ابراهیم طالقانی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: سالهاست که مواد مختلفی از جمله مواد مصرفی و مواد دائمی را از خارج وارد و در درون کشور مصرف میکنیم و در این زمینه بیش از صدها میلیارد تومان در سال هزینه کرده که باعث میشود اقتصاد نفتی کشور یک اقتصاد درونزا نباشد.
وی افزود: با توجه به فرازهای اقتصاد مقاومتی رویکرد خرید کالا در کشور در صنعت نفت تغییر پیدا کرد. به شکلی که تنها خرید یک محصول ملاک نیست و تولیدکننده از طریق مناقصه تنها بابت ارائه حداقل قیمت انتخاب نمیشود؛ بلکه باید تولیدکننده، فناور باشد و بتواند خود دانش فنی ساخت آن محصول را فراهم کند.
سرپرست مدیریت پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران، تصریح کرد: از نظر مالی 20 درصد قیمت خرید برای ارائه دانش فنی در نظر گرفته میشود و برای اجرایی کردن طرح نیز مشاوری را انتخاب کردهایم که پس از بررسی تولیدکنندگان داخلی، نقشه راه فناوری را در این زمینه تهیه کند که خوشبختانه این کار انجام شده است.
طالقانی عنوان کرد: اگر تولیدکنندهای حداقل توان فناوری مورد نیاز را نداشته باشد، علیرغم ارائه قیمت پایین در مناقصات از گردونه مناقصه خارج خواهد شد و کار به آن واگذار نمیشود.
وی با بیان اینکه نقشه راه فناوری در نظرگرفته شده ضمیمه قراردادهای ساخت میشود، گفت: همچنین شرکت ملی نفت ایران مشاور دیگری را نیز در نظرگرفته است تا در مقاطع مختلف نسبت به ارزیابی بپردازد که فناوری در شرکت موردنظر که در حال ساخت یک محصول است، به وجود آمده است یا خیر.
سرپرست مدیریت پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران خاطرنشان کرد: اقلام پرمصرف، اقلام استراتژیک و اقلامی را که میتوان در داخل کشور و به کمک شرکتهای دانشبنیان ساخت را شناسایی کردهایم تا سازندگانی که به سمت فناور شدن میروند، نسبت به ساخت داخل اقدام کنند؛ بدین ترتیب در داخل کشور به سمت ساخت محصولات فناورانه پیش میرویم.