بعد از گذشت بیش از سه ماه از معرفی آخرین نسخه سیستم عامل اندروید (Android Oreo) همچنان این سیستم عامل برروی بسیاری از تلفن های همراه جدید عرضه شده وجود ندارد.
گوشی های تلفن همراه OnePlus 5T و Razer Phone دو تلفن همراه جدیدی هستند که هر دو با وجود یک نکته منفی مشترک در ماه جاری میلادی روانه بازار خواهند شد، آن هم عدم برخورداری این دو دستگاه از آخرین نسخه سیستم عامل اندروید موجود در بازار به هنگام عرضه است.
شرکت وان پلاس (OnePlus) در این زمینه اظهار دارد که مشغول انجام آخرین مراحل از آزمایشات سختگیرانه خود بر روی این سیستم عامل است و شرکت ریزر (Razer) نیز در سخنانی مشابه اعلام کرد که در حال تلاش به سریعترین شکل ممکن برای استفاده و بهره مندی از آخرین نسخه سیستم عامل اندروید برروی تلفن همراه جدیدش است. اما باید توجه داشت که اکنون بیش از سه ماه از معرفی بزرگ سیستم عامل Android Oreo گذشته است و به همین دلیل باعث می شود این توجیه ها به بهانه هایی پوچ و توخالی مبدل شوند. سوال اصلی اینجاست که چرا شرکت های سازنده تلفن های همراه اندرویدی فکر می کنند می توانند اقدام به فروش جدید ترین محصولات خود بدون تجهیز کردن آنها به آخرین نسخه سیستم عامل اندروید کنند؟
یکی از عمده ترین مشکلاتی که دستگاه های اندرویدی همواره با آنها روبه رو هستند عرضه نشدن آخرین نسخه سیستم عامل اندروید برای برخی از مدل های قدیمی تر این دستگاه هاست که باعث می شود دیگر هیچ بروز رسانی مهمی برای آنها منتشر نشود. اما پدیده جدیدی که در حال گسترش است عرضه شدن آخرین محصولات شرکت های مختلف سازنده تلفن همراه، با نسخه قدیمی تر سیستم عامل اندروید است که به هیچ وجه به مذاق کاربران و طرفداران خوش نیامده است. تلفن های همراه 5T، Razer و همچنین آخرین مدل گوشی شیائومی به نام Xiaomi Mi Mix 2 از این دست از محصولات هستند که سیستم عامل آنها به هنگام عرضه سیستم عامل اندروید نوقا (Nougat 2016) می باشد.
این مطالب را نیز بخوانید:
این اتفاق ممکن است منجر به شکست خوردن چشم انداز جدید اندروید شود زیرا که ممکن است شما با خرید HTC U11 Plus (که در حدود یک ماه قبل از OnePlus 5T معرفی شده است) بتوانید به اندروید Oreo دسترسی پیدا کنید، اما اگر یکی از خریداران OnePlus 5T باشید، تنها قادر به استفاده ار امکانات اندروید نوقا باشید.
آیا به روز رسانی به آخرین نسخه سیستم عامل اندروید مهم است ؟
برای بسیاری از مردم مهم نیست که بدانند که تلفن همراه آنها از چه نسخه ای از سیستم عامل اندروید استفاده می کند، اما در واقع این قسمتی از مشکل است. وقتی با عمده کاربران تلفن های همراه هوشمند هم صحبت می شوید (خصوصا کاربران آیفون)، اغلب آنها به یک نکته مشترک اشاره دارند و آن این است که آنها بسیار مایلند که یک گوشی اندروید داشته باشند به شرطی که مطمئن شوند گوشی های اندروید نیز می توانند کارایی مناسب و حتی بهتری از آیفون در برخی از زمینه ها داشته باشد. عمده مصرف کنندگان تلفن های همراه اندروید در بازار به ندرت قادر به تشخیص دادن تفاوت ها بین یک سیستم عامل اندروید موجود برروی تلفن های سامسونگ و اندروید موجود بر بروی تلفن های همراه وان پلاس و همچنین بقیه برند ها هستند. به همین دلیل است که وقتی گوگل اقدام به برگزاری رویداد بزرگی برای معرفی آخرین نسخه سیستم عامل اندروید می کند و اعلام می دارد که اندروید Oreo ویژگی های کاربردی جدیدی مانند اولویت بندی جدید اعلان ها، بهره وری بالاتر و بهتر باتری، بهبود چشمگیر سرعت بوت شدن تلفن همراه، کارایی بالاتر پردازنده و … را برای کاربران به ارمغان آورده است، این دسته از افراد اقدام به خرید مدل های مختلف تلفن های همراه اندرویدی کرده و انتظار در اختیار داشتن تمامی ویژگی های گفته شده در تلفن همراه خود را دارند.
چارت پایین مشخص کننده میزان استفاده از نسخه های مختلف سیستم عامل اندروید توسط کاربران در سرتاسر جهان می باشد. بر طبق این آمار اندروید Kitkat که در سال 2013 منتشر شده بود چیزی در حدود 13٫8 درصد، اندروید Lollipop منتشر شده در سال 2014 در حدود 27٫2 درصد، اندروید Marshmallow 2015 در حدود 30٫6 درصد، اندروید Nougat 2016 معادل 20٫6 درصد و در نهایت اندروید به تازگی معرفی شده Oreo 2017 تنها 0٫3 درصد از کاربران تلفن های همراه اندرویدی حال حاضر در سرتا سر جهان را تشکیل می دهند. در یک مقایسه ساده با میزان استفاده کاربران از آخرین نسخه سیستم عامل iOS (طبق آخرین آمار 52 درصد از آنها از بروز رسانی iOS 11 استفاده کرده اند)، خواهیم فهمید که این آمار برای کاربران اندروید به هیچ وجه آمار مناسبی نخواهد بود.
به نظر می رسد شرکت Razer که در حال تولید اولین محصول اندرویدی خود می باشد و همچنین شرکت وان پلاس که در سال 2015 در پی اتخاذ تصمیم های ضعیف پیرامون تولید تلفن های همراه ضرر های بسیاری را متحمل شده بود برای تولید محصولات خود رویکرد تازه ای را در نظر بگیرند چرا که بازار محصولات اندرویدی رقابت بسیار تنگاتنگی بین شرکت های رقیب ایجاد کرده و فرصت چندانی برای جبران اشتباهات به شرکت های کوچکتر نخواهد داد.
به نظر می رسد یکی از دلایل اصلی عدم استفاده این شرکت ها از آخرین نسخه سیستم عامل اندروید تفاوت های جزیی است که بین اندروید نوقا و اوریو در استفاده های روزمره قابل مشاهده و درک خواهد بود. این تفاوت ها در مقایسه بین دو نسخه دیگر سیستم عامل اندروید (برای مثال Gingerbread و Ice Cream Sandwich) بسیار بیشتر قابل لمس بوده اند اما در مورد دو نسخه اخیر این سیستم عامل اینطور نبوده است. به همین دلیل عقیده چنین شرکت هایی بر این است که حضور آخرین نسخه سیستم عامل اندروید جزئی از ملزومات قبل از عرضه تلفن های همراه جدید نخواهد بود.
اگر بخواهیم کمی دقیق و موشکافانه تر این موضوع را بررسی کنیم به نظر می رسد که کوالکام (Qualcomm) نیز در این دیرکرد عرضه آخرین نسخه سیستم عامل اندروید دخالتی غیر مستقیم دارد. پردازنده های اسنپ دراگون ساخت این شرکت یکی از اصلی ترین قطعات به کار رفته در گوشی های پرچمدار شرکت های سازنده تلفن همراه است و پشتیبانی هرچه سریعتر این پردازنده ها از آخرین نسخه سیستم عامل اندروید یکی از الزامات عرضه تلفن های همراه هوشمند جدید با سیستم عامل جدید است.
گوگل به سختی مشغول کار بر روی رفع پیچیدگی ها و مشکلات پشت صحنه در زمینه عرضه تلفن های همراه با سیستم عامل جدید است اما به نظر می رسد برای دستیابی به موفقیت چشمگیر در این زمینه باید چندسالی انتظار کشید و احتمالا به هنگام عرضه نسخه های بعدی این سیستم عامل دیگر شاهد این مشکلات نخواهیم بود.
هنگام خرید یک تلفن همراه هوشمند، کاربر باید اطمینان داشته باشد که این مدل از تمامی مدل های عرضه شده پیش از آن از امکانات بیشتر و بهتری برخوردارد است. به نظر می رسد این توضیح در زمان حال برای سازندگان اهمیت چندانی ندارد چرا که تعداد زیادی از گوشی های جدید فاقد جک هدفون هستند و یا جنس بدنه آنها از آلومینیوم مقاوم به شیشه های آسیب پذیر تر تغییر کرده است، اما بروزرسانی های نرم افزاری از مهم ترین امکاناتی است باید گستره ی وسیعی از تلفن های همراه موجود در بازار (به خصوص تلفن های اندرویدی) را شامل شود.
منبع: Theverge