به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری میزان، سید مسعود استاد دانشگاه کابل و کارشناس مسائل اقتصادی افغانستان اظهار داشت: در این کشور دولتی که از انحصارگرایی خارج شود و در چارچوب منافع ملی شکل بگیرد، وجود نداشته است.
وی افزود: تمام تصمیمها را رئیس جمهور افغانستان در راس کابینه دولت میگیرد و این کشور استراتژی مدون اقتصادی ندارد. آنچه که از آدرس کابینه خارج میشود به طور کامل دیدگاه رئیس جمهور است.
مسعود ادامه داد: به همین دلیل است که یک روز با پاکستان دوست میشویم و روز دیگر دشمن و با دیگر کشورها نیز روابط متغیر داریم.
استاد دانشگاه کابل تاکید کرد: منافع ملی ما ایجاب میکند که از ابزارها و وسایل کشورهای همسایه، پول و سرمایه جامعه بینالمللی و کشورهای غربی بهره ببریم. اما نمیتوانیم کشورهای منطقه را نادیده بگیریم.
کارشناس افغان در گفتوگو با «فارسی رو» تصریح کرد که امتیاز دادن بیش از حد به یک کشور خاص بهای سنگینی را برای افغانستان دارد و اکنون نیز اگر به تنهایی پروژههای معادن را به آمریکاییها واگذار کنیم در واقع منافع ملی افغانستان آسیب میبیند در نتیجه باید معامله اقتصادی را جایگزین معامله سیاسی کنیم.
وی خاطرنشان کرد که ترامپ برای مثبت کردن بیلانس تجاری دولت آمریکا تلاش میکند اما در خصوص معادن افغانستان در واقع اشرف غنی پیشنهادهایی داشته است.
مسعود در ادامه بیان کرد که عوامل متعدد داخلی مانند قاچاق، زورمندان، استخراج غیرقانونی و فریب مردم توسط دولتمردان افغانستان سبب شده تا از معادن این کشور بهرهبرداری صورت نگیرد.