این اثر در تاریخ 23 شهریور 1382 با شمارهٔ ثبت 10165 بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این پل در سه و نیم کیلومتری شمال شرق شهر بیستون و در مسیر جاده آسفالته صحنه به کرمانشاه قرار دارد. این پل که به نام های قوزیوند و اتحادیه معروف است. در جهت شرقی- غربی بر روی رودخانه زرداب ساخته شده است. پل قوزیوند ب طول 30/18 متر و دارای سه ایه و دو دهانه است. از پایه اول تنها نمای غربی آن دیده می شود و قسمت های دیگر آن به وسیله انباشت خاک پوشیده شده است. در نمای جنوبی این پایه، بخش هایی از آب شکن دوره ساسانی قابل رویت است که بر روی آن با اندکی عقب نشینی، آب شکن دوره پهلوی ساخته شده است. پایه دوم نیز مانند پایه اول در دو مرحله ساخته شده است. دوره اول ساخت آن به دوره ساسانی تعلق دارد. از سنگ های پایه ساسانی تنها یک ردیف قابل رویت است. در دوره پهلوی بر روی پایه ساسانی، پایه ای به ابعاد کوچک تر ایجاد کردند.
پایه سوم نیز مانند پایه اول بلافاصله بر روی سنگ های دوره ساسانی احداث شده است. بخش هایی از این پایه به به وسیله خاک پوشیده شده است. از سنگ های پایه ساسانی دو ردیف قابل رویت است. بر روی پایه ساسانی، پایه پهلوی ایجاد شده و شامل چهار ردیف سنگ های پلاک است. طاق های هر دو دهانه از نوع طاق ها اندکی از سطح دیوار جلو آمده است. در حد فاصل این قوس ها و نمای دیوار، یک ردیف آجر تراش خورده به صورت دایره اطراف قوس را احاطه کرده است. در دو طرف هر طاق، تزئیناتی به چشم می خورد. این تزئینات به صورت ستون نماهای شش ضلعی است که هم سطح تیزه طاق شروع شده و احتمالا تا روی دیوار جان پناه ها ادامه داشته است. ولی متاسفانه بخش فوقانی این ستون نماها از بین رفته است. تعداد این ستون نماها چهار عدد است .
نمای شمالی پل تخریب شده است و به نظر می رسد از هر جهت شبیه نمای جنوبی باشد. در حد فاصل طاق دهانه ها، کنیبه سنگی به ارتفاع شصت و دو سانتی متر در قسمت فوقانی ناودان شمالی دیده می شود. متن کتیبه حاکی از زمان تکمیل این پل به سال 1305 ش توسط اداره فواید عامه کرمانشاه است. شواهد باستان شناختی نشان می دهد. پایه های سنگی این پل در اواخر دوره ساسانی ساخته شد. ولی هرگز در این دوره به اتمام نرسید. بر اساس کتیبه موجود این پل در دوره پهلوی اول کامل شد .
منبع : کویرها و بیابانهای ایران