ماهان شبکه ایرانیان

در گفتگو با مهر عنوان شد:

پیش‌بینی زیرساخت‌های لازم برای توسعه شهرهای جهانی در برنامه ششم

معاون صنایع‌دستی کشور گفت: ما محمل‌های قانونی درست کرده‌ایم که موجب توسعه شهرهای جهانی شود و زیرساخت‌های لازم توسعه این شهرها را در برنامه ششم توسعه پیش‌بینی کرده‌ایم.

پیش‌بینی زیرساخت‌های لازم برای توسعه شهرهای جهانی در برنامه ششم

به گزارش خبرنگار مهر تا کنون مشهد به عنوان شهر جهانی سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی، تبریز شهر جهانی فرش، لالجین شهر جهانی سفال، اصفهان شهر جهانی صنایع دستی، سیرجان شهر جهانی گلیم و مریوان به خاطر داشن کلاش، گونه ای پاپوش سنتی یا همان گیوه در فهرست جهانی ثبت شده اند. روستای کلپورگان در استان سیستان و بلوچستان هم به‌عنوان دهکده جهانی سفال به ثبت رسیده. برخی معتقدند ثبت آثار و رشته‌های صنایع دستی تنها به آن جنبه موزه ای می‌دهد و به زنده ماندنش کمکی نمی‌کند.

بهمن نامورمطلق در گفتگو با خبرنگار مهر و در پاسخ به این که قرار است چه امکاناتی در اختیار شهرهای جهانی صنایع دستی قرار گیرد تا جوانان امروز، همچنان از  گلیم سیرجان یا کلاش مریوان استفاده کنند می‌گوید: ثبت یک اثر، بخشی از گفتمان‌سازی است و ما نباید نقدش کنیم و این اقدام را زیر سوال ببریم. چه اشکالی دارد فرش تبریز ثبت شود حتی اگر جنبه موزه ای پیدا کند؟ به هر حال، خود ثبت یک حرکت جدی و موثر است.

معاون صنایع دستی کشور با اشاره به این که تنها به ثبت شهرهای جهانی بسنده نشده، بیان می‌کند: ما محمل‌های قانونی درست کرده ایم که موجب توسعه آن رشته و شهر و فضا شود. به عبارتی توسعه شهرهای جهانی را در برنامه ششم توسعه قرار داده و در شورای عالی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، دستگاه‌های دیگر را موظف کرده ایم تا به شهرهای جهانی، اعتبارات تازه بدهند و فراهم آوردن زیرساخت برای این شهرها را در اولویت قرار دهند.

به گفته نامورمطلق ما اگر 40 شهر را  در فهرست جهانی ثبت کنیم و به‌طور جدی به آن بپردازیم وارد مرحله جددی از صادرات صنایع دستی می‌شویم. حداقل اگر در شهرهایی که کانون هستند و ثبت شده اند، خوب کار کنیم می‌توانیم پاسخگوی نیازهای فراملی هم باشیم.

معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی کشور به مراحل ثبت یک شهر یا روستا در فهرست یونسکو اشاره و بیان می‌کند: ثبت‌جهانی یک شهر یا روستا سه مرحله دارد که در مرحله اول پرونده تهیه و به شورای جهانی صنایع‌دستی ارسال می‌شود، در مرحله دوم ارزیاب‌ها به شهرهای نامزدشده سفر می‌کنند و در مرحله سوم رأی‌گیری برای ثبت‌جهانی این مکان‌ها انجام می‌شود که این دو شهر و یک روستا از ایران بعد از طی این سه مرحله ثبت جهانی شدند و حالا یران با داشتن شش شهر و یک روستای جهانی رتبه نخست را در این عرصه به خود اختصاص داد و گوی سبقت را از چین که مهم‌ترین رقیب ایران در این زمینه محسوب می‌شود ربوده است.

نامورمطلق، برندسازی را مهم‌ترین هدف از ثبت جهانی شهرها می‌داند و معتقد است: این اتفاق موجب نام آشنا شدن شهرهای ما می‌شود و «نام» یعنی وجود؛ یعنی هویت؛ یعنی در یادها ماندن و  ما باید تلاش کنیم که با ثبت شهرهای خود در فهرست شهرهای جهانی، هویت خود را به رخ جهانیان بکشیم.

به گفته معاون صنایع دستی کشور، انتخاب شهرهای جهانی، بهانه و فرصت خوبی برای تعامل با کشورهای دیگر و داد و ستد با آنهاست و ما تاکنون توانسته‌ایم شش شهر را به عنوان شهرهای جهانی و یک روستا را  به ثبت برسانیم. اما این کافی نیست و لازم است همه نهادها و سازمان‌های مرتبط، کنار هم قرار گیرند و زمینه را برای معرفی و توسعه صنایع دستی فراهم آورند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان