50 درصد از ایرانیان کلسیم کافی مصرف نمیکنند. این جمله از مدیرکل دفتر بهبود تغذیهی جامعه ی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است. او میگوید میزان مصرف شیر و لبنیات در ایران کمتر از متوسط جهانی است. در ادامه با بنیتا همراه باشید.
زهرا عبداللهی گفت: این حرف به این معنی نیست که میزان کلسیم خون مردم ایران پایین است، بلکه نشاندهندهی مصرف ناکافی منابع حاوی کلسیم برای تأمین این مادهی ضروری در بدن است.
او همچنین افزود شیر و لبنیات مهمترین منابع جذب کلسیم هستند. بسیاری از منابع غذایی مثل پروتئین یا آهن دارای منابع جایگزین هستند، اما کلسیم بهجز لبنیات جایگزین دیگری ندارد. به همین خاطر افرادی که میزان مصرف کلسیم در آنها پایین است نمیتوانند این کمبود را با خوردن غذاهای دیگر جبران کنند. برای مطالعهی بیشتر به مطلب 5 منبع مخفی کلسیم که فکرش را نمی کردید مراجعه کنید.
طبق گفتهی عبدالهی متوسط سرانهی مصرف لبنیات در جهان 155 لیتر در سال است که این میزان در ایران عددی نزدیک به نصف و در حدود 90 لیتر برآورد میشود.
عبدالهی افزود متأسفانه ذائقهی مردم ایران به سمت نوشابههای گازدار تغییر کرده و این میتواند زنگ خطری جدی برای سلامت مردم باشد.
کمبود کلسیم یکی از مهمترین عوامل بروز بیماریهایی چون پوکی استخوان است که در سنین بالا دامنگیر افراد میشود.
طبق آمار سازمان بهداشت جهانی 40 درصد از زنان و حداقل 10 درصد از مردان در معرض خطر ابتلا به بیماری پوکی استخوان قرار دارند. این عدد در ایران، حدود 47 درصد از زنان بالای 50 سال را شامل میشود.
حمایت دولت از توزیع شیر و لبنیات یارانهای بین مردم و تخصیص بودجه برای این اقلام بهجای برخی از مواد غذایی مضر نظیر شکر از مهمترین راهکارهای مقابله با خطر بیماری پوکی استخوان است.
منبع: بنیتا