سیداحسان قاضی زاده هاشمی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص علت عملکرد ضعیف مجلس دهم در تدوین طرح ها اظهار داشت: مجلس دهم از ابتدای تشکیل، وجهه همت خود را برای بررسی برنامه ششم توسعه گذاشت.
وی ادامه داد: دولت لایحه کاملی برای برنامه ششم ارائه نداده بود؛ به همین دلیل تدوین و تصویب این لایحه وقت زیادی از مجلس گرفت. بعد از آن نیز انتخابات ریاست جمهوری آغاز شد و رأی اعتماد به کابینه در دستور کار کابینه قرار گرفت.
عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس افزود: انتظار می رود که مجلس فعال تر عمل کند، باید رکن نظارتی مجلس تقویت شود. عناصر نظارتی مجلس هم سوال، استیضاح و تحقیق و تفحص است.
قاضی زاده هاشمی اظهار داشت: همگرایی مجلس دهم با دولت و حضور نسبتاً پررنگ تر اصلاح طلبان در مجلس نیز عامل کاهش عملکرد نظارتی مجلس است، زیرا با نقد دولت مخالف هستند. عملکرد برخی از وزرا قابل دفاع نبوده اما با دید اغماض به آن نگاه شده است. اگر مجلس بخواهد شأن و صلابت خود را حفظ کند، نیازمند ابزار نظارتی خود است که در این راستا می تواند از ظرفیت ماده 236 و 49 آئین نامه نیز استفاده کند.
وی خاطرنشان کرد: بعضی از ابزارهای نظارتی مجلس مانند تذکرات کتبی و شفاهی کارایی خود را از دست داده و این تذکرات اکثرا بدون پاسخ مانده است؛ مجلس باید از ابزارهای کاراتری استفاده کند.