ماهان شبکه ایرانیان

بیماری داخلی و مشکل تغذیه کودک

آیا ممکن است مشکل تغذیه ای کودکان ناشی از یک بیماری داخلی باشد؟ بعضی حالات داخلی یا بیماری های جسمی ممکن است بدون علامت باشند و تشخیص داده نشوند و تظاهر آن ها صرفاً به صورت اجتناب از غذا خوردن باشد

بیماری داخلی و مشکل تغذیه کودک

آیا ممکن است مشکل تغذیه ای کودکان ناشی از یک بیماری داخلی باشد؟

بعضی حالات داخلی یا بیماری های جسمی ممکن است بدون علامت باشند و تشخیص داده نشوند و تظاهر آن ها صرفاً به صورت اجتناب از غذا خوردن باشد. برای مثال بعضی حساسیت های غذایی تظاهر خاصی ندارند و تنها نشانه ی آن ها اجتناب از غذا خوردن است. کودک با هر بار غذا خوردن دچار احساس ناراحتی می گردد و لذا نسبت به غذا خوردن شرطی می شود، ترس از غذا خوردن پیدا می کند و از تغذیه شدن خودداری می نماید. این گونه حساسیت های غذایی بستگی به نوع غذا یا نوع شیردارند. بچه ها نسبت به بعضی از فرآورده های شیری و یا بعضی غذاها حساسیت نشان می دهند. در بیش تر این موارد حساسیت ها با واکنش های پوستی یا تنفسی همراه اند ولی ممکن است در بعضی از موارد، علایم پوستی یا تنفسی وجود نداشته باشد اما یک احساس ناراحتی درونی ایجاد شود که به شرطی شدن کودک نسبت به غذا منجر شود.
رفلکس معده ( بازگشت غذا از معده به مری و حلق و دهان ) اغلب با استفراغ همراه است ولی گاهی ممکن است بدون استفراغ باشد. در این حالت ممکن است مشکل تشخیص داده نشود و به مرور به صورت اجتناب از غذا خوردن تظاهر نماید. معمولاً در شروع رفلکس، شیرخواران مقدار کمی مایعات می خورند ولی وقتی که رفلکس اتفاق افتاد، دچار احساس ناراحتی و درد می شوند و به گریه می افتند و از ادامه ی تغذیه اجتناب می کنند.
بچه هایی که مبتلا به دیسترس تنفسی هستند هم در غذا خوردن مشکل دارند، به عبارتی به محض این که مقداری شیر یا غذا خوردند با احساس ناراحتی و خستگی غذا خوردن را قطع می کنند. دقت کردن به نحوه ی تغذیه، شروع تغذیه و وضعیت کودک حین تغذیه به تشخیص این حالات کمک می کند.
گرفتگی بینی شیرخوار به علت سرما خوردگی، آدنوم، پولیپ یا انحراف بینی مانع شیرخوردن کودک می گردد. در شرایطی که بیماری جسمی کودک درمان پذیر نباشد، برای جلوگیری از سوء تغذیه ی او لازم است از لوله ی معده یا گاستروستومی استفاده شود.
والدین باید یاد بگیرند که تغذیه ی کودک را تا زمانی که دیسترس و ناراحتی پیدا نکرده است، ادامه بدهند و به محض احساس ناراحتی، تغذیه را متوقف کنند و یا از تغذیه توسط لوله ی معده استفاده نمایند. فیلم برداری از تغذیه ی کودک می تواند به درمانگر کمک کند که بهتر به مشکل وی پی ببرد و راه حل مناسبی را ارائه دهد.
منبع مقاله :
عطاری، عباس؛ (1387)، اختلالات تغذیه ای (مشکلات رفتاری تغذیه در کودکان)، تهران: نشر قطره، چاپ اول
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان