به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از هالیوود ریپورتر، انستیتوی فیلم سوئد (SFI) قصد دارد به منظور تبدیل شدن به نخستین نهاد تامین مالی عمومی این کشور از کمپانیها بخواهد برای اینکه بتوانند از سوبسید استفاده کنند، آموزش رفتار و برخورد جنسی ببینند.
این حرکت که خبر اعمال آن توسط آنا سرنر رییس این انستیتو منتشر شد، تنها چند روز پس از این اعلام شده که جنبشی در میان زنان سوئدی شکل گرفت و 600 بازیگر زن این کشور، از جمله بازیگر برنده جایزه اسکار آلیسیا ویکاندر، نامهای سرگشاده را امضا کردند و در آن خواستار جلوگیری و توقف سوءاستفاده و خشونت جنسی گسترده در صنعت فیلم و تلویزیون سوئد شدند.
ایده خانم سرنر که هنوز نهایی نشده و باید مورد تایید هیات مدیره انستیتوی فیلم سوئد قرار بگیرد، از کمپانیهای تهیه فیلم و سریال می خواهد در سمینارهای آموزشی رایگان که احتمالا تعدادشان یک یا دو سمینار در سال خواهد بود، شرکت کنند. در چنین رخدادهایی مسایلی مثل سوءاستفاده جنسی، برابری جنسیتی و گوناگونی مورد بحث قرار میگیرند. تنها آن دسته از کمپانی هایی که در این ورکشاپ ها شرکت کنند میتوانند از این نهاد عمومی درخواست تامین سرمایه کنند. اگر این سیاست تایید شود، از سال آینده اجرایی خواهد شد.
سرنر در وبلاگ خود نوشت جنبش «#من هم همینطور» که بعد از رسوایی هاروی واینستین به وجود آمد، تنها در صورتی میتواند حقیقتا فرهنگ را تغییر بدهد که «عواقبی واقعی برای سوء استفاده جنسی وجود داشته باشد» و خواستار عدم تحمل نسبت به وقوع این مسایل شد.
وقتی بحث مسایل جنسیتی میشود، صنعت فیلم سوئد پیشگام است. در زمینه تامین سرمایه فیلم، سوئد نخستین کشوری بود که سال 2012 برابری کامل جنسیتی را مورد هدف قرار داد و خواستار این شد که نیمی از تامین سرمایه عمومی به سمت فیلمهایی هدایت شود که به کارگردانی زنان ساخته میشوند.
این کشور تا سال 2015 موفق به کسب این هدف شد و باعث شد انستیتوی فیلم بریتانیا هم سیستمی مشابه راه بیندازد. علاوه بر این، سوئد از سال 2012 به بعد یک سیستم «درجهبندی فیلم زنان» به راه انداخته که فیلمها را بر پایه تست «بکدل» ارزیابی میکند. این سیستم تنها به فیلم هایی بهترین رتبه را میدهد که حداقل 2 شخصیت زن در فیلم داشته باشند که درباره چیزی به غیر از یک مرد با یکدیگر صحبت میکنند.