ماهان شبکه ایرانیان

منصور معظمی: شایعات را جدی نگیرید

خارجی‌ها می‌آیند، نگران نباشید

معظمی ضمن اشاره به امکان افزایش اندک ریسک کار با ایران پس از فشارهای اخیر آمریکا و اظهارات دونالد ترامپ، از نامه‌ی مدیرعامل رنو نیسان، کارلوس گوئن به خود خبر داد که در آن، گوئن با رد شایعات اخیر درخصوص اظهاراتی که بنام وی درباره تعلیق فعالیت‌های رنو در ایران منتشر شده، بر عزم جدی شرکت رنو برای توسعه همکاری ها با ایران تاکید کرده است.

 خارجی ها می‌آیند، نگران نباشید
فرادید؛ هم بازار، هم رسانه‌ها و هم کارشناسان از بازی جدید دونالد ترامپ رییس‌جمهور آمریکا نگرانند. در واقع با نمایش جدیدی که پس از سخنان ترامپ علیه ایران راه افتاده، بسیاری منتظرند رویکرد طرفهای خارجی و استراتژی جدیدی که برندهای فرانسوی و آلمانی آن را دنبال می‌کنند، را ببینند تا از این طریق فهم بهتر و دقیق‌تری از سرانجام قراردادهای پسابرجامی خودرو به دست آورند. به نظر می‌رسد هرچه ترامپ تلاش دارد تا از طریق فشار رسانه‌ای و جوسازی به ایران، شرکت‌های بزرگ و کارآفرینان بین‌المللی را از همکاری با ایران باز دارد اما گویا عزم شرکت‌های بزرگ و از جمله خودروسازان برای کار با ایران جدی است.

به گزارش هفت صبح، این را منصور معظمی که نفر اول قراردادهای پسابرجامی و نیز مطلع‌ترین فرد در این حوزه است با تاکید بسیار می‌گوید و در گفتگو با هفت صبح، نکاتی را در خصوص قرار دادهای پسابرجامی صنعت خودرو یادآوری کرد. معظمی ضمن اشاره به امکان افزایش اندک ریسک کار با ایران پس از فشارهای اخیر آمریکا و اظهارات دونالد ترامپ، از نامه‌ی مدیرعامل رنو نیسان، کارلوس گوئن به خود خبر داد که در آن، گوئن با رد شایعات اخیر درخصوص تعلیق فعالیت‌های رنو در ایران، از عزم جدی این شرکت با ایران تاکید کرده است. معظمی با اشاره تعامل پیوسته ایران با هر یک از شرکت‌های مختلف خودروساز، شائبه هرگونه تعلل در قراردادهای پژو سیتروئن و رنو با ایران‌خودرو، سایپا و یا ایدرو را رد کرد و جریان همکاری‌های صنعتی اقتصادی ایران با این برندها را عادی و فعال اعلام کرد.

اما ایران پس از توافق تاریخی با کشورهای 5بعلاوه 1 به سمت توسعه همکاری‌های خود در صنعت خودرو با شش کنسرسیوم بزرگ خودرویی رفت که از خلال آن، توانست به غیر از فیات کریسلر با 5 مورد از آنها قراردادهای مهمی را نهایی کند که در زیر به آنها اشاره می کنیم.

فولکس‌واگن

قرارداد شرکت ماموت با کنسرسیوم فولکس‌واگن به حدی با شایعات و حواشی همراه شد که در نهایت مشخص نشد آیا فولکس واگن رسما برای ورود به ایران اعلام آمادگی کرده یا نه. گرچه در ایران خبر نهایی شدن قرارداد تولید محصولات فولکس با ماموت چندیدن بار اعلام شد اما فولکس صرفا خبر از عرضه محصولات خود در ایران داد و نوع همکاری را مشخص نکرد. در مورد دیگر بخش‌های قرارداد فولکس که مالک اسکانیا، سئات و اشکودا گزینه‌های متنوع فعالیت در ایران هم باید گفت که فعلا تنها ماموت کار مونتاژ کامیون‌های اسکانیا را برعهده دارد. اشکودا و سئات اما اعلام کرده‌اند هنوز برای ورود به ایران تصمیم نهایی را نگرفته‌اند.

پژو سیتروئن

این کنسرسیوم فرانسوی از طریق همکاری با ایران خودرو و سایپا قرار است بالغ بر 900 میلیون دلار در ایران سرمایه‌گذاری کرده و فعلا نیز محصول اول خود یعنی 2008 را با اندکی تاخیر روانه بازار کرده‌اند. برمبنای استراتژی پژو سیتروئن، در افق 2022 قرار است 300 هزار دستگاه خودرو توسط دو شرکت ایکاپ و سایپا سیتروئن تولید شده و تا 40 درصد آن راهی بازارهای منطقه گردد.

رنو نیسان

این کنسرسیوم قرار است از طریق تولید محصولات اقتصادی برند داچیا اعم از داستر، ساندرو و سیمبل، برای بازار 50 تا 100 میلیون ایران خودروهای مدرن و جدید تولید کند و البته بخشی از بازارهای منطقه‌ای را از طریق یک سرمایه‌گذاری 660 میلیون دلاری پوشش دهد. با این حال جنجالی‌ترین محصول رنو نیسان در ایران، کویید است که اگر بتواند با قیمتی 30 تا 35 میلیونی روانه بازار شود، احتمالا بسیاری از معادلات را بهم می‌ریزد.

کیا هیوندای

این کنسرسیوم کره‌ای توسعه همکاری را با سایپا و کرمان موتور در دستو کار قرار داده و فعلا کرمان موتور 3 محصول هیوندای یعنی آی10، آی 20 و اکسنت را در قیمت زیر 100 میلیون به نتیجه رسانده و از قضا بازار خوبی هم بدست آورده‌اند. کیا هم گرچه فعلا مدل قدیمی سراتو را به سایپا برای مونتای داده اما برخی فعالان از احتمالا گسترش بیش از پیش همکاری‌ها در آینده نزیک می‌دهند.

دایملر مرسدس بنز

قرارداد این برند آلمانی بیشتر حول محور خودروهای سنگین بنز بوده و توسعه شبکه خدمات پس از فروش و تجهیز قطعه‌سازان را نیز شامل می شود. گویا به موجب این قرارداد باید به زودی شاهد راه‌اندازی مجدد خط تولید موتورهای دیزل بنز در شرکت ایدم تبریز باشیم. مدل انتخاب شده برای تولید در ایران از سوی مرسدس بنز هم کشنده مشهور اکتروس 2018 است که به زودی وارد بازار ایران می شود.

فیات کریسلر

با وجود علاقه بالای ایران خودرو به تولید محصولات ارزان‌قیمت برند فیات در ایران، فعلا به واسطه ارتباط تنگاتنگ این شرکت ایتالیایی با کریسلر آمریکا ، خبری از همکاری و عقد قرارداد و یا تولید مشترک نیست و چشم‌انداز روشنی هم در آینده نزدیک برای این مورد با توجه به اظهارات ترامپ دیده نمی‌شود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی