به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری میزان، پروفسور فرانسیس بویل استاد حقوق بینالملل دانشگاه «ایلینویز» در گفتوگو با «راشا تودی» گفت بررسی جنایات جنگی افغانستان توسط دادگاه لاهه نتیجهای را در بر نخواهد داشت.
این در حالی است که «فاتو بنسودا» دادستان کل دادگاه بینالمللی لاهه اخیرا اعلام کرده بود که برای اخذ مجوز بررسی جنایات جنگی در افغانستان از جمله شکنجه توسط نظامیان آمریکایی و اداره اطلاعات مرکزی این کشور تلاش میکند.
بنسودا تاکید کرده بود که در حین بررسی، بیشترین تمرکز متوجه افرادی خواهد شد که مسئول ارتکاب جدیترین جرایم هستند.
با این حال این استاد دانشگاه آمریکایی افزود بنسودا هیچ تمایلی برای پیگرد آمریکاییهایی که در افغانستان مرتکب جنایت جنگی شدند، ندارد و آن را اقدامی «کاملا سیاسی» دانست.
وی با اشاره به خروج کشور آفریقایی «بروندی» از دادگاه لاهه و اظهارات مقامات آفریقای جنوبی برای انجام اقدامی مشابه، گفت: بنسودا و این دادگاه در شرایطی قرار دارند که تقریبا تمام کشورهای آفریقایی در حال خروج از توافق این دادگاه هستند، زیرا تنها دیکتاتورهای سیاهپوست آفریقایی در آن تحت پیگرد قرار میگیرند.
بویل در ادامه نیز ضمن «غربی، نژادپرست و ابزار دست امپریالیسم» خواندن دادگاه لاهه، اظهار داشت از این دادگاه علیه قاره آفریقا استفاده میشود.
وی افزود این دادگاه هرگز آمریکاییها، کشورهای عضو ناتو، انگلیس و اسرائیل را به دلیل نقض حقوق بشر و جنایات جنگی تحت پیگرد قرار نداده، در حالی که صلاحیت آن را دارد.
این استاد دانشگاه افزود: آمریکا به طور غیرقانونی با حمله به افغانستان، این کشور را نابود کرده است؛ پس از آن نیز کمپهای شکنجه خود را در سراسر این کشور به وجود آورده و مردم این کشور را نیز شکنجه کرده است.
وی در ادامه تصریح کرد «از اکتبر سال 2001 تاکنون آمریکا احتمالا یک میلیون نفر از مردم افغانستان را کشته است».
بویل که در سال 2010 با ارسال دادخواستی خواهان پیگرد «جرج بوش»، «دیک چنی» و «کاندولیزا راس» به دلیل جنایات جنگی شده بود، گفت این پیگرد باید یک دهه گذشته صورت میگرفت.
وی افزود: دولت آمریکا میداند که توانایی ایجاد وقفه در روند رسیدگی دادگاه لاهه را دارد بنابراین این اقدامات بنسودا نتیجهای نخواهد داشت.