خبرگزاری مهر: سردار محمدرضا نقدی معاون فرهنگی اجتماعی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی سهشنبه 4 مهر در مراسم بزرگداشت هفته دفاع مقدس که در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد در بخشی از سخنان خود به بایدها و نبایدهای ساخت آثار سینمایی با موضوع دفاع مقدس پرداخت و از جمله گفت: در شرایطی که 270 شبکه ماهوارهایِ رادیویی و تلویزیونی فارسی زبان با کمک صهیونیسم جهانی دارند علیه ملت ایران کار میکنند تا فرهنگ عاشورایی را از ما بگیرند، ما دیگر نباید ملت خودمان را تنها بگذاریم و بیاییم فیلمی بسازیم و یا پول تهیه فیلمی را بدهیم که زیرآب این فرهنگ را بزند و اعتماد به نفس را از ملت ما بگیرد.
وی در توصیهای به هنرمندان این عرصه، گفت: دوربینهایتان را از گل و درخت و جنگل کمی بالاتر بگیرید و حُججیها را هم نشان دهید. نیائید و با پول بیتالمال و امکانات این مردم، علیه اعتمادشان و روحیهشان، عمل کنید. شما مسئولیت بسیار سنگینی در این عرصه بر دوش دارید.
معاون فرهنگی اجتماعی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با تاکید بر لزوم تقویت خودباوری در میان هنرمندان، به انتقاد از جایگاه برخی جوایز بین المللی در این عرصه پرداخت و بدون اشاره مستقیم به معرفی فیلم «نفس» اثری در ژانر دفاع مقدس که امسال از سوی ایران به آکادمی اسکار معرفی شده است، گفت: جایزههایی مثل اسکار و کن به اندازه همان صلح نوبلی ارزش دارند که به آن خانمی دادند که خودش شده است عامل کشتار مسلمانان میانمار.
پیرو این اظهارات از سردار نقدی درباره مصداق صحبت هایش و اینکه آیا منظور وی فیلم «نفس» بوده است پرسیدیم که معاون فرهنگی اجتماعی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: خیر، بنده در این صحبتها اشاره خاصی به فیلم خاصی نداشتم و بنده چون این فیلم را اصلاً ندیدهام لذا نمیتوانم درباره آن اظهارنظری بکنم.
وی افزود: لازم به یادآوری است که هر کدام از محصولات فرهنگی و هنری ما اعم از فیلم، تئاتر، انیمیشن و سایر قالبهای هنری که میخواهند مروج فساد، بیبند و باری باشند و ملتهای به پا خواسته را مایوس کنند، از این راه به هیچ جایی نخواهند رسید و کاری نمیتوانند انجام دهند.
این مقام فرهنگی با اشاره به تولیدات غرب بیان کرد: الان به اندازه کافی در جهان از این فیلمها ساخته میشود؛ هالیوود سالانه تعداد زیادی فیلم میسازد و از عدالتخواهان دنیا بدگویی میکنند و زشتیهایی را که حالا در یک گوشه و کنار «جامعهای قیامکرده» وجود دارد، برجسته میکنند و به رخ مردم دنیا میکشد. به نظرم همین مقدار که آنها میسازند، کافی است و دیگر ما چرا خودمان با بیتالمال خودمان که باید با آن به ملت خودمان روحیه بدهیم و آنها را با مسیرهای مثبت آشنا کنیم، همان مسیر آنها را دنبال کنیم.
نقدی در پایان صحبت هایش تاکید کرد: ما اگر در فیلمی میخواهیم ضعفی را بیان کنیم حتماً باید راه علاجش را هم نشان دهیم و نباید اینجوری باشد که در پایان فیلمی، کتابی یا تئاتری، احساس یاسی به مخاطب ما دست بدهد و او تصور کند در بن بستی گیر کرده که راه فراری هم از آن وجود ندارد. اینها خواستههای ماست و ما میگوییم وقتی به اندازه کافی علیه ملت ما فیلم ساخته میشود، دیگر ما خودمان بر این مصیبت اضافه نکنیم.