جانشین فرمانده سازمان بسیج کشور:

مقاومت مردم آبادان در زمان حصر الگوی مقاومت در جهان اسلام شد

آبادان -جانشین فرمانده سازمان بسیج گفت: امروز ایثار و مقاومت مردم آبادان در دفاع مقدس به ویژه در زمان محاصره شهر به دست رژیم بعث، الگوی مقاومت در سراسر دنیا به ویژه کشورهای اسلامی شده است.

مقاومت مردم آبادان در زمان حصر الگوی مقاومت در جهان اسلام شد

به گزارش خبرنگار مهر، سردار علی فضلی پیش از ظهر امروز در آئین رژه باشکوه نیروهای مسلح در آبادان افزود: آبادانی ها با مردانگی و مقاومتشان و با همراهی سایر نیروهایی که از نقاط مختلف کشور به این شهر آمدند و با اطاعت از امر امام راحل(ره) که فرمودند حصر آبادان بایستی شکسته شود، الگو شدند و شهدایی که امروز و در این صحنه نظاره گرند بر صحت این گفتار شهادت می دهند. 

وی با اشاره به اینکه در دوران دفاع مقدس رزمندگان در دفاع از دین خدا و مملکت اسلامی از یکدیگر سبقت می گرفتند، اظهار کرد: محرم و سرور و سالار شهیدان برای همگان مبنای دفاع از ارزشها است، محرم یک شور و یک شعور دارد، شور آن همین اقامه عزا و توزیع نذری است و شعور آن آرمانهای سرور و سالار شهیدان اباعبدالله الحسین است. 

سردار فضلی تصریح کرد: رزمندگان اسلام در طول هشت سال دفاع مقدس با تاسی به آرمان و اهداف امام حسین (ع) که همانا امر به معروف و نهی از منکر، اقامه نماز و اطاعت از ولی است در جبهه های حق علیه باطل حاضر شدند و با مقاومت، ایثار و جانفشانی خود دشمن را خار و ذلیل کردند. 

جانشین فرمانده سازمان بسیج کشور گفت: شکست حصر آبادان یکی از نمادهای این شهر است که بایستی به همگان آن را تبریک گفت. آبادان مقاوم و مقاومت آبادانی ها در مقابل دشمنان قسم خورده نظام  امرو برای همگان اسوه و الگوست. 

5 مهر روز آبادانی ها است

سردار فضلی افزود: 5 مهر روز آبادانی های قهرمان و حماسه ساز است که با از خود گذشتگی و پرچمداری علما و امام جمعه فقید آن روزها یعنی آیت الله جمی لحظه ای شهرشان را ترک نکردند و ایستادگی و مقاومت را بر رفتن ترجیح دادند. 

وی با بیان اینکه امروز رزمندگان در میدان تمرین، آزمون و باشکوه ، آن عملیات حماسی را برای همگان بازسازی و یادآوری کرده و از آن  نماد پاسداری می کند، اظهار کرد: صدام این سردار ناکام قادسیه که قصد تصرف چند روزه خوزستان بلکه شکست انقلاب اسلامی نوپای ما را داشت در 31 شهریور 59 از زمین و آسمان هجمه خود را آغاز می کند به تصور باطل اینکه سه روزه خوزستان را از ایران جدا می کند اما رزمندگانی که احساس دین کرده بودند وارد میدان نبرد علیه دشمن بعثی شدند. 

سردار فضلی تصریح کرد: همکاری و همراهی نیروهای مردمی، ارتش و سپاه در کنار یکدیگر در آن روزهای جنگ مثال زدنی و بسیار چشمگیر بود، همگی یک هدف و آرمان را دنبال می کردند و همین همدلی و از خودگذشتگی و ایثار آنان بود که دشمن را ناکام گذاشت. 

جانشین فرمانده سازمان بسیج کشور گفت:  نیروهای بعثی در 19 مهرماه از شمال خرمشهر آمدند و در 20 کیلومتری آبادان از پل مارد عبور کردند و با عبور از رودخانه کارون موفق به تصرف جاده آبادان به اهواز می شوند و به این ترتیب سعی در تنگ تر کردن حلقه محاصره شهر آبادان و در نهایت تصرف آن را دارند. 

سردار فضلی افزود: در این هنگام فرمان امام راحل(ره) مبنی بر اینکه هر کسی می تواند سلاح به دست بگیرد و از شهر دفاع کند، بیاید، در این هنگام نیروهای مردمی با کمک ارتش، سپاه و نیروهایی که از شهرهای دیگر آمده بودند، کوشیدند تا دشمن را تا رسیدن سایر نیروها در پشت دروازه های شهر نگه دارند. 

وی، شکل گیری یک گردان از رزمندگان وارده از سایر استانها برای تقویت و حفظ آبادان در برابر دشمن را یادآور شد و اظهار کرد: در آن زمان سردار باقری معاون عملیات در جلسه ای که با حضور نیروهای مختلف برگزار شد با اشاره به سقوط شهرهای خرمشهر، بستان و سوسنگرد، خطر سقوط آبادان را نیز محتمل خواند و بر لزوم تقویت نیروها تاکید کرد. 

مخالفت بنی صدر با نیروهای مردمی

سردار فضلی با بیان اینکه سخنرانی بنی صدر رئیس جمهور وقت در میان نیروهای مردمی چیزی آیه یاس خواند و تضعیف روحیه آنان نداشت، تصریح کرد: بنی صدر، نیروهای مردمی را دست و پاگیر و ناتوان می دانست و از آنها می خواست تا شهر را ترک کنند که این سبب بروز نارضایتی در میان نیروها شده بود البته او قصدش از این حرفها این بود که سلاح و مهمات به ما ندهد، اما پس از حضور آیت الله بهشتی در منطقه و سخنرانی وی در پایان نماز قوت قلبی برای همگان و تقویت روحیه رزمندگان شد. 

جانشین فرمانده سازمان بسیج کشور گفت: در ساعت 14 روز 4 مهرماه سال 1360، فرمان تاریخی امام راحل(ره) مبنی بر شکسته شدن حصر آبادان از طریق رادیو به گوش همگان رسید، امام راحل(ره) در هنگام صدرو این فرمان آنقدر با صلابت و توانمند حرف می زدند که نشان دهنده معامله وی با خدا داشت، پس از صدور این فرمان بود که گردان تجمیع شده از شهرهای مختلف عازم شهر شدند اما در آن زمان هیچ وسیله ایاب و ذهابی برای جابجایی این نیروها وجود نداشت. 

سردار فضلی افزود: عراقی ها با پل زدن بر روی بهمنشیر توانسته بودند تجهیزاتشان را وارد آبادان کنند و در این هنگام بود که دریاقلی سورانی با دیدن آنها خبر ورود عراقی ها را از طریق بهمنشیر به نخلستانهای منطقه ذوالفقاری را به گوش نیروهای سپاه مستقر در شهر و مردم می رساند. 

یقه گیری با دشمن مسلح

وی اظهار کرد: دشمن با استفاده از تجهیزات خود آتش سنگینی را به راه انداخته بود، در منطقه ذوالفقاری حتی جنگهای تن به تن انجام می شد، عراقی ها سوار بر تانک ها و نفر برهایشان پیش می آمدند و بچه ها یمان با سلاحهای سبک و حتی به شکل یقه گیری با آنها مقابله می کردند. 

سردار فضلی تصریح کرد: رزمندگان ما از حیث مردی و مردانگی پل ساخته شده توسط عراقی ها بر روی بهمنشیر را منهدم کردند و به این ترتیب عراقی هایی که وارد شهر شده بودند یا اسیر شدند و یا به درک واصل شدند و بقیه عراقی ها هم که در پس پل منهدم شده، برای همیشه جا ماندند. 

جانشین فرمانده سازمان بسیج کشور گفت: در آبادان مردی و مردانگی ادامه داشت  تا اینکه در 5 مهر سال 1360 و در کمتر از یک سال پس از محاصره شهر آبادان، هیمنه دشمن شکسته شد و رزمندگان ما با انجام عملیات در هفت محور مختلف و با توکل و اعتماد به یاری خداوند خطوط دشمن را در هم شکستند و تا ساعت 14 روز پنجم مهر آبادان از محاصره دشمن غاصب نجات یافت و بخش فراوانی از تجهیزات دشمن به غنیمت سپاه درآمد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر