ماهان شبکه ایرانیان

رئیس مرکز بررسی های استراتژیک امنیت ملی اعلام کرد؛

خطاهای راهبردی عربستان، موج ناامنی در منطقه ایجاد کرده است

رئیس مرکز بررسی های استراتژیک امنیت ملی در نشست خبری گفت: خطاهای محاسبات و استراتژیک عربستان، موج ناامنی در لبنان و منطقه ایجاد کرده است.

خطاهای راهبردی عربستان، موج ناامنی در منطقه ایجاد کرده است

به گزارش خبرنگار مهر، شفیعی رئیس مرکز بررسی های استراتژیک امنیت ملی امروز در نشست خبری کنفرانس امنیتی تهران اظهار کرد: وضعیت منطقه غرب آسیا به دلیل دخالت های آمریکا، وضعیت بحرانی به خود گرفته است.

وی ادامه داد: اگر به ابتدای هزاره سوم برگردیم، دخالت آمریکا در عراق و افغانستان موجب شکل گیری تکفیری ها و ظهور تروریسم در این کشورها شد و سوریه عراق و لیبی را با آشوب رو به رو کرد.

شفیعی با بیان اینکه کشور های منطقه همگرایی خوبی ندارند گفت: خطاهای محاسبات و استراتژیک عربستان در موضوعات مختلف مانند فشار بر «سعد حریری» برای استعفا، موج ناامنی در لبنان و منطقه ایجاد کرده است. 

رئیس ستاد کنفرانس امنیتی تهران گفت: ما معتقدیم باید بحث ها میان کشورهای منطقه را کنار بگذاریم و برای مقابله با تهدیدات مشترک با هم گفتگو کنیم. به همین دلیل شعار کنفرانس سال گذشته اعتماد، گفتگو و همکاری متقابل بود. ما معقتدیم برخی از مشکلات منطقه به دلیل نبود گفتگو میان کشورهای مختلف در زمینه تهدیدات مشترک باید با هم گفتگو کنیم زیرا در سرنوشت همدیگر شریک هستیم.

وی ادامه داد: از سال گذشته به دلیل احساس نیاز، کنفرانس امنیتی تهران شکل گرفت و در اولین کنفرانس آقای لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی سخنرانی کرد. در کنفرانس سال گذشته بیش از 10 اندیشکده غیرایرانی از کشورهایی همانند روسیه شرکت داشتند و به اعتقاد مهمانان این کنفرانس، جمهوری اسلامی حرف خود را زده و اکنون نوبت دیگر کشورها است که به موضوع امنیت منطقه بپردازند.

شفیعی افزود: در دی ماه امسال دومین کنفرانس امنیتی تهران در سالن اجلاس سران برگزار خواهد شد و در این کنفرانس بدنبال آن هستیم بخش های راهبردی و بین الملل کنفرانس امنیتی را تقویت کنیم؛ البته در مرحله اول این کنفرانس که در 16 شهریور در بیروت لبنان برگزار شد بخش راهبردی مورد بررسی قرار گرفت و راهکارهایی در خصوص غلبه بر مشکلات منطقه و کار دسته جمعی و مشترک بیان شد.

رئیس مرکز بررسی های استراتژیک امنیت ملی اظهار داشت: در جاهای مختلف منطقه، دارای رژیم های حاکم و توانایی های خوبی هستیم و نیاز به وجود یک ابرقدرت برای تشکیل یک کنفرانس امنیتی وجود ندارد. به اعتقاد ما کشورهای منطقه می توانند امنیت خود را به خوبی تامین کنند و نیازی نیست مناسبات خود را با یک کشور که هزاران کیلومتر به آن فاصله دارد گره بزنند.

رئیس ستاد کنفرانس امنیتی تهران تصریح کرد: در 18 دی ماه بخش اصلی کنفرانس برگزار می‌شود که در افتتاحیه آن، دکتر روحانی رئیس جمهور کشورمان به سخنرانی خواهد پرداخت و سخنران اختتامیه این کنفرانس آقای لاریجانی خواهد بود.

وی افزود: در این کنفرانس تلاش می کنیم  مسئولین مختلف از کشورهای همسایه و حتی وزرای سابق و اسبق دعوت شوند تا بتوانیم پیش فرض ها و پیش‌نویس امنیت بومی در منطقه را بررسی و تدوین کنیم.

شفیعی در خصوص برنامه هایی که قبل از روز اخیر کنفرانس امنیتی تهران برگزار می‌شود، خاطرنشان کرد: 8 نشست تخصصی در دانشگاههای عالی دفاع ملی، دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه تهران، فارابی و علامه طباطبایی برگزار می‌شود که در این نشست های تخصصی، متخصصان و صاحبنظران به بررسی ابعاد و موضوعات موثر بر رژیم امنیتی منطقه می پردازند.

رئیس ستاد کنفرانس امنیتی تهران با اشاره به سفر ترامپ به منطقه گفت: رئیس جمهور آمریکا بعد از بازگشت از سفری که به عربستان و کشورهای حاشیه خلیج فارس داشت گفت من رفتم و 400 میلیارد دلار پول آوردم که از این مبلغ حدود 100 میلیارد مختص فروش تسلیحات نظامی بود. انگلستان و دیگر کشورها نیز بدنبال بستن اینگونه قراردادها با کشورهای منطقه است و این اقدام می تواند منطقه را به زرادخانه سلاح های مختلف تبدیل کند.

وی افزود: در کنفرانس امنیتی تهران باید در مورد فروش تسلیحات به کشورهای منطقه بحث کنیم و مشخص شود این اقدامات به چه میزان می تواند امنیت منطقه را با خطر مواجه کند.

شفیعی ادامه داد: در آذرماه، در 7 نشست تخصصی به موضوعات هویت های نوظهور و امنیت منطقه به بحث ذیل دولت ها می پردازیم. در منطقه غرب آسیا ما شاهد گروههای مقاومت و در مقابل آن گروههای تکفیری هستیم که جدا از دولت ها هستند. در کنفرانس تهران به نقش این گروهها در امنیت منطقه پرداخته می‌شود.

رئیس ستاد کنفرانس امنیتی تهران گفت: موضوع دیگری که در این سلسله نشست ها پرداخته می‌شود، موضوعات فرامنطقه ای و تاثیر آن در امنیت منطقه است. مثلا ما به نقش آمریکا، روسیه و دیگر کشورها در رژیم امنیتی منطقه می پردازیم.

وی یکی دیگر از مباحثی را که بر رژیم امنیتی منطقه تاثیر گذاشتن حکمرانان کشورهای منطقه دانست و افزود: همانطور که می دانید حاکمان کشورها و موضوعاتی چون سرمایه اجتماعی و مردم در تعیین امنیت منطقه تاثیرگذار هستند.

شفیعی بیان داشت: موضوعات مختلفی همچون فضای سایبری و مجازی و ترریسم سایبری در رژیم امنیت منطقه مطرح است که در نشست های تخصصی به واکاوی ابعاد آن می پردازیم.

رئیس ستاد کنفرانس امنیتی تهران افزود: یکی دیگر از پیوندهای اصلی امنیت، توسعه اقتصادی است و البته فرصت ها و چالش هایی که کشورهای منطقه در بحث انرژی با آن روبرو هستند.

باید در مورد پروژه مخرب سدسازی ترکیه تصمیم‌گیری شود

وی در ادامه سخنان خود با اشاره به استراتژی ترکیه در ساخت سدهای فراوان از سرچشمه های فرات گفت: اقدام ترکیه در ساخت چندین سد از سرچشمه های فرات، نه تنها در کشور عراق بلکه برای کشور ما هم تاثیر مخربی دارد که باید به آن بپردازیم و در مورد آن تصمیم‌گیری شود.

شفیعی تروریسم و افراطی گرایی را یکی دیگر از موضوعاتی خواند که در کنفرانس امنیتی تهران به بحث و تبادل نظر پیرامون آن پرداخته خواهد شد و تصریح کرد: تروریسم از بعد فرهنگی، سیاسی و اقتصادی به دلیل تاثیری که بر امنیت منطقه دارد باید مورد بحث و تبادل نظر قرار گیرد. اگرچه به اعتقاد ما تا چند ماه آینده چیزی به عنوان حکومت داعش در منطقه وجود نخواهد داشت اما برای داشتن امنیت کامل باید به ریشه های تروریسم و افراط‌گرایی توجه شود.

رئیس ستاد کنفرانس امنیتی تهران با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی نقش محوری در مبارزه با تروریسم دارد، گفت: ما معتقدیم گفتمان جمهوری اسلامی باید بیش از پیش مورد بحث قرار گیرد و منطق جمهوری اسلامی در موضوع سوریه و فلسطین باید با صدای بلند اعلام شود، زیرا در مقابل ما کسانی هستند که استراتژی های نادرست خود را در کنفرانس های امنیتی مانند منامه اعلام می کنند.

وی در خصوص اظهارات رئیس جمهور آمریکا علیه ایران گفت: ترامپ از ابتدا که وارد رقابت های انتخاباتی شد، اظهارات تندی علیه ایران شروع کرد و زمانی هم که وارد کاخ سفید شد، سه جریان تلاش کردند تا موضوع جمهوری اسلامی بحث اول کاخ سفید شود.

شفیعی افزود: اسرائیل و لابی های صهیونیستی از یک سو و عربستان که تلاش می کند نقش ژاندارم منطقه را برعهده داشته باشد و همچنین جریان های ضد انقلاب از جمله منافقین و سلطنت‌طلبان بدنبال آن هستند که موضوع اول، ترامپ باشد.

تلاش آمریکا برای کاهش فواید برجام برای ایران

رئیس ستاد کنفرانس امنیتی تهران گفت: در استراتژی جدید آمریکا که چند روز پیش اعلام شد 4 محور اصلی وجود دارد. در حوزه برجام به دلیل اجماع جهانی، آمریکایی نمی توانند آن را از بین ببرند. بنابراین تلاش می کنند فواید آن برای جمهوری اسلامی را به حداقل برسانند و با جنگ روانی نگذارند بهره ای از برجام به ایران برسد.

وی دومین موضوعی را که آمریکایی ها در راهبرد جدید خود دنبال می کنند برخورد سخت از درون جامعه ایران با نظام اعلام و تصریح کرد: آمریکایی ها تلاش می کنند با فشارهای اقتصادی و سیاسی‌، کاری کنند که ایران بازی تقصیر را شروع کند و از برجام خارج شود.

شفیعی ادامه داد: به همین دلیل در موضوعات  موشکی و دفاعی فشار می آورد و شما می بینید که امروز مقابله با توانایی موشکی ایران، موضوع اصلی ترامپ است.

رئیس ستاد کنفرانس امنیتی تهران گفت: سیاست سوم آمریکایی ها مقابله با حوزه های نفوذ ایران در منطقه است. در طی سالهای گذشته اندیشکده های مختلف آمریکا به اوباما و ترامپ فشار می آورند که سیاست های اشتباه شما در منطقه غرب آسیا موجب گسترش نفوذ ایران در منطقه شده است. من فشار آمریکا وعربستان برای استعفا سعدحریری در این حوزه می دانم.

وی موضوعات داخلی و تلاش برای شکاف میان ملت و دولت ایران را استراتژی دیگر آمریکا برای مقابله با ایران دانست و تصریح کرد: البته سخنان ابلهانه ترامپ موجب وحدت و یکپارچگی بیشتر در جامعه ما شده است، اما باید با استفاده از ظرفیت ها همانند گذشته از این تنگنا نیز گذر کنیم. به همین دلیل نیاز به وحدت سیاسی در داخل داریم.

شفیعی تاکید کرد: همه کسانی که در خانواده جمهوری اسلامی هستند باید زیر چتر ولایت فقیه در مقابل استراتژی های آمریکا ایستادگی کنند و باید راهبرد رهبر معظم انقلاب در خصوص اقتصاد مقاومتی اجرایی شود. از سوی دیگر نباید اجازه دهیم که ایران در منطقه به عنوان سوژه امنیتی معرفی شود به همین دلیل باید با دیپلماسی فعال مقابل ایران‌هراسی ایستادگی کنیم.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان