خواص خرفه

با خوردن پودر خرفه، سنگ‌های مثانه خرد می‌شود و با جویدن برگ‌های این گیاه کندی دندان ها برطرف می‌شود.

خواص خرفه

تحریریه ماهنامه دنیای سلامت 

گیاه خرفه با نام علمی «partulaca» از تیره پرتو لاکاسه است که دارای برگ‌های گوشتی و بذرهای سیاه و تیره‌رنگ است. این گیاه یک ساله 40 سانتیمتر بیشتر رشد نمی‌کند. در مورد اینکه اولین بار کجا دیده شده است، اختلاف نظر وجود دارد. ولی بیشتر در کشورهایی همچون ایران، استرالیا، هند و آفریقای شمالی و آمریکا رشد می‌کند.

این گیاه دارای برگ‌های کشیده با ساقه گوشتی و رنگ قرمز ارغوانی است. گل‌های آن زردرنگ هستند و ریشه گیاه کاملاً صاف است و انشعابات آن به اعماق خاک نفوذ می‌کند. سازمان بهداشت جهانی آن را اکسیر جوانی نامیده است.  

خواص دارویی خرفه

پودر و تخم گیاه خرفه تصفیه‌کننده خون و تسکین‌دهنده‌ی تشنگی است و برای درمان سرفه نیز مفید می‌باشد. این پودر تب‌بر و ضدعفونی‌کننده، مملو از ویتامین‌C  مدر و در بیماران مبتلا به کمبود ویتامین‌C بسیار موثر است. برگ‌ها و ساقه آن برای درمان درد، تورم و زخم‌های سوختگی و کاهش تورم و آبسه و نیش حشرات و عقرب استفاده می‌شود.

پودر گیاه خرفه، در درمان بیماری‌های کبدی و جوشانده آن اسهال، سرفه، درد سینه، سوزش مجرای ادراری و مثانه را کاهش می‌دهد. ریشه این گیاه، زگیل‌های پوستی را درمان می‌کند و مالیدن آن بر روی پیشانی، سردرد و دردهای میگرنی را کاهش می‌دهد.  

پودر خرفه

خون را تصفیه می‌کند و در کسانی که آسم دارند، مجاری تنفسی را باز می‌کند. با خوردن پودر خرفه، سنگ‌های مثانه خرد می‌شود و با جویدن برگ‌های این گیاه کندی دندان ها برطرف می‌شود. این پودر غنی از اسیدهای چرب اشباع نشده به خصوص امگا3 است و بیشترین امگا 3 بر روی برگ‌های گیاه وجود دارد.

این گیاه و به‌ویژه پودر تهیه شده از آن حاوی مواد معدنی بی‌شماری مثل منیزیم، پتاسیم، کلسیم و ویتامین C ،AوB است و در هر 100 گرم از آن حدود 16 واحد میلی‌گرم ویتامین C وجود دارد. بهتر است این گیاه را به صورت تازه بخورید. می‌توانید آن را خرد کرده و به ماست اضافه کنید و یا از پودر و تخم آن برای تزئین غذاها و شیرینی‌ها استفاده کنید.

امروزه برای تزئین بسیاری از کیک‌ها از تخم این گیاه استفاده می‌شود که، تقویت‌کننده قوای عمومی و قدرت جسمانی بدن هستند و از ابتلا به کرم کدو نیز پیشگیری می‌کند. بسیاری از کشاورزان، آن را جزء علف‌های هرز می‌دانند در صورتی که این گیاه سرشار از خاصیت است. بهتر است افرادی که دارای مزاج سرد هستند، آن را همراه نعناع و یا کرفس بخورند. مخلوط پودر خرفه و حنا، بیماری‌های پوستی و پیسی را درمان می‌کند، بنابراین هم می‌توان آن را به صورت تازه یا پودر شده و یا از دانه‌های آن به صورت خوراکی، پماد و یا جوشانده استفاده کرد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان