داشتن سفری خوش از جمله مواردی است که همه ما خواهان آن هستیم در این میان دانستن نکاتی چند درباره نگهداری دارو در مسافرت خالی از لطف نیست.
داروی خودرا به مدت طولانی در عقب اتومبیل نگذارید و از نگهداری آن در پشت شیشه، داشبورد و صندوق عقب ماشین خودداری کنید .
بهتر است دارو پیش خودتان باشد نه داخل چمدان چرا که امکان گم شدن چمدان یا قرار گرفتن آن در محیط خیلی سرد و یا خیلی گرم وجود دارد .
دارو را درشیشه یا قوطی مخصوص خود نگهداری کنید .
دارو را در برابر حرارت و نور قرار ندهید .
داروهای یخچالی را در ظروف مخصوص خنک نگهدارنده حمل نمایید .
برای سفر یک جعبه کمک های اولیه حاوی تب بر – مانند استامینوفن یا بروفن – شربت سرما خوردگی – یک ضد حساسیت – یک پماد آنتی بیوتیک موضعی مانند تتراسایکلین – داروهایی که اعضای خانواده به طور مرتب استفاده می کنند، تهیه کنید .
چنانچه داروی شما به طور مرتب باید مصرف شود (داروهای ضد تشنج، ضد افسردگی، دیابت، چربی خون، قلبی-عروقی و برخی داروهای مسکن و آنتی بیوتیکها ) مقدار کافی از دارو برای تمام مدت سفر به همراه داشته باشید .
بهتر است یک کپی از نسخه پزشک خود همراه با شماره تلفن او را به همراه داشته باشید .
بدون نظر پزشک نسخه قبلی خود را تکرار ننمائید .
آب بهترین آشامیدنی برای مصرف دارو است .
از خرید دارو از محلهای غیر از داروخانه پرهیز کنید . در صورت تعطیلی داروخانه های روزانه ، داروخانه های شبانه روزی قابل دسترس هستند .
قرص نیتروگلیسیرین را باید زیر زبان قرار دهید تا حل شده و از طریق عروق زیر زبانی جذب شود. شروع اثر قرص حدود سه دقیقه بعد از مصرف ظاهر می شود که با سوزش خفیف زیر زبان همراه است اگر این سوزش احساس نشود امکان فاسد بودن یا مصرف ناصحیح آن وجود دارد .
تازمانی که قرص زیر زبان قرار دارد از خوردن و آشامیدن باید خودداری شود .
بیماران مبتلا به فشار خون بالا بهتر است دستگاه اندازهگیری فشار خون و داروهای مصرفی را به همراه داشته باشند .
در بیماران مبتلا به دیابت همراه داشتن انسولین یا داروی مصرفی برای تمام مدت سفر ( نوار یا دستگاه کنترل قند خون همراه با باطری – لانست نمونه گیری خون – سرنگ –الکل – بیسکوییت و یا آب میوه) الزامی است .
رانندگان وسایل نقلیه لازم است قبل از مصرف دارو از خواب آور نبودن آن اطمینان حاصل نمایند .
در صورتی که دچار بیماری حرکت هستید (سرگیجه – تهوع در حین حرکت وسیله نقلیه) می توانید 30 دقیقه قبل از حرکت 1تا 2 قرص دیمن هیدرینات استفاده کنید و هر 4 تا 6 ساعت یکبار تکرار کنید. باید توجه داشته باشید که در طول 24 ساعت نباید بیش از 8 قرص مصرف شود .
در طول سفر مراقب کودکان باشید . گاهی اوقات حتی مصرف مقدار اندکی از داروی بزرگسالان می تواند باعث مسمومیت در کودک گردد .