سرویس سبک زندگی: از توصیههایی که از معصومین و بزرگان به ما رسیده است، حفظ نظم در همه کارها و از جمله در خواب و خوراک است. شاید مشغلههای روزانه، خیلی از وقتها باعث بینظمی در این امور شود. یکی از توصیههای مرحوم آیت الله العظمی بهجت(ره) برای تندرستی این است که در غذا، اعتدال داشته باشیم و از افراط و تفریط بپرهیزیم. در ادامه این مطلب را به نقل از سایت بهجتنیوز میخوانیم.
ایشان در این باره میگویند: اخلال در نظم خوردن غذا و هضم آن، و نیز اخلال در نظم خواب و دیگر کارها، موجب تأخیر تأثیر در آنها است؛ اعتدال در غذا برای سلامتی مزاج خیلی مفید است. اگر انسان همیشه به نان خوردن عادت داشته باشد، بهتر است گاهی برنج بخورد و اگر همیشه برنج میخورد، بهتر است گاهی نان و یا آش بخورد و تنوع در غذا داشته باشد. شخصی دندانش درد میکرد، نزد طبیب رفت که آن را بکشد؛ طبیب گفت: «اگر سردرد گرفتی، سرت را هم میکشی؟! اعتدال معده، دندان درد را هم برطرف میکند.» و بالاخره آن آقا دندانش را نکشید.
آیت الله العظمی بهجت(ره) سه غذا را به عنوان موادی که هم جنبه غذایی دارند و هم دوا هستند، معرفی میکنند و در اینباره میگویند:خرما، شیر، ماست، جامع بین غذا و دواست؛ در بسیاری از موارد انسان به غذایی میل دارد، ولی مضر است. تعجب است که با این همه پیشرفتهای علمی و طبّی هنوز نتوانستهاند سرطان را علاج و یا از آن جلوگیری کنند و یا این که بفهمند از چه حاصل میشود. میگویند: عراق و مناطقی که نخلستان دارد و خرماخیز است، مبتلایان به سرطان خیلی کم و نادر هستند. یکی از اطبّاء مدعی بود که دارویی کشف کرده است که میتواند سرطان را درمان کند و گفته است که آن را از «قانون» شیخ ابن سینا برگرفته و عمدهی اجزای آن شیره خرماست.