وزارت دفاع روسیه به تازگی تصاویری را منتشر کرده که در آن، نیروهایی آمریکایی از عقب نشینی گروه تروریستی دولت اسلامی عراق و شام، معروف به داعش، پشتیبانی می کنند.
نکته جالب مربوط به این تصاویر، زمانی آشکار می شود که متوجه می شویم این عکس ها، تصاویر واقعی نبوده و به یک بازی ویدیویی مربوط هستند. تصاویر منتشر شده از وزارت دفاع روسیه، در اصل مربوط به بازی AC-130 Gunship بوده که توسط سازنده این عنوان کوچک، در یوتیوب، آپلود شده بودند. این خبر، بازتاب فروانی در خبرگزاری های مهم سرتاسر دنیا داشته و بسیاری از خبرنگاران، روسیه را به علت تلاش برای انتشار اخبار جعلی، محکوم کرده اند.
البته این اولین باری نیست که روسیه در رابطه با بازی های ویدیویی، دچار اشتباه می شود. چند سال پیش و در موردی که حساسیت کمتری نسبت به اتفاقات اخیر داشت، روسیه گزارشی از سربازان حاضر در آفریقا را بر اساس بازی Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain منتشر کرد.
البته این اولین باری نیست که کشورها در رابطه با استفاده از تصاویر مربوط به بازی های ویدیویی در اخبار خود، اشتباه می کنند. در سال 2013 میلادی، یک کانال در کشور دانمارک برای نشان دادن تصاویری از بازی اساسینز کرید در گزارشی مربوط به کشور سوریه، از بینندگان خود عذرخواهی کرد.
چندی پیش نیز، شبکه ای تی وی در انگلستان، ویدیویی از بازی ARMA 2 را به عنوان یک صحنه واقعی از حمله به لیبی به تماشاگران خود نشان داد. بی بی سی نیز در هنگام اشاره به شورای امنیت سازمان ملل متحد، به اشتباه لوگوی مربوط به فرمانده فضایی سازمان ملل را که مرتبط به سری هیلو است، به نمایش در آورد.
البته هیچ نشانه ای در گزارش های بالا وجود ندارد که نشان از استفاده عمد این شبکه ها از تصاویر مربوط به بازی های ویدیویی برای ساخت اخبار جعلی باشد. قضاوت شما چیست؟