به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی بنیاد سینمایی فارابی، علیرضا تابش مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی از انتقال بخشی از تجهیزات و ابزار فیلمبرداری بنیاد سینمایی فارابی همزمان با روز ملی سینما با هدف حفظ و معرفی میراث ملی سینما و غنی سازی «موزه سینما» به این موزه خبر داد.
تابش با اشاره به اینکه این اقدام پیش از این نیز سابقه داشته و در پی تحولات سالهای اخیر در فناوری فیلمسازی و با هماهنگی این موزه انجام شده است، گفت: تجهیزاتی که در این مرحله به موزه سپرده می شود شامل دوربین های فیلمبرداری 35مم از نوع BL2، BL4، 535، ArriCam و انواع تجهیزات مربوط به این دوربینها هستند.
وی داد: بنیاد سینمایی فارابی طی 6 ماه اول سالجاری با هدف تقویت توان فنی فیلمخانه ملی ایران نسبت به انتقال و راهاندازی دستگاههای تله سینمای موجود در این بنیاد در فیلمخانه ملی ایران اقدام کرده است.
تابش با تاکید بر اینکه ارزشیابی و ساماندهی اسناد و مدارک بنیاد فارابی با همکاری سازمان اسناد و کتابخانه ملی و با هدف حفظ میراث سینمایی طی 2 سال اخیر انجام شده است، گفت: امیدوارم سالهای آینده بر غنای آن افزوده شود. ضروری است مجموعه اسناد پراکنده در نهادها و مجموعههای مختلف سینمایی گردآوری و حفظ شود.
مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی بیان کرد: برنامه ریزی و حمایت از ایجاد مرکز تخصصی- حرفهایِ پردازش دیجیتالی فیلمهای سینمایی در فیلمخانه ملی ایران و تهیه نسخه دیجیتال تعدادی از عناوین آثار شاخص سینمایی می تواند گام مهمی برای حفظ میراث ملی سینمای ایران محسوب شود.
تابش با بیان اینکه بنیاد سینمایی فارابی با همکاری فیلمخانه ملی ایران نسبت به طراحی و تاسیس «مرکز خدمات دیجیتال سینمای ایران» در فیلمخانه ملی ایران، اقدامات حمایتی را پیگیری کرده است، اظهار کرد: تاسیس مرکز خدمات به منظور نهادینه سازی شیوه های نوین فیلمسازی، گسترش، ترویج و تثبیت روشهای علمی و حرفهای، نگهداری و آرشیو نسخه های اصلی دیجیتالی آثار سینمای ایران به عنوان سرمایه تاریخی- ملی، متعلق به دوره های «فیلمسازی سنتی» و «فیلمسازی دیجیتال» با هدف حفظ و احیای میراث ملی سینمای ایران است.
مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی با اشاره به اینکه باتوجه به تحولات تکنولوژی، طی چند سال اخیر 2 استودیوی «فیلمساز» و «بدیع» ناچار به تعطیلی شدند، گفت: گروه کارشناسان فارابی، سازمان سینمایی و فیلمخانه ملی ایران از تجهیزات و وسایل این 2 استودیو بازدید کردند و به این نتیجه رسیدیم بخشی از وسایل موجود در این مراکز میتواند به عنوان پشتیبانی، جایگزین و قطعات یدکی مورد استفاده لابراتوار فیلمخانه ملی ایران باشد. همچنین بخشی از تجهیزات مانند اسکنر و فیلم ریکوردر که جدیدتر هستند، در فیلمخانه ملی ایران نصب و مورد بهرهبرداری قرار گرفتند که با کمک بنیاد فارابی این وسایل خریداری و به چرخه فعالیتهای فیلمخانه ملی ایران اضافه شد.
وی به دغدغههای بنیاد سینمایی فارابی اشاره کرد و ادامه داد: تبدیل آثار سینمایی به دیجیتال برای به روز رسانی، مرمت و آماده سازی نسخههای دیجیتال فیلمهای دهههای پیش سینمای ایران که به لحاظ پخش بین المللی مشکلی ندارند و حقوق آن متعلق به بنیاد و یا سازمان سینمایی است با هدف حفظ و نگهداری آثار شاخص ملی و بین المللی قدیمی سینما در قالب برنامه حفظ میراث ملی سینمای ایران، از مهمترین دغدغههای بنیاد سینمایی فارابی است.
مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی با گرامیداشت 21 شهریور روز ملی سینما و با اشاره به اینکه بیش از یک قرن از حضور ارزشمند سینما در ایران میگذرد و هنرمندان و مخاطبان این مرز و بوم با اختصاص روز ویژهای آن را گرامی میدارند، بیان کرد: طی 117 سال گذشته، مردان و زنان فرهیختهای با تکیه بر بضاعت خویش سنگ بنای این بنای باشکوه را در خاک این سرزمین هنرشناس پی ریختهاند. پس حفظ میراثی چنین سترگ که حالا دیگر با هویت ملی ما عجین شده است یکی از مهمترین و در عین حال اصیلترین وظایف روزگار ما است.
علیرضا تابش، بنیاد سینمایی فارابی را نهادی برآمده از جنبش فکری و نهضت فرهنگی جامعه پس از انقلاب اسلامی دانست و گفت: این بنیاد در نهایت افتخار بیش از 3 دهه همدوش و همسو با سینماگران ضمن پاسداشت مساعی فیلمسازان هنرمند و با بهره گیری از توان تخصصی خویش سعی داشته و دارد تا اسباب رشد فضایل و ارزشها را در سینمای نجیب ایران فراهم کند.
وی در پایان ضمن گرامیداشت روز ملی سینما برای همه هنرمندان این عرضه آرزوی توفیق، عزت و سربلندی کرد.