مهدی تقی زاده درگفت وگو با خبرنگار گروه حقوقی وقضایی خبرگزاری میزان تعداد شوراهای حل اختلاف حوزههای قضائی استان کرمان را 331 مورد اعلام کرد و گفت:از این تعداد 115 مورد شورای صلحی، 114 مورد شورای رایی و 102 مورد شورای روستایی است.
این مقام قضائی اعلام کرد:در شش ماهه نخست سال جاری 72 هزار و 444 فقره پرونده وارد شوراهای حل اختلاف استان کرمان شده است.
رئیس شوراهای حل اختلاف استان کرمان گفت:بیشترین پروندههای وارده به شوراهای حل اختلاف مربوط به شهرکرمان با 21 هزار و 512 فقره پرونده است و شهرستانهای سیرجان وجیرفت در رتبههای بعدی قرار دارند.
وی تعداد اعضای اصلی و علی البدل و دبیران شوراهای حل اختلاف استان کرمان را یک هزار و 615 نفر اعلام کرد وگفت:86 درصد دبیران شوراهای حل اختلاف استان را بانوان تشکیل میدهند.
تقی زاده با بیان اینکه 60 درصد کارکنان شوراهای حل اختلاف دارای تحصیلات کارشناسی، کارشناسی ارشد ودکتری هستند، اضافه کرد:در مجموع 131 قاضی در شعب شوراهای حل اختلاف در حال فعالیت قضائی هستند.
این مقام قضائی خاطرنشان ساخت:در شش ماهه اول سال 96 تعداد 72 هزار 19 فقره پرونده مورد رسیدگی قرار گرفته که میانگین تعداد پروندههای مختومه به ازای هر شورای شهری در شش ماهه اول سال جاری 298 فقره و به ازای هر شورای روستایی 53 فقره است.
رئیس شوراهای حل اختلاف استان کرمان ادامه داد:در شش ماهه نخست امسال از کل پروندههای مختومه 14 درصد با مصالحه حقوقی و 53 درصد آنها با صدور رای حقوقی و 14 درصد با مصالحه کیفری و 9 درصد با صدور رای کیفری و 10 درصد با قرار عدم صلاحیت مختومه شده است.
وی افزود:از کل پروندههای مختومه به شوراها اعم از پروندههای قابل سازش و غیرقابل سازش در شش ماهه اول سال جاری تعداد 20 هزار 162 فقره بصورت مصالحه مختومه شده که درصد آن نسبت به کل پروندههای مختومه 28 درصد و نسبت به پروندههای حقوقی و کیفری قابل مصالحه 41 درصد میباشد.
تقی زاده ادامه داد:در بین حوزههای قضائی شهرستانهای نرماشیر، ریگان وفهرج به ترتیب با 94،89 و 83 درصد بیشترین درصدصلح وسازش را در پروندههای قابل مصالحه داشته اند.
این مقام قضایی در خصوص عملکرد شعب ویژه زندان در شش ماهه اول سال جاری گفت:در مجموع 598 فقره پرونده وارد شعبه ویژه زندان شده است که 385 فقره پرونده به صلح وسازش انجامیده است و در نهایت منجر به آزادی 121 نفر از زندان شده است.