شکرناب روستایی واقع در استان قزوین، شهرستان آبیک ،بخش مرکزی، دهستان کوهپایه غربی است. این روستا از شمال با روستای چناسک از شرق با روستای نوده کیاده مرتبط است. فاصله این روستا از اتوبان تهران- قزوین 14 کیلومتر می باشد.
زبان مردم روستا فارسی با گویش تاتی است. شکرناب در ارتفاع 1500 متر از سطح دریا واقع است. شکرناب در محدوده کوهپایه البرز قرار گرفته، به طوری که شمال این روستا را ارتفاعات بلند الموت و جنوب آن را دشت قزوین احاطه نموده است.
از کتب تاریخی این گونه بر می آید که محدوده کوهپایه آبیک کنونی،با نام قهپایه شناخته می شده است. قهپایه در گذشته بخشی از ری و سپس طالقان بوده است. در کتاب نزهه القلوب حمد الله مستوفی پیرامون پیوستگی قهپایه به طالقان آمده است:
«طالقان ولایت سردسیر است در شرقی قزوین… ولایت سرانرود و جرود و قهپایه و کن و کرج از توابع آنجا است»(ورجاوند،کتاب سرزمین قزوین)
راه دستیابی به شکرناب:
راه اصلی: کیلومتر 20 بزرگراه قزوین– تهران، کیلومتر 14 فرعی حاجی آباد(جاده انگه،جاده پایین طالقان).
سایر راهها:
مسیر دیگری که می توان به شکرناب راه پیدا کرد، از طریق طالقان می باشد.برای این مسیر باید از خروجی طالقان زیاران به سوی پایین طالقان و سپس شکرناب حرکت کرد.گرچه این مسیر بسیار طولانی تر از مسیر اصلی است اما خصوصا در فصل بهار جاده ای بسیار زیبا و تماشایی است.
روستا های اطراف
روستا های اطراف شکرناب بر مبنای جهت جغرافیایی عبارت اند از:
از شمال: چناسک،امرودک،دینه کوه،سائین دره.
از سمت شرق: نوده ،کیاده،غریب مزرعه ،چوانک،انگه،پرگه،کجیران.
از سوی جنوب: حصار خروان ،شریف آباد،انجیلاق،کوندج.
از غرب: زرجه بستان،کبریت میان.
به طور عمده می توان گفت که بیشتر ارتباط ها و تعامل ها با روستا ی چناسک در شمال شکرناب برقرار بوده و هست.
محصولات
محصولات این روستا غالبا گردو،بادام،انگور است.در زمانهای قدیم کاشت گندم و عدس و جو در مزارع نیز معمول بوده است. البته در املاک شخصی محلیان سایر میوه ها از جمله گیلاس و زرد آلو و سیب و … رشد می نماید. در فصل بهار در محدوده منطقه بسیاری از گیاهان خودرو می روید که کاربرد زیادی در آشپزی دارند. ازجمله می توان: قزیاقه، تره کوهی، شنگ، ریواس، پونه،کنگر را نام برد.
اماکن مختلف روستای شکرناب انشاالله در مطالب بعدی معرفی خواهند شد.