ماهان شبکه ایرانیان

گرمازدگی (۱)

بخش اول- با گرم شدن هوا و شروع فصل تابستان، تغییرات خاصی در وضعیت جسمانی ایجاد می‌شود؛ مثل کم‌آبی و گرمازدگی.

گرمازدگی (1)

تحریریه زندگی آنلاین – گروه دنیای سلامت

 

با گرم شدن هوا و شروع فصل تابستان، تغییرات خاصی در وضعیت جسمانی ایجاد می‌شود؛ مثل کم‌آبی و گرمازدگی. با انجام برخی کارها می‌توان از بروز مشکلات جسمی جلوگیری و با خیالی آسوده‌تر تابستان را سپری کرد.

آب

بی‌شک آب یکی از حیاتی‌ترین چیزها برای ادامه زندگی است که بدون آن بیشتر فرآیندهای بدن، از قبیل انتقال اکسیژن به سراسر بدن و تنظیم دمای بدن، امکان‌پذیر نخواهد بود. با افزایش گرمای هوا و تعریق و تنفس، آب بدن کم می‌شود که علت آن کاهش آب و نمک بدن است. در این شرایط فرد دچار سردرد شدید، خستگی و حالت تهوع می‌شود و در موارد حاد سنگ کلیه و یبوست نیز به وجود می‌آید.

بررسی‌ها نشان می‌دهند که با افزایش دما، خستگی و کوفتگی بدن بیشتر می‌شود و توانایی لازم برای خنک شدن و کاهش دما از دست می‌رود. در این گونه مواقع بهتر است همواره یک بطری آب همراه داشته باشید و هر گاه احساس تشنگی کردید، از آن بنوشید. کمتر لباس بپوشید و لباس‌های سبک و خنک به تن کنید.

به محض اینکه احساس ضعف، حالت تهوع و دل‌بهم خوردگی کردید، کمی به خود فرصت دهید تا هوای آزاد به شما بخورد و حال‌تان بهتر شود. در محیط‌های کاری تنگ و بسته هوا به خوبی جریان ندارد و وجود وسایلی مثل کامپیوتر بیشتر ایجاد خستگی و حالت تهوع می‌کند. در این گونه مواقع بیشتر احساس حساسیت، زودرنجی، سردرد و عدم تمرکز فکری خواهید کرد.

برای کاهش گرما در محیط کار و منزل چراغ‌های اضافی را خاموش کنید؛ خصوصاً بعدازظهرها. به ازای هر 2 درصد کاهش مایعات بدن، 2 درصد از توانایی‌های روحی و جسمی نیز کاسته می‌شود. اگر قرار است مسافرت طولانی داشته باشید، حتماً به اندازه کافی آب با خود بردارید. آژانس استانداردهای غذایی به بزرگسالان توصیه می‌کند که هر روز 1/5- 1/2 لیتر مایعات بنوشند (8-6 لیوان). این مقدار در روزهای گرم سال بیشتر می‌شود.

به هنگام مسافرت‌های طولانی به اندازه تعداد نفرات همراه، آب بردارید و سعی کنید روی شیشه‌ها را با سایبان بپوشانید. اگر ماشین ایستاده است و گرما شما و همراهانتان را اذیت می‌کند، پارچه تمیزی را با آب سرد خیس کنید و روی صورت، گردن و دست‌های خود بکشید. بدن کودکان در برابر کمبود آب و خستگی ناشی از آن آسیب‌پذیرتر است، زیرا آنها قدرت انطباق‌پذیری کمتری با تغییرات دما دارند. بهترین راه برای اطمینان از اینکه آیا کودکان به اندازه کافی آب نوشیده‌اند یا خیر، چک کردن رنگ ادرار آنهاست.

هر چه رنگ ادرار تیره‌تر باشد، به این معناست که آب کمتری نوشیده‌اند.  سایر علائم عبارتند از: خشکی دهان و سردرد، اگر کودک دچار گرمازدگی شده است، نصف لیوان آب خنک و سپس هر 20 دقیقه یکبار کمی آب میوه رقیق به او بدهید. خوردن بستنی میوه‌ای، سبزیجات و میوه‌ها نیز حالت گرمازدگی او را کاهش می‌دهند.

لباس‌هایی را که به تن دارد تا حد امکان کم کنید و لباس‌های نخی و نازک به او بپوشانید تا بدنش خنک‌تر شود. در حین ورزش کردن در فواصل منظم، زمانی را به استراحت کردن اختصاص دهید تا دوباره انرژی به دست آورید و کمی خنک شوید. تمام پنجره‌های خانه را باز کنید تا دمای اتاق‌ها پایین بیاید.

در روزهای خیلی گرم، حتما دوش بگیرید (دوش آب سرد بهتر است) تا با هرگونه بیماری مربوط به افزایش دما بهتر مقابله کنید. هنگامی که دمای هوا اوج می‌گیرد، اجازه ندهید این اتفاق درون شما نیز بیفتد. بدن تمام تلاشش را می‌کند تا دمای 37 درجه خود را حفظ کند. گرمای شدید و افزایش دمای بدن ممکن است به دستگاه عصبی مرکزی شامل مغز و نخاع و سایر اندام‌ها آسیب بزند.

افراد گرمازده اغلب گیج و خسته به نظر می‌رسند و ممکن است علائم دیگری همچون سردرد، گرفتگی عضلات، پوست خشک و تنفس آهسته و یا تنفس تند، تهوع و استفراغ، ضعف شدید، افت فشار خون نیز داشته باشند. برای کمک به این افراد بهترین کار این است که آنها را به محیط خنک منتقل کنیم و تا جایی که امکان دارد لباس‌هایش را درآورید...

برای خواندن بخش دوم- گرمازدگی- اینجا کلیک کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی