به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری میزان، این ارزیابی در مدت 5 ماه توسط اداره مرکزی آمار افغانستان با حمایت فنی صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل (یونیسف) در 900 خانه و 10 ولایت انجام شدهاست.
این تیمها آبهایی را که مردم در خانههای شان استفاده میکنند نمونه برداری کرده و بعد از آزمایش مشخص شده که آین آبها با مدفوع انسانی و حیوانی آلوده است.
در این نمونهبرداری 6 مورد از هر 10 نمونه، آلوده به مدفوع بوده و میزان آلودگی در این ده ولایت در روستاها 68 درصد و در مناطق شهری 52 درصد بوده است.
به گفته این نهاد بیشتر آبها بعد از این که از منابع اصلی گرفته میشود به دلیل نگهداری نادرست و حمل و نقل ناسالم آلوده میشود. این نوع آبها از هر 5 نمونه 4 مورد آن آلوده بوده است.
اداره آمار افغانستان اعلام کرده که در این ارزیابی مشخص شده که منابع اصلی آب آنهایی که از چشمه، لولههای آب، شیرهای عمومی آب، چاههای پمپی و چاههای دیگر استفاده میکنند، کمی بیشتر از نصف آنها آلوده است.
مسئولان وزارت بهداشت افغانستان به مردم هشدار داده که مراقب منابع آبی شان باشند و برای تصفیه آب از ماده پاککننده مثل کلر استفاده کنند تا مانع شیوع بیماریهای مسری همانند اسهال شود.
این وزارت از مردم خواسته آبهایی را که امکان آلودگی آنها وجود دارد بعد از جوشاندن استفاده کنند. علاوه بر آن تلاش کنند که آبها را به صورت سالم نگهداری کنند.
این ارزیابی در طول سالهای 2016 و 2017 انجام شده و مرکز آمار افغانستان اعلام کرده که تا سال 2018 الی 2019 درنظر دارد که وضعیت زندگی مردم افغانستان را در 34 ولایت ارزیابی کند که کیفیت آب بخشی از آن است.
بی بی سی نوشت: چندر روز قبل وزرات توسعه روستاهای افغانستان اعلام کرد که در سه سال گذشته سطح دسترسی روستاییان این کشور به آب آشامیدنی پاک به 58 درصد رسیده است. پیش از آن، تنها 30 درصد روستاییان به آب پاک دسترسی داشتند.
/