ماهان شبکه ایرانیان

سرطان سینه و ۸ روش برای کاهش خطر ابتلا به آن

سرطان سینه یکی از بیماری های شایع در میان زنان است و تشخیص زودهنگام یا به موقع این بیماری تاثیر بسیار زیادی در روند درمان فرد دارد

سرطان سینه و 8 روش برای کاهش خطر ابتلا به آن

سرطان سینه یکی از بیماری های شایع در میان زنان است و تشخیص زودهنگام یا به موقع این بیماری تاثیر بسیار زیادی در روند درمان فرد دارد. مرکز کنترل بیماری ها با علامت اختصاری ( CDC) به تازگی کمپینی به منظور اطلاع رسانی در زمینۀ تشخیص زودهنگام و پیشگیری از سرطان سینه به راه انداخته است. این کمپین در نظر دارد به زنان و دختران 18 تا 44 سال در مورد عواملی که احتمال ابتلا به سرطان سینه را افزایش می دهد، اطلاع رسانی کند.

میزان احتمال ابتلا به سرطان سینه، طبق نتایج (CDC)

سرطان سینهالبته معمولا این بیماری در زنان بالای 50 سال مشاهده می شود، اما بر اساس تحقیقات این مرکز، 11% از کسانی که به تازگی بیماری سرطان سینه در آنها تشخیص داده شده است، سن شان کمتر از 45 سال بوده است. آیا می دانید که 11% بیمارِ بیشتر در سال به چه معناست؟ در سال 2015 انجمن سرطان آمریکا (American Cancer Society) بررسی هایی در این زمینه انجام داد که بر اساس آن 231٫840 نفر از زنان آمریکایی دچار سرطان  پیشرفتۀ سینه بودند.

همچنین نتایج این بررسی ها نشان داد که علاوه بر آن، 60٫290 نفر نیز در مراحل اولیۀ ابتلا به سرطان سینه قرار داشتند. این دو عدد، تعداد کل مبتلایان به سرطان سینه را به 292٫130 می رساند. اگر بر اساس تحقیقات (CDC) به این میزان 11% اضافه شود، به این معناست که 32٫134 نفر زن جوان که کمتر از 45 سال هستند، در خطر ابتلا به سرطان سینه قرار دارند. سرطان سینه در هر سنی تجربه ای بسیار هولناک است و خطر مرگ و میر را درپی دارد. این بیماری، زندگی زنان جوان را که هنوز به دنبال تحصیل، عاشق شدن، ازدواج، تشکیل خانواده و پیشرفت اجتماعی و شغلی هستند، کاملا تغییر می دهد.

تست سرطان و ماموگرافی، عواملی پیشگیرانه

بسیاری از زنان، احتمال ابتلا به سرطان سینه را در نظر نمی گیرند و برای تشخیص زود هنگام این بیماری، تست منظم سرطان سینه و ماموگرافی را در برنامۀ خود قرار نمی دهند. در نتیجه، سرطان سینۀ آنها زمانی تشخیص داده می شود که به مرحلۀ پیش رفته رسیده است و به سختی قابل درمان است. از سویی دیگر، بسیاری از زنان از سوابق خانوادگی خود در زمینۀ این بیماری اطلاعی ندارند. آنها نمی دانند که اگر یکی از افراد خانوادۀ آنها مبتلا به این بیماری باشد به چه معنا است؛ و این که می تواند احتمال ابتلا آنها به سرطان سینه را تا چه حد افزایش دهد. توجه به این نکته تا حد بسیاری از ابتلا به این بیماری جلوگیری می کند.

عوامل افزایش دهندۀ احتمال ابتلا به سرطان سینه

در حالی که که ریسک ابتلا به سرطان برای تمام زنان وجود دارد. مثلا، ممکن است یک بافت سفت یا توده ای در داخل پستان وجود داشته باشد؛ این عامل بسیار مهم، علاوه بر موارد دیگری که در ادامه مطرح می شود، زنان کمتر از 45 سال را در معرض خطر ابتلا به سرطان سینه قرار می دهد:

  • ابتلا یکی از اعضای خانواده به این بیماری پیش از 45 سالگی
  • ابتلا یکی از اعضا خانواده به سرطان تخمدان در هر سنی
  • ابتلا یک از مردان خانواده به این بیماری
  • اقوام نزدیکی که بر اساس نتایج آزمایشگاهی (BRCA 1, 2) در ساختار  DNA آنها جهشی رخ داده است. ( جهش ژنتیکی، ریسک ابتلا به سرطان را افزایش می دهد).
  • نسبت فامیلی با اقوام اشکنازی یهودی (یهودیان اروپایی)
  • سابقۀ رادیوتراپی پستان یا قفسۀ سینه در کودکی یا نوجوانی
  • سابقۀ مشکلات مربوط به سینه
  • وجود توده در سینه پس از تایید ماموگرافی

مشورت با پزشک و مشاورۀ ژنتیکی

تمام افرادی که با چنین نشانه هایی مواجه هستند باید با پزشک خود مشورت کنند و در مورد جزئیات سوابق خانوادگی خود بررسی های لازم را انجام بدهند. مشاورۀ ژنتیکی و انجام آزمایش های جهش ژنتیکیِ (BRCA gene) به تمام زنانی که سابقۀ ابتلا به سرطان سینه و تخمدان در خانواده آنها وجود داشته است، کاملا توصیه می شود.

علاوه بر مشاوره با پزشک، در نظر داشته باشید که برنامۀ پیش گیرانۀ «انجام تست های سرطان سینه و انواع سرطان های دیگر، بطور سالانه و در فواصل معین» نیز بسیار اهمیت دارد. اگرچه این آزمایش ها امکان ابتلا به سرطان سینه را از بین نمی برد، اما اگر این بیماری در مراحل اولیه تشخیص داده شود، مطمئنا نتایج بهتر درمانی را در پی خواهد داشت.

عوامل کاهش دهندۀ احتمال ابتلا به سرطان سینه

شما می توانید با توجه به این نکات احتمال ابتلا به سرطان سینه را کاهش دهید:

  • همواره وزن متعادلی داشته باشید.
  • چهار ساعت در هفته ورزش کنید.
  • به اندازۀ کافی بخوابید.
  • از نوشیدنی های الکلی دوری کنید.
  • در معرض مواد شیمیایی سرطان زا قرار نگیرید.
  •  تا حد امکان در معرض امواج رادیویی مخصوص رادیوگرافی، سی تی اسکن و غیره قرار نگیرید.
  • پیش از استفاده از داروهای هورمونی و داروی پیش گیری از بارداری، حتما با پزشک خود مشورت کنید.
  • تا حد امکان نوزاد خود را با شیر مادر تغذیه کنید.

سبک زندگی سالم، یک راه حل طلایی

سرطان سینهنتایج (CDC) به این معنا نیست که تمام افرادی که احتمال ابتلا در آن زیاد است حتما به این بیماری دچار می شوند. البته از سوی دیگر نیز، هیچ گونه تضمینی بابت عدم ابتلا به سرطان محسوب نمی شود. با توجه به موارد ذکر شده با در پیش گرفتن یک سبک زندگی سالم (با کنترل وزن و انجام فعالیت های ورزشی، توجه به تغذیه سالم با استفاده از سبزیجات و کم کردن غذاهای آماده، دوری از استرس و انجام بررسی های پزشکی) به استقبال سلامتی بروید. اطلاع زودهنگام  بیماری و انجام کارهای پیشگیرانه، گام های مهمی در جهت دستیابی به سلامتی محسوب می شوند.

منبع: Verywell

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان