شناسه : ۵۵۷۲۲۹ - شنبه ۲۲ مهر ۱۳۹۶ ساعت ۰۸:۴۰
منظور از "بروج" که در قرآن ذکر شده چیست؟
برجهای آسمانی معانی زیادی دارد...
در قرآن آمده " و جعل فی السماء بروجا"(1)
در تفسیر برج های آسمانی گفته اند:
" بروج" جمع" برج" در اصل به معنی" ظهور" است، و لذا آن قسمت از دیوار اطراف شهر یا محل اجتماع لشگر را که بلندتر و آشکارتر است" برج" مینامند، و نیز به همین دلیل هنگامی که زن زینت خود را آشکار سازد" تبرجت المرأة" میگویند. این کلمه به قصرهای بلند نیز اطلاق میشود.
به هر حال برجهای آسمانی اشاره به صورتهای مخصوص فلکی است که خورشید و ماه در هر فصل و هر موقعی از سال در برابر یکی از آنان قرار میگیرند مثلا میگویند خورشید در برج" حمل" قرار گرفته، یعنی محاذی" صورت فلکی حمل" میباشد، و یا" قمر در عقرب" است، یعنی کره ماه برابر صورت فلکی"عقرب" واقع شده (صور فلکی به مجموعهای از ستارگان گفته میشود که شکل خاصی در نظر ما دارند).
وجود این برج ها، بیانگر نظم دقیق سیر منظومه شمسی و اجزای آن و نظام فوق العاده دقیقی است که میلیونها سال بی کم و کاست بر آنها حکم فرما است به گونهای که منجمان آگاه میتوانند از صدها سال قبل وضع حرکت خورشید و ماه را در روز و ساعت معین نسبت به صدها سال بعد پیش بینی کنند، این نظامی که حاکم بر این کرات عظیم آسمانی است شاهد گویایی بر وجود پروردگاری است که مدبر و اداره کننده عالم بزرگ هستی میباشد.(2)
بروج ربطی به انزال وحی ندارد.
پی نوشت ها:
1-فرقان(25)،آیه 61.
2- تفسیر نمونه، ج15، ص: 143.