطران مکتوب است شواهد محکمی است که خاطرات گذشته گان را زنده میکند و تاریخ این مرز و بوم را در اوراق سینه ها مینگارند. که 6 روستا از جمله سرعین کنونی تابع روستای لاطران بوده است که ریش سفید روستای آن زمان بنظر می رسد مرحوم حاج امیر رشیدی بوده که املاک لاطران را با املاک سرعین عوض می نماید ( مردمان سرعین جهت داد و ستد به روستای لاطران مراجعه می کردند )

کوهها اطراف لاطران به لحاظ موقعیت جغرافیائی و طبیعی خود از شمال و شمال‌غرب به کوهها و ارتفاعات سبلان از جمله بابامقصود، آیقار، قره برون، تکله داغی و قزل قیا همچنین سایر قله‌های معروف نظیر قله سلطان سبلان با 4811 متر ارتفاع منتهی می‌شود که این کوهها و ارتفاعات در هر یک از فصلها و جاذبه‌های خاص خودشان را دارند

روستای لاطران

روستای لاطران

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر