به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام والمسلمین سید رمضان علی موسوی مقدم در مراسم اختتامیه نخستین جشنواره فرهنگی مردمی «آب حیات» که با موضوع وصیت نامه سیاسی الهی حضرت امام خمینی(ره) و در حسینیه حضرت علی اکبر(ع) برگزار شد، طی سخنانی گفت: بدون شک و بدون مبالغه، می توان گفت که امام(ره) یکی از مصلحان عصر ما است و کم تر به شخصیت وجودی ایشان پرداخته شده است، در قرن بیستم، جوامع بشری و به خصوص جوامع اسلامی دچار چالش های فراوانی شدند.
وی اضافه کرد: هجمه های گسترده ای از سوی فرهنگ غرب به فرهنگ اسلامی به وجود آمد و جهان اسلام را در شرایط انفعالی قرار داد، لذا مصلحان بزرگی مانند سید جمال الدین اسد آبادی، علامه اقبال لاهوری و دیگر شخصیت ها در این قرن کوشش کردند و در حد توان منشا خدمات بودند، اما هیچ کدام نتوانستند، به اندازه امام(ره) منشا آثار و برکات باشند.
قائم مقام صدا و سیما با بیان این که جهان اسلام تحت تاثیر فرهنگ غرب قرار گرفته بود، تاکید کرد: فرهنگ غرب در تمام شئونات زندگی مسلمانان رسوخ کرده بود، البته در بازه ای از زمان نیز فرهنگ شرق به فرهنگ اسلامی حمله کرده بود.
وی با اشاره به جامعیت حرکت امام(ره) گفت: امام یک فقیه جامع الشرایط بود، که انقلاب بزرگی در فقه ایجاد کردند، امام در استنباط احکام سنتی، یک انقلاب بزرگ به وجود آورد و باب عنصر زمان و مکان را در اجتهاد باز کرد، امام(ره) با استنباط اساسی و فقهی تحول بزرگی در احکام فقهی آغاز کرد و شجاعت امام(ره) در این حوزه باب را برای استفاده مسلمانان از ذخیره فقه و ولایت باز کرد و امروز فقه پویا در اختیار مسلمانان قرار گرفت.
موسوی مقدم سپس به نقش امام(ره) در مسائل سیاسی اشاره کرد و گفت: فلسفه سیاسی امام(ره) فراتر از بنیان گذاری یک حکومت است، امام(ره) بر اساس آموزه های اسلامی و وحیانی، مبارزه با استکبار را پایه گذاری کرد، که استبداد و استعمار، زیر مجموعه آن استکبار است، امام(ره) مبارزه را از سبک سنتی خارج ساخت، ایشان ریشه ها را به خوبی تشخیص و از روز اول دشمن اصلی را نشان داد.
وی افزود: در 100 سال اخیر، تمام هجمه ها در شرق، عمدتا استبداد و استعمار توسط غرب به خصوص امریکا، انگلیس و صهیونیست ها پایه گذاری می شد، در حوزه سیاست، امام(ره) نو آوری داشت که ظرفیت عظیم مبارزات سیاسی را باز کرد، امام(ره) در وصیت نامه سیاسی الهی خود، ملت های اسلامی و مستضعفان جهان را بیدار کرد.
موسوی مقدم با قرائت بخش هایی از وصیت نامه امام(ره) افزود: تمام آن چه در گروه های تکفیری، میانمار و دیگر اتفاقات جهان اسلام رخ می دهد، توسط غرب و امریکا و صهیونیست فرماندهی می شود، استکبار، رییس جنایتکار میانمار را برنده جایزه صلح نوبل می کند، ریشه همه گرفتاری ها در استکبار است.
قائم مقام صدا و سیما با بیان این که امام(ره) یکی از پایه های اساسی مبارزات سیاسی را بر دوش مردم گذاشت، گفت: امام(ره) میزان را رای ملت دانست و نوآوری های سیاسی فراوانی داشت و این نظریات را عملی ساخت و تمام مدل هایی که بیان کرده بود، تحقق عینی بخشید.
وی گفت: امام در عین برخورداری از شجاعت بی نظیر، یک عارف از خلق رسته و از دنیا بسته و به خدا پیوسته است، جمع این خصوصیات در مبارزان سیاسی بسیار کمیاب بود، امام(ره) در مبارزات سیاسی جنگ فقر و غنا را مطرح کرد، این جنگ جزو آموزه های دینی ما است، این مبارزه ادامه خواهد داشت، زمانی که جنگ فقر و غنا آغاز شد، مستضعفان جهان در یک جبهه و عده ای ثروتمند قلیل در جبهه مقابل قرار می گیرند و این جنگ کاملا به نفع مستضعفان عالم پیش خواهد رفت.
موسوی مقدم با بیان این که امام(ره) اصلاحات غیر قابل مقایسه با مصلحان دیگر در بازه زمانی عمر خود ایجاد کرد، افزود: جهان شرق، تحت تاثیر آموزه های امام(ره) از درون متلاشی شد، امام(ره) شرایط جدید مبارزه سیاسی را به مردم نشان داد و هر آن چه به عنوان مبارزه علیه ظلم و ستم در جهان امروز در کشورهای اسلامی و غیر اسلامی رخ داد، تحت تاثیر آموزه های امام و انقلاب اسلامی است.
وی گفت: فریاد امام(ره) در زمانی که جهان مرعوب استکبار امریکا بود، بلند شد و نمی توان نقش امام(ره) را در حوزه های گوناگون با دیگر مصلحان مقایسه کرد، امام به خوبی مشکلات مردم را می شناخت و امام(ره) از حیث مصلح بودن، باید مورد مطالعه دقیق قرار گیرد، امام(ره) در وصیت نامه خود یک منشور بزرگی برای اصلاحات، پیش روی جهانیان قرار داد، که مانند افتاب عالم تاب در تمام زمینه ها در جهان می درخشد.